Ecologische oplossingen zoals zwemvijvers of een groendak zijn hier mogelijk

Woning en Tuin

Zorg dragen voor het milieu is een van de grootste uitdagingen van onze tijd. Hierbij is het belangrijk dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Zo kun je met hele kleine ingrepen al een serieuze impact maken. Denk maar bij het bouwen van een nieuwe woning of een nieuw gebouw aan ecologische bouwoplossingen. Een minder bekende toepassing hier is een groendak. Dat betekent dat je de weelderigheid van de natuur op je dak tovert. Dat levert je vele voordelen op. Denk zo maar eens aan de waterretentiemogelijkheid van een stukje natuur op je dak. Een groendak kan er in dit geval voor zorgen dat wateroverlast beduidend vermindert. Bij grotere gebouwen kunt u met een groendak ook een prachtige daktuin voorzien op de bovenste verdieping. Hiervoor kunt u het beste beroep doen op de diensten van Ecoworks uit Vilvoorde.

Zwemvijvers in alle vormen en maten

Daarnaast kunnen de vakmensen bij Ecoworks in Vilvoorde nog vele andere ecologische oplossingen voor u voorzien. Zo zijn zij eveneens gespecialiseerd in het plaatsen van zwemvijvers. Deze zijn recent bijzonder populair geworden omdat ze minder opvallend zijn in uw tuin dan een traditioneel zwembad. Daarnaast vervult het ook de functie van een vijver en zorgt het voor meer natuur en een fijne omgeving voor allerlei planten en dieren. In zowel een organische als een moderne uitvoering is de keuze volledig aan u. Wat ziet u het liefst terug in uw tuin en op welke plaats zou u graag een zwemvijver willen? Met het maatwerk van Ecoworks zit u altijd goed!

Vertrouw op deze specialist

Voor zowel zwemvijvers als groendaken zit u goed bij Ecoworks. Neem daarom contact met de medewerkers om alvast een gesprek in te plannen. Tijdens die eerste ontmoeting kunt u uw wensen afstemmen met de mogelijkheden die zij aanbieden. Met het eindresultaat zult u ongetwijfeld tevreden zijn.

Gamestoelen: niet alleen perfect om in te gamen!

Woning en Tuin

 

Het afgelopen jaar hebben we met z’n allen veel thuis moeten werken. Om dit goed te kunnen doen en rekening te houden met onze lichamelijke gezondheid is het van groot belang dat we onze werkplek op de juiste manier inrichten. Dit begint bij een goed bureau en de juiste bureaustoel. Om een goede werkhouding aan te kunnen nemen is een bureaustoel die op verschillende manieren te verstellen is belangrijk. Stoelen waar je voor het werk misschien niet direct aan denk maar hier zeer goed geschikt voor zijn, zijn gamestoelen. Gamestoelen zijn gemaakt om lange tijd achter elkaar in de juiste houding op te kunnen zitten, vooral fanatieke gamers doen dit graag en die willen dus alleen het beste uit hun stoel kunnen halen en zijn bij uitstek de perfecte stoel voor jouw werkzaamheden aan het bureau.

Voor meer dan alleen gamen.

Gamestoelen zijn geschikt voor meer dan alleen gamen. Ook voor kantoor werkzaamheden zijn gamestoelen zeer geschikt. Gamestoelen komen in verschillende schillende uitvoeringen en prijsklassen maar de gemiddelde gamestoel is snel al geschikter voor lang zit werk dan een betaalbare bureaustoel en dat komt omdat de stoelen specifiek ontworpen worden voor langere sessies achter het bureau. Maar wat is een gamestoel nu precies? De meningen onder games verschillen daarin. Zo kun je gamestoelen om te beginnen onderverdelen in drie categorieën; voor PC gamers die lange stukken achtereen aan het bureau zitten. Voor console gamers die vaak achter de TV gamen, dit zijn ook wel de multimedia stoelen waarin je lekker kan loungen. En de derde is voor race gamers, dit zijn speciaal ontworpen stoelen die de gamer de ervaring geven in een racewagen te zitten. De gamestoel die geschikt is als bureau stoel is uiteraard die voor PC gamers.

De ideale oplossing

Het gebruiken van een game stoel als bureau stoel voor werk is bij uitstek een ideale oplossing. Omdat gebruikelijke bureaustoelen prima werken maar doorgaans niet bedoeld zijn om langere tijd op te zitten wil je een stoel die een goede steun in de rug geeft, een zachte en soepele zitting heeft, verstelbaar is in hoogte en kan kantelen. Een goede gamestoel beschikt over een aantal eigenschappen die het onderscheidt van de rest. Dit begint bij de stevigheid van de stoel, je wilt een stoel die robuust aanvoelt en stevig in elkaar zit zodat deze lang meegaat. De kwaliteit van de gebruikte materialen dragen bij aan de gebruikservaring en het comfort van de stoel. De functionaliteit van de stoel bepaalt uiteindelijk de mate waarin de stoel verstelbaar is zodat je deze perfect kunt aanpassen aan jouw zithouding en lichaam. Zorg er altijd voor dat je een stoel hebt die perfect past, je wilt niet zitten in een stoel die te breed of te smal is. Het advies is dan ook om een stoel eerst uit te proberen in een winkel indien mogelijk. Een gamestoel is immers niet gewoon een stoel, het is een stoel die jou ondersteunt tijdens het gamen maar ook tijdens het uitvoeren van kantoorwerkzaamheden aan huis.

TV Kijken via internet

Woning en Tuin

Advertentieindex

Voor Nederland en België is TV kijken via internet razend populair. Want zeg nou zelf, het is super tof om thuis op een ander scherm dan je televisie, toch tv te kunnen kijken. Er zijn verschillende mogelijkheden, van betaalde diensten de streaming methode tot aan gratis te downloaden software. Daarmee kan je dus echt gratis online tv kijken.

Wifi verbinding nodig

Wil je ergens binnen in huis, buiten in de tuin, op vakantie zoals de camping, of ‘gewoon’ onderweg gebruik maken van de Nederlandse of Vlaamse televisiedienst, dan is een goede wifi verbinding cruciaal. Je moet direct verbonden zijn met het internet, tenzij je op andere manieren zelf eerst een film, serie of tv uitzending hebt gedownload.

Optie 1: Kodi

De software van Kodi gaat al heel wat jaren mee, en blijft nog steeds ontwikkeld worden. De mogelijkheden zijn hiermee eindeloos, even wat belangrijke punten van deze software op een rijtje

  1. Het is een compleet mediacenter met eindeloze mogelijkheden in en rondom het huis. Je kan media opslaan zoals foto’s, muziek en video en overal bekijken.
  2. Met een start tv kan je Kodi zelfs direct op de TV installeren.
  3. Software is er voor Windows, Mac, iPhone en iPad, Android, Linux en Raspberry Pi.
  4. De standaard software is perfect als entertainment software, maar maak het nog veel leuker met plugins. De plugins kan je downloaden vanuit Kodi en geven je toegang tot grote hoeveelheden content. Je kan het koppelen met Hollywood films, Netflix, Youtube, Live TV (Nederland, Vlaanderen en wereldwijd), Nieuwskanalen en veel meer.

Optie 2: Stremio

Net als Kodi is Stremio ook een modern media center, de volledige oplossing om al je video’s te beheren en af te spelen.

Toegang tot TV Gemist, Live Televisie, films en online streaming kanalen was nog nooit zo makkelijk

Je kan Stremio downloaden voor Windows, Mac en Linux. Is dat alles? Nee natuurlijk niet, ook zijn er Apps voor iOS en Android. Dus ook voor op je smartphone en tablet is Stremio te gebruiken.

Houtlijmen – de verschillen

Advertentieindex

Houtlijm wordt gebruikt om houten materialen en houtachtige materialen te kunnen lijmen. Er zijn houtlijmen met verschillende kleuren. Zo is er wit of houtkleurige houtlijm, maar ook zwart of transparant. Afhankelijk van waar je de lijm precies aanbrengt en of de lijm zichtbaar zal zijn, kun je de kleur van de houtlijmen meenemen in je overweging voor welke houtlijm je kiest. Bij Rectavit heb je een ruime keuze uit verschillende soorten houtlijm. De meeste varianten zijn wit van kleur of transparant.

Structan houtlijmen

Structan Black is een zwarte soort houtlijm van Rectavit. Structan houtlijm kun je ook in wit of houtkleur verkrijgen. Daarnaast zijn er een Structan Power en een Structan Express houtlijm. Ook is er een gewone Structan houtlijm. Structan is stevig en kan verschillende oppervlakken lijmen. De Structan White, Wood en Black zijn vooral krachtig op houten materialen. Structan Express hardt sneller uit dan andere houtlijmen. Structan Power is ook geschikt om vochtig hout te lijmen, waar andere houtlijmen dit niet zijn.

Watervastheid en kleuren houtlijmen

Houtlijmen met het kenmerk D4 zijn watervast. Er zijn ook houtlijmen met D2 of D3. Hoe lager het getal, hoe slechter de lijm tegen vocht of water kan. Een D3 is bestand tegen water, maar niet watervast. Een D2 is enkel bestand tegen vocht, dus niet tegen water. De varianten houtlijm waarvan de lijm wit van kleur is zijn de 210 Classic, 225 Express, 230 Super, 233 Ultra en de Structan White. Houtskleurige of bruine houtlijm vind je in Structan Wood of Rectan. Voor transparante houtlijm kies je Rectan Express Transparant, Structan of Structan Express.

U vindt hier het beste matras voor lage rugpijn

Advertentieindex

Een goede nachtrust is voor iedereen van groot belang. Een goed matras zorgt dan ook voor een betere nachtrust. Als u op zoek bent naar het beste matras voor lage rugpijn, dan moet u bij Dormex in Wuustwezel zijn. Deze specialist in de beddenindustrie heeft al bijna 40 jaar ervaring en weet dus perfect waar het om gaat. De werknemers van Dormex kennen de producten door en door en nemen steeds grondig de tijd om u professioneel advies te geven.

Een goed matras garandeert u een goede nachtrust

Heeft u geregeld last van lage rugpijn? Uw slaaphouding kan hier veel mee te maken hebben. Breng daarom een bezoek aan deze beddenspecialist voor persoonlijk slaapadvies. De medewerkers zorgen ervoor dat u het beste matras voor lage rugpijn koopt. Deze nachtrustspecialist biedt u een assortiment producten van Simmons dat met kennis van zaken uitgekozen is. Simmons is een gerenommeerd merk dat aan hoge normen voldoet. De matrassen van Simmons passen zich aan uw lichaam aan zodat uw rug niet belast wordt.

Topmatrassen van Simmons

De matrassen van Simmons hebben een kiné-fysiotherapeutische erkenning. Dit maakt dat ze de beste matrassen voor lage rugpijn zijn. De matrassen bestaan uit zes verschillende lagen die elk een specifieke werking hebben. Beslist u om een Simmons matras aan te kopen? Dan gaat u voor een onverstoorbaar goede nachtrust en zult u merkbaar minder last hebben van uw rug.

Bestel nu een goede matras

Bent u op zoek naar het beste matras voor lage rugpijn in Wuustwezel? Dan moet u bij Dormex zijn. Kom langs in de showroom om de matrassen vrijblijvend uit te testen. U koopt bij deze specialist niet alleen het beste matras voor lage rugpijn, maar vindt hier ook lattenbodems die uw rug voldoende ondersteunen. De lattenbodems bieden stabiliteit en passen zich aan naar uw slaaphouding. Krijgt u graag persoonlijk slaapadvies? Dan neemt u hiervoor het best telefonisch contact op. De professionele medewerkers helpen u graag verder.

https://dormex.be/

Oprit aanleggen Antwerpen

Woning en Tuin

Advertentieindex

Een paar jaar geleden wilde ik een nieuwe oprit aanleggen. Ik woon op 20 km van Antwerpen en ik ging op zoek naar een ervaren vakman die dit werk wilde uitvoeren. Wat bleek nu? Het was moeilijk om iemand tot bij mijn deur te krijgen om een offerte op te maken. Ik ging via het internet op zoek en contacteerde 6 klinkerleggers rond Antwerpen. Er waren er maar twee die reageerden op mijn email. Blijkbaar hebben de meeste vakmannen veel te veel werk of nemen de tijd niet om emails te beantwoorden. Een betere manier leek de mensen die klinkerwerken in Antwerpen uitvoeren, even te bellen.

Ik was nog niet helemaal zeker welk materiaal ik wilde voor mijn oprit. Een buurman vertelde me dat zijn betonklinkers na 3 jaar helemaal aangetast waren door mos. Een paar vochtige winters en je moet de betonklinkers volledig terug reinigen, soms met speciale producten.

Ik ging dus naar een toonzaal met verschillende soorten betonklinkers en kleiklinkers en allerhande andere natuurmaterialen zoals kasseien en natuursteen. De verkopers hebben me toch de betonklinkers niet helemaal afgeraden. Tegenwoordig zijn er speciale bewerkingen van deze uiterst robuuste klinker te vinden die water en vuilafstotend zijn. En de betonklinker kan je nu vinden in alle kleuren van de regenboog. De technieken voor het nabootsen van kleiklinkers op artificiële wijze heeft geen grenzen. Maar één van de nadelen is dan, dat de klinkers geen of weinig water opnemen.

Inmiddels was ik verder in mijn zoektocht naar een materiaal op een natuurlijk product gestoten: de gebakken kleiklinker.. Dit is het, dacht ik bij mezelf. Het is nog een betaalbare klinker, én het is een natuurproduct. Je hebt hier natuurlijk heel veel duurdere varianten. Maar ik zocht eerder een gele, beige kleur voor mijn oprit in Regio Antwerpen.

Ik had bijna beslist en de stenen besteld. Maar nu ik van een collega hoorde dat zij een oprit met grasdallen had aangelegd, moest ik toch weer twijfelen. Ze vertelde me dat de grasdallen een heel sterk materiaal zijn en dat het gras heel mooi oogt. Ik ben van mezelf toch een beetje gevoelig voor alles wat met duurzaamheid en ecologie te maken heeft.

Het nieuwe idee van duurzaamheid en tegelijkertijd stevigheid en weinig onderhoud sprak met enorm aan. Ik ben dus opnieuw een zoektocht gestart naar het perfecte materiaal. Die vakmannen die klinkers leggen, daar kan ik misschien geen beroep meer op doen. Misschien hebben ze nog nooit met dit materiaal grasdallen gewerkt.

Ik ging dus even polsen en gelukkig was één van de twee gespecialiseerd in oprit aanleggen met grind en grasdallen. Na een kort gesprek over de prijs van de oprit aanleg, was het tijd om de begindatum vast te zetten. Deze stielmannen hebben naar het schijnt heel veel werk, want het was pas mogelijk na 3 maanden.

Nadien ging ik nog even checken op het internet of ik een bouwvergunning nodig had voor dit werkje, maar dit bleek niet nodig in mijn gemeente.

Diverse toepassingen van ventilatie

Advertentieindex

Om het leefklimaat in een woning, kantoor of ander gebouw goed te houden, is ventileren van cruciaal belang. Maar welke ventilatie-oplossing is voor jouw de juiste keus? Dit is afhankelijk van wat je nodig hebt, maar ook wat je wensen zijn. Er zijn verschillende manieren waarop ventilatie in huis kan worden toegepast.

Een centraal ventilatiesysteem

De grootste aanpassing is het plaatsen van een centraal ventilatiesysteem. Hiermee regel je de luchtkwaliteit binnen een heel gebouw of woning, via een systeem van meerdere ventilatiekanalen en ventilatoren. De buitenlucht komt binnen in de woonkamer of slaapkamer en gaat via de badkamer (een ruimte met hoge luchtvochtigheid) naar buiten. Je hebt verschillende soorten ventilatiesystemen:

Ventilatiesysteem A: alles gebeurt op natuurlijke wijze;

Ventilatiesysteem B: er is sprake van mechanische luchttoevoer en natuurlijke luchtafvoer;

Ventilatiesysteem C: er is sprake van natuurlijke luchttoevoer en mechanische luchtafvoer; systeem C+ werkt vraaggestuurd.

Ventilatiesysteem D: alles gebeurt mechanisch.

– Ventilatiesysteem E+: Een vraaggestuurde ventilatie en warmtepomptechnologie gecombineerd in één systeem. Meer informatie over ventilatiesysteem E+ kan je hier terugvinden.

Een luchtbevochtiger, -ontvochtiger of -reiniger

Wanneer je een specifieke ruimte wilt ventileren kies je voor een opbouw ventilatie unit. Je kunt kiezen voor een luchtbevochtiger, een luchtontvochtiger en een luchtreiniger. Er zijn ook toestellen die deze drie functies kunnen combineren. De toestellen werken vooral goed in kleine ruimtes. Heb je een te hoge luchtvochtigheid de badkamer? Kies dan voor een luchtontvochtiger. Zo voorkom je schimmelvorming.

Een ventilator

Bij kleine ruimtes zoals de badkamer kun je ook een ventilator plaatsen. Een ventilator zorgt ervoor dat de vochtige lucht in de badkamer op tijd wordt afgevoerd. Je kunt kiezen voor een klassiek ventilatierooster dat je handmatig kan openen en sluiten. Maar ook wat meer nieuwe ventilatoren kun je gemakkelijk aanschaffen.

Meer informatie over de verschillende systemen kan je terugvinden op deze ventilatieshop.

Droogloopmat op maat, een uitkomst in elk huishouden

Woning en Tuin

In elk huishouden kan een droogloopmat niet ontbreken. Zeker op het moment als het weer minder voorspelbaar wordt en het guur en koud buiten wordt zuil je een hoop ongewenst vuil naar binnen. Al dat vocht en zand wat je mee naar binnen neemt kan er voor zorgen dat je vloer vies wordt. Dit zorgt niet alleen voor meer schoonmaakbeurten, maar kan er ook nog eens voor zorgen dat je vloer beschadigd wordt. Zeker houten en laminaten vloeren zijn erg vatbaar voor deze vorm van beschadigding of slijtage. Een droogloopmat op maat is dan de perfect oplossing voor elk huishouden.

Waar bestaat een goede droogloopmat uit?

Veruit de meeste droogloopmatten zijn gemaakt van een vorm van kunstvezel. Hierbij kun je denken aan het materiaal polyamide. Dit materiaal is erg sterk en zorgt ervoor dat jouw droogloopmat op maat lang mee gaat. Al het vuil wat van je schoenen af komt zal verdwijnen tussen het materiaal. Sommige droogloopmatten zijn alleen gemaakt van een stof zoals katoen. Deze absorberen het vocht erg goed, maar zullen het vuil helaas niet van je schoenen af kunnen halen. Als je een katoenen droogloopmat wilt gebruiken dien je deze te combineren met een borstelmat. Het voordeel van een borstelmat is dat deze buiten wordt gebruikt. Je veegt het vuil dus in principe buiten al van je schoenen af, waardoor je het niet mee naar binnen neemt. Binnen kun je vervolgens met je droogloopmat je schoenen ontdoen van eventueel vocht. Nadeel van deze combinatie is dat je twee artikelen aan moet schaffen en dat het dus ook twee keer zoveel ruimte in zal nemen. Er zijn ook wasbare droogloopmatten beschikbaar. Is je droogloopmat erg vies? Gooi hem dan in de was op dertig graden om hem weer als nieuw te maken.

Droogloopmat op maat bestellen

Droogloopmatten zijn over het algemeen in standaard maten te krijgen. Een droogloopmat op maat is praktisch in elke maat te krijgen die de klant wenst. Selecteer de specifieke droogloopmat die je voor ogen hebt. Geef vervolgens de maten door en bestel je droogloopmat op maat. Uiteindelijk hangt het af van jouw wensen af welke droogloopmat voor jou geschikt is.

Voordelen droogloopmat op maat

Ieder huishouden is anders en dus is elke inrichting ook anders. Zeker bij de gang kan het voorkomen dat er beperkte ruimte aanwezig is. Een droogloopmat op maat is dan de oplossing. Meet heel simpel de maat op en bestel jouw droogloopmat op maat. Op die manier weet je zeker dat hij ook zal passen in jouw gang. Een ander voordeel van een droogloopmat op maat is dat hij precies zo op maat gemaakt kan worden, zodat hij een ruimte kan opvullen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een plek in de woning waar de kruipruimte onder zit. Over deze ruimte wil je geen laminaat leggen, omdat je hier vaker moet komen. Een droogloopmat op maat kan hier een dubbele dienst bewijzen. Enerzijds is het een droogloopmat en aan de andere kant is het ook een deel van de vloerafwerking.

https://www.deurmatdirect.nl/droogloopmat

Zwembad voor in je tuin

Jaren geleden werd een zwembad in je tuin nog gezien als iets wat alleen rijke mensen hadden. Aanleg kosten van deze zwembaden was enorm hoog waardoor alleen de rijkste mensen ze konden veroorloven. De meeste burgers kozen er daarom voor om een opzet zwembad aan te schaffen zodat ze toch nog een vorm van verkoeling hadden. Tegenwoordig is dit gelukkig heel anders en zijn deze inbouwzwembaden veel betaalbaarder geworden. Hierdoor kan nu ook jan modaal een inbouw zwembad betalen.

Een inbouw zwembad in je tuin

Het hebben van een inbouw zwembad heeft heel veel voordelen. Zo hoef je niet iedere keer naar het zwembad te gaan om te gaan zwemmen maar kun je gewoon genieten van je eigen zwembad in de achtertuin.Dat scheelt je niet alleen veel geld maar ook heel veel gedoe. Bovendien hoef je nu niet iedere naar een zwembad toe te rijden, maar kun je gewoon vanuit je huis recht in het zwembad lopen. Hierdoor is het een ideale oplossing om afkoeling te zoeken tijdens de warme zomer dagen.

Mogelijkheden van een inbouwzwembad

Een inbouwzwembad heeft veel mogelijkheden en zorgt voor een ultieme uitstraling van je tuin. Bovendien zijn ze goed schoon te houden door gebruik te maken van een water filter en een doek om het zwembad te bedekken.

https://outathome.be/product-categorie/water/zwembaden/

De beste verhuisdozen

Heb je verhuisdozen nodig? Deze kan je op veel plekken kopen, maar er zit een hoop verschil in de kwaliteit. Zo zijn er veel verschillende soorten verhuisdozen. Je kunt deze niet allemaal zomaar met elkaar vergelijken. Zo heb je hele goedkope verhuisdozen, maar die zijn niet altijd stevig. Maar het kan ook gebeuren dat je dure verhuisdozen koopt, die ook niet stevig zijn. Dan koop je natuurlijk een kat in de zak. Kijk daarom altijd goed naar de kwaliteit van de verhuisdozen voordat je deze koopt. 

Autolock verhuisdozen
De makkelijkste verhuisdozen noemt met ook wel de autolock verhuisdoos. Het voordeel hiervan is dat ze in één beweging op te zetten zijn. Je hoeft niet te vouwen en te plakken, en je hebt dus ook geen plakband nodig. Het nadeel van deze verhuisdozen is dat ze wat duurder zijn dan goedkope verhuisdozen. Maar deze euro’s verdien je snel terug als je kijkt hoeveel tijd je bespaart met het gebruiken van dit type verhuisdoos. 

Verhuisdozen met dubbelgolf karton
Kijk ook altijd goed naar het materiaal waar de verhuisdoos van is gemaakt. Je hebt verhuisdozen van enkellaags en verhuisdozen van dubbellaags karton. Deze laatste optie is het beste. Deze verhuisdozen zijn stukken steviger, waardoor ze langer mee gaan. Ook zijn deze dozen handiger om zware spullen in op te bergen of te verhuizen. 

Dozen voor zware spullen
Ga je echt zware spullen verhuizen? Dan kan je het beste boekendozen kopen. Deze zijn wat lager dan een normale verhuisdoos, en hierdoor kun je er minder spullen in stoppen. Dat maakt weer dat de dozen minder zwaar worden, en je ze dus makkelijker kunt verhuizen. 

Verhuisdozen.store
Welke verhuisdoos je uiteindelijk ook koopt, doe het in ieder geval bij Verhuisdozen.store. Hier krijg je de beste kwaliteit, en ze worden gratis bij jou in België thuisbezorgd. Makkelijker kan het niet!

https://verhuisdozen.store/