Het verschil tussen een rolsteiger en een kamersteiger

Woning en Tuin

Advertentieindex

Er zijn grofweg twee verschillende soorten steigers: rolsteigers en kamersteigers. Niet iedereen weet echter precies wat het verschil is tussen deze twee soorten steigers. Daarom leggen we je dat in dit blog uitgebreid uit.

Wanneer gebruik je welke steiger

Het grootste verschil tussen een rolsteiger en een kamersteiger is de manier waarop deze gebruikt kan worden. De naam zegt het al een beetje: een kamersteiger is voor in een kamer en dus voor binnenshuis. Een rolsteiger wordt vrijwel altijd buiten gebruikt. 

Het verschil

Het verschil zit hem dus gedeeltelijk in het gebruik, maar ook in de opstelling. Zo zijn de wielen van een kamersteiger en een rolsteiger anders. Een kamersteiger is standaard uitgevoerd met zwenkwielen, aangezien deze altijd op een gelijke ondergrond staat. Een rolsteiger staat regelmatig buiten op een ongelijke ondergrond. Om ervoor te zorgen dat de steiger dan wel stabiel blijft, hebben de wieltjes een spindel. De wieltjes kunnen daarmee in hoogte worden versteld, zodat ze altijd stabiel staan.

 

Een kamersteiger is daarbij een stuk makkelijker op te bouwen dan een rolsteiger. Een kamersteiger bestaat namelijk uit kant en klare onderdelen met een scharnierend vouwframe. Je kunt een kamersteiger dus gemakkelijk alleen opbouwen, terwijl je voor een rolsteiger toch zeker wel nodig hebt.

De gelijkenissen tussen de steigers

Als je ervoor kiest om een kamersteiger, of een steiger te kopen bij rolsteiger.net, hebben alle steigers dezelfde maatvoering. Onderdelen van een kamersteiger kunnen dus ook voor een rolsteiger gebruikt worden en andersom. Alle onderdelen kun je los kopen en deze kun je voor alle steigers gebruiken. 

 

Is hard water slecht voor je apparaten?

Woning en Tuin

Advertentieindex

“Ze maken de dingen gewoon niet meer zoals vroeger.” Je hebt waarschijnlijk zoiets gezegd bij het vervangen van een wasmachine die kapot ging, een servicetechnicus belde om je vaatwasser te repareren of een boiler op de vloer lekte. Er is iets dat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je waterverbruikende apparaten een lange levensduur hebben. Het begint met het identificeren van het probleem, en in veel gevallen is het probleem hard water. Dit is waarom zoveel apparaten voor hun tijd op het kerkhof belanden.

Hoe hard water je apparaten verpest

Calcium en magnesium zijn goed voor gezonde botten, maar het zijn de slechteriken als het om bepaalde apparaten in huis gaat. Die mineralen maken water hard. Ze zijn ook verantwoordelijk voor wat bekend staat als kalkaanslag of minerale afzettingen. Kalk van hard water kan leidingen verstoppen en het beschadigt je waterverbruikende apparaten, waardoor ze na verloop van tijd verslijten. Ze worden steeds minder effectief totdat ze uiteindelijk afbreken. 

 

Omdat waterontharders die harde mineralen verwijderen, laat behandeld water echter geen schilferige opbouw achter die schadelijk is voor apparaten. Maar dat is niet alles, onderzoekers ontdekten ook dat apparaten met zacht water minder zeep en wasmiddel nodig hebben en op lagere temperaturen kunnen werken, maar net zo effectief zijn. Het wasmiddelgebruik daalde met 50% in wasmachines met zacht water en u kunt tot 70% besparen op vaatwasmiddel. Met onthard water toonden tests aan dat wasmachines konden draaien met een watertemperatuur van 60 graden in plaats van 100 graden en toch hardnekkige vlekken kunnen verwijderen. Afhankelijk van de vlek kan het verwijderen van de hardheid in water de verwijdering met 100% verbeteren.

Apparaten met hard water en hoog rendement

Tegenwoordig kiezen veel huiseigenaren ervoor om apparaten met een hoog rendement te kopen, die op de lange termijn geld kunnen besparen en energie kunnen besparen. Apparaten met een hoog rendement vereisen echter ook een aanzienlijke initiële investering. Als er hard water door die apparaten wordt geleid, zal hun efficiëntie dramatisch afnemen in de loop van maanden en jaren. Dat betekent dat je niet de energiebesparing krijgt die je denkt te hebben. 

 

Met zacht water is het veel waarschijnlijker dat apparaten zoals vaatwassers en wasmachines de oorspronkelijke fabrieksrendementsclassificatie voor langere tijd behouden. De meesten van ons besteden niet echt veel aandacht aan de handleidingen van het apparaat, maar als je dat wel deed, zou je zien dat velen van hen aanbevelen om behandeld water te gebruiken voor de beste prestaties. In feite zijn de garanties voor sommige modellen met een hoog rendement ongeldig als je ze gebruikt met hard water. Een waterontharder van Soft Water Systems kan ook de ecologische voetafdruk van je huis verkleinen. Dat komt omdat een waterontharder van Soft Water Systems niet alleen apparaten helpen om minder energie te verbruiken, maar dankzij het behandelde water kun je ook minder zeep en wasmiddel gebruiken. 

 

Kies voor een totaalrenovatie van uw badkamer in Gent

Is uw badkamer gedateerd en wilt u deze laten opknappen? Een totaalrenovatie van uw badkamer in Gent kan ervoor zorgen dat u weer met plezier onder de douche stapt of een bad neemt. Met mooie nieuwe tegels op de vloer en de muren ziet het er gelijk een stuk beter uit. Heeft u plannen om uw badkamer een flinke opknapbeurt te geven, maar ziet u het niet zitten om dit zelf te doen? Besteed de klus dan uit aan professionals voor wie het renoveren van badkamers dagelijks werk is. Na slechts enkele dagen kunt u uw nieuwe badkamer bewonderen en in gebruik nemen.

Een complete make-over voor uw badkamer

Als de inrichting van uw badkamer u al jaren een doorn in het oog is dan is nu het moment om daar iets aan te doen. Kies voor een totaalrenovatie van uw badkamer in Gent door de vakmensen van DT-Technics uit Evergem. Zij verzorgen de complete renovatie, van het plaatsen van een nieuwe douchecabine tot het installeren van een geavanceerd bad met whirlpoolfunctie. Ook het plaatsen van badkamer meubilair en het leggen of verplaatsen van leidingen kunt u met een gerust hart aan dit bedrijf overlaten. Uw wensen worden uitgebreid met u doorgenomen zodat de installatie van uw nieuwe badkamer volledig naar wens wordt uitgevoerd.

Vraag een offerte aan voor uw nieuwe badkamer

Heeft u plannen voor een totaalrenovatie van uw badkamer in Gent? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar het kostenplaatje. Daar komt u snel achter door een vrijblijvende offerte aan te vragen. Hierin worden alle kosten meegenomen, zodat u direct weet waar u aan toe bent. Als u akkoord bent met de prijsopgave kan de renovatie direct worden ingepland. Uiteraard staat het u volledig vrij om zelf uw badkamermeubelen en sanitair uit te zoeken. Deze vakmensen uit Evergem zullen deze vervolgens voor u plaatsen. Alles gaat altijd in goed overleg met de klant, want tevreden klanten zijn voor dit bedrijf erg belangrijk.

https://www.dt-technics.be/

Kies mooie douchetegels voor jouw specifieke stijl

Sta je op het punt om je badkamer grondig te renoveren? Of ben je een nieuwe woning aan het zetten en zit je al na te denken over de inrichting van je verschillende ruimtes? In beide gevallen ga je op een gegeven moment nadenken over hoe je de douche gaat inrichten en welke stijl je hiervoor wilt aannemen. Met douchetegels kun je een mooie wand creëren die waterdicht is en voor lange tijd een mooie toevoeging is aan de ruimte. Maar uiteraard zoek je hiervoor naar uitvoeringen en varianten die passen bij jouw persoonlijke voorkeuren. Het aanbod van douchetegels is zodanig rijk aan kleuren, stijlen en patronen dat het een hele zoektocht wordt. Maar bij Tegeloutlet ben je zeker dat je vindt wat je wenst. Breng daarom zeker een bezoek aan een van de filialen vlak bij jou!

Alleen maar voordelen bij deze specialist

Tegeloutlet beschikt over 250.000 m² aan keuzemogelijkheden wanneer je naar tegels op zoek bent. Dat betekent dat wat jij ook in gedachten hebt, hoogstwaarschijnlijk ter beschikking is in een van de vele filialen van deze specialist. Zij hebben winkels verspreid over heel Vlaanderen, wat betekent dat je nooit ver hoeft te gaan om hun assortiment te ontdekken. Voordat je de verplaatsing maakt naar een van hun winkels, kun je reeds online op ontdekkingstocht gaan. Daar staan ze overzichtelijk geordend per categorie zodat je meteen de tegels kunt bekijken die jij nodig hebt. Maak het jezelf heel gemakkelijk en kies voor de kwalitatieve douchetegels van Tegeloutlet.

Maak hier altijd de juiste keuze

In je zoektocht naar douchetegels zal een bezoek naar Tegeloutlet ongetwijfeld het gewenste resultaat opleveren. Zoek daarom naar het dichtstbijzijnde filiaal en twijfel niet om eens een bezoekje te brengen. De medewerkers zoeken met je mee en geven je advies over het onderhoud en de reiniging van jouw tegels. Neem contact op met hen als je vragen of opmerkingen hebt.

Met automatische deuren COVID verspreiding voorkomen

Woning en Tuin

Advertentieindex

Veel mensen duwen toegangsdeuren met hun armen open als ze met de hand zijn. Maar ze weten niet hoe ze de deur moeten openen als ze eraan moeten trekken om naar buiten te gaan om binnen te komen. Dankzij plaatsen met automatische deuren is dit geen probleem meer, omdat er geen kans is op besmetting via de handen.

Automatische deuren zijn tegenwoordig onmisbaar in ziekenhuizen en gezondheidscentra, omdat zij de binnenkant van de ruimten volledig isoleren. Het zijn hermetische deuren die de grootst mogelijke veiligheid bieden in quarantaine-omstandigheden. Tegenwoordig, nu veel patiënten de gevolgen van de ziekte in afzondering moeten ondergaan, zijn zij van groot nut en belang voor gezondheidscentra.

Ook in magazijnen waar met producten wordt gewerkt en waar veel wordt geladen en gelost, zijn automatische deuren van fundamenteel belang. Zij zorgen voor wendbaarheid, een grote bedienbaarheid en de beste hygiënische omstandigheden. In tijden waarin we strikt moeten zijn met betrekking tot afstanden en het gebruik van materialen, zorgen ze voor comfort en veiligheid.

Als deze pandemie eenmaal voorbij is, zou het een goed idee zijn om te analyseren waar automatische deuren van nut kunnen zijn (op de meeste plaatsen en in de meeste gebouwen, met inbegrip van het openbaar vervoer), voor het algemeen welzijn van de gehele samenleving. Niet alleen om een nieuwe epidemie te voorkomen, maar ook voor de hygiëne tegen verkoudheid en griep.

https://www.automatischedeuren24.nl/

Waarom een zwart huisnummer kiezen?

Woning en Tuin

We zijn hip, dus ook naast de deur.

Het is misschien iets waarover je bij het kopen van een nieuw huis, of het opknappen van je huidige huis niet bij nadenkt. Toch is het zeer van belang. Het geeft namelijk in combinatie met de voorgevel en de voordeur, de eerste indruk van een huis en daarmee meteen een oordeel over de bewoners. Je wilt dus de goede keuze maken, maar een keuze waarvoor eigenlijk? Een huisnummerplaat natuurlijk! De informatie en tips, gegeven in deze blog gaan je daarbij hopelijk helpen.

Het belang van het nummerplaatje

Je zou het misschien niet denken, maar het hebben van een huisnummerplaat is in Nederland verplicht. Er zijn zelfs wettelijke eisen omtrent de minimale afmetingen van het plaatje. Zo dient het plaatje zelfs minimaal 12 mm x 12 mm te zijn en moeten de cijfers minimaal 88 mm hoog bij 60 mm zijn. Deze wettelijke eisen zijn gesteld zodat in het geval van een spoedgeval bijvoorbeeld de hulpdiensten weten op welk adres dit spoedgeval heeft plaatsgevonden en dit adres makkelijk kunnen vinden. Ook is het voor jezelf natuurlijk handig om een nummerplaatje te hebben. Dit, aangezien wij in deze huidige tijd massaal aan het online shoppen zijn geslagen en je natuurlijk wilt dat het pakketje op het juiste adres wordt bezorgd. Wie heeft er namelijk nou geen hekel aan het ophalen van een pakketje bij de buren?

De keuze

Welk nummerplaatje kies je nu eigenlijk? Je hebt ze namelijk in allerlei soorten en maten. Zo heb je vierkante, ronde, met naam, zonder naam, met een figuur, etc. Zolang de nummerplaat maar voldoet aan de zojuist gestelde wettelijke eisen en de volgende eis. De nummerplaat moet namelijk ook nog in een afwijkende kleur zijn van de ondergrond waarop het bevestigd is. Nu is dit natuurlijk niet zo moeilijk aangezien maar weinig huizen in Nederland een kleur hebben. We wonen jammer genoeg namelijk niet in het zonovergoten Curaçao. Maar welke kleur kies je dan?

Zwart

In Nederland is momenteel de kleur zwart enorm populair in de gemiddelde huiskamer en klerenkast. Dus waarom niet een zwarte nummerplaat? De kleur zwart wordt namelijk geassocieerd met kracht, elegantie en formaliteit. Dit betekent dus dat de zwarte nummerplaat ervoor kan zorgen dat de bewoners ook zo worden gezien. Wanneer je dit graag wilt, is zwart de juiste keuze. Bovendien is de kleur zwart tijdloos, waardoor je maar een keer een nummerplaat moet aanschaffen en deze vervolgens jaren kan laten hangen. Verder gaat de kleur zwart met alles samen, dus ook een pimpelpaars deurkozijn. Tot slot is de kleur zwart door de zeer afwijkende kleur met de gemiddelde bakstenen woning (met de bekende oranje/grijzige kleur)goed zichtbaar in het donker, of in het licht van de koplampen. Kortom, de keuze van het huisnummer is nog niet zo makkelijk. Zo moet de nummerplaat dus voldoen aan tal van eisen en kan het bepalend zijn voor je status. De keuze is aan de soort en vorm is aan jou, maar met een zwart huisnummer kan je niet missen.

Moustiquaires : découvrez-en les avantages

Advertentieindex

Nous en souffrons tous pendant l’été : des mouches dans la maison. C’est principalement parce que nous aimons laisser les fenêtres ouvertes pour laisser entrer l’air frais. Mais avec cet air rafraîchissant viennent des invités non désirés : mouches, moustiques et autres insectes. Vous pouvez aisément prévenir cela avec des moustiquaires. Les moustiquaires sont des écrans spéciaux que vous placez sur vos propres fenêtres. De cette façon, les mouches et autres insectes n’ont aucune chance d’entrer, tout en vous laissant profiter de l’air frais extérieur.

Commander des moustiquaires sur mesure

Il est très facile d’acheter des moustiquaires et vous pouvez le faire en ligne ! Vous pouvez commander les moustiquaires de votre choix parmi les nombreux types disponibles qui se fixent à vos fenêtres de différentes façons. Il y a des moustiquaires que vous pouvez fixer de manière permanente à vos fenêtres pour en profiter pendant tout l’été, et il y en a d’autres que vous pouvez placer devant la fenêtre pour facilement les retirer au besoin.

Saviez-vous qu’il est également facile de commander des moustiquaires sur mesure ? De cette façon, vous pouvez commander exactement les bonnes moustiquaires qui s’ajusteront parfaitement. C’est bien, car cela vous évite de mauvaises surprises. Vous n’avez qu’à mesurer le cadre de vos fenêtres puis rechercher des moustiquaires correspondant à ces dimensions.

https://www.moustiquairesurmesure.be

Hier vindt u de beste poorten in omgeving Antwerpen

Woning en Tuin

Advertentieindex

Poorten komen in allerlei vormen en uitvoeringen. U heeft namelijk automatische garagepoorten maar daarnaast ook grote hekpoorten waarmee u uw huis en tuin afschermt. Om zeker te zijn dat u de poort vindt die u wenst, moet u bij een specialist langsgaan met een enorm aanbod aan mogelijkheden. Wees daarom welkom bij Vos Poorten. Zij bieden via hun showrooms het meest uiteenlopende aanbod aan poorten in regio Antwerpen. U kunt daarbij kiezen om ofwel bij hun filiaal in Brecht of in Rumst langs te gaan en daar de opties te verkennen. U vindt hier ongetwijfeld de poort die uitstekend past bij uw woning of bedrijf.

Reken op advies van de ervaren specialisten

Wanneer u bij een van de filialen in Brecht of Rumst langsgaat, dan weet u zeker dat u persoonlijk advies krijgt van een van de medewerkers. Zij hebben namelijk vele jaren ervaring in het verdelen van poorten in de regio Antwerpen en weten precies waar op te letten in verschillende situaties. Hierbij kiest u ook nog eens uit een assortiment waartoe enkel de beste merken behoren. Zo weten ze zeker dat ze alle klanten voorzien van de beste kwaliteit. Zoekt u naar een garagepoort die u met een afstandsbediening makkelijk bestuurt? Dan zit u bij het merk Hormann zeker goed. Daarnaast kunt u ook een nieuwe voordeur uitkiezen bij Vos Poorten in Antwerpen.

Neem contact op met deze specialisten voor een afspraak

Wilt u eens komen kijken naar de poorten die Vos Poorten aanbiedt in de omgeving van Antwerpen? Dan kunt u op voorhand een afspraak maken om zeker te zijn u geniet van de volledige hulp van een van de medewerkers. Daarbij specifieert u de verschillende eigenschappen die u verlangt van uw poort en vervolgens kijken zij naar welke opties uit het aanbod hier het beste op aansluiten.

https://vospoorten.be/

Ecologische oplossingen zoals zwemvijvers of een groendak zijn hier mogelijk

Woning en Tuin

Zorg dragen voor het milieu is een van de grootste uitdagingen van onze tijd. Hierbij is het belangrijk dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Zo kun je met hele kleine ingrepen al een serieuze impact maken. Denk maar bij het bouwen van een nieuwe woning of een nieuw gebouw aan ecologische bouwoplossingen. Een minder bekende toepassing hier is een groendak. Dat betekent dat je de weelderigheid van de natuur op je dak tovert. Dat levert je vele voordelen op. Denk zo maar eens aan de waterretentiemogelijkheid van een stukje natuur op je dak. Een groendak kan er in dit geval voor zorgen dat wateroverlast beduidend vermindert. Bij grotere gebouwen kunt u met een groendak ook een prachtige daktuin voorzien op de bovenste verdieping. Hiervoor kunt u het beste beroep doen op de diensten van Ecoworks uit Vilvoorde.

Zwemvijvers in alle vormen en maten

Daarnaast kunnen de vakmensen bij Ecoworks in Vilvoorde nog vele andere ecologische oplossingen voor u voorzien. Zo zijn zij eveneens gespecialiseerd in het plaatsen van zwemvijvers. Deze zijn recent bijzonder populair geworden omdat ze minder opvallend zijn in uw tuin dan een traditioneel zwembad. Daarnaast vervult het ook de functie van een vijver en zorgt het voor meer natuur en een fijne omgeving voor allerlei planten en dieren. In zowel een organische als een moderne uitvoering is de keuze volledig aan u. Wat ziet u het liefst terug in uw tuin en op welke plaats zou u graag een zwemvijver willen? Met het maatwerk van Ecoworks zit u altijd goed!

Vertrouw op deze specialist

Voor zowel zwemvijvers als groendaken zit u goed bij Ecoworks. Neem daarom contact met de medewerkers om alvast een gesprek in te plannen. Tijdens die eerste ontmoeting kunt u uw wensen afstemmen met de mogelijkheden die zij aanbieden. Met het eindresultaat zult u ongetwijfeld tevreden zijn.

Gamestoelen: niet alleen perfect om in te gamen!

Woning en Tuin

 

Het afgelopen jaar hebben we met z’n allen veel thuis moeten werken. Om dit goed te kunnen doen en rekening te houden met onze lichamelijke gezondheid is het van groot belang dat we onze werkplek op de juiste manier inrichten. Dit begint bij een goed bureau en de juiste bureaustoel. Om een goede werkhouding aan te kunnen nemen is een bureaustoel die op verschillende manieren te verstellen is belangrijk. Stoelen waar je voor het werk misschien niet direct aan denk maar hier zeer goed geschikt voor zijn, zijn gamestoelen. Gamestoelen zijn gemaakt om lange tijd achter elkaar in de juiste houding op te kunnen zitten, vooral fanatieke gamers doen dit graag en die willen dus alleen het beste uit hun stoel kunnen halen en zijn bij uitstek de perfecte stoel voor jouw werkzaamheden aan het bureau.

Voor meer dan alleen gamen.

Gamestoelen zijn geschikt voor meer dan alleen gamen. Ook voor kantoor werkzaamheden zijn gamestoelen zeer geschikt. Gamestoelen komen in verschillende schillende uitvoeringen en prijsklassen maar de gemiddelde gamestoel is snel al geschikter voor lang zit werk dan een betaalbare bureaustoel en dat komt omdat de stoelen specifiek ontworpen worden voor langere sessies achter het bureau. Maar wat is een gamestoel nu precies? De meningen onder games verschillen daarin. Zo kun je gamestoelen om te beginnen onderverdelen in drie categorieën; voor PC gamers die lange stukken achtereen aan het bureau zitten. Voor console gamers die vaak achter de TV gamen, dit zijn ook wel de multimedia stoelen waarin je lekker kan loungen. En de derde is voor race gamers, dit zijn speciaal ontworpen stoelen die de gamer de ervaring geven in een racewagen te zitten. De gamestoel die geschikt is als bureau stoel is uiteraard die voor PC gamers.

De ideale oplossing

Het gebruiken van een game stoel als bureau stoel voor werk is bij uitstek een ideale oplossing. Omdat gebruikelijke bureaustoelen prima werken maar doorgaans niet bedoeld zijn om langere tijd op te zitten wil je een stoel die een goede steun in de rug geeft, een zachte en soepele zitting heeft, verstelbaar is in hoogte en kan kantelen. Een goede gamestoel beschikt over een aantal eigenschappen die het onderscheidt van de rest. Dit begint bij de stevigheid van de stoel, je wilt een stoel die robuust aanvoelt en stevig in elkaar zit zodat deze lang meegaat. De kwaliteit van de gebruikte materialen dragen bij aan de gebruikservaring en het comfort van de stoel. De functionaliteit van de stoel bepaalt uiteindelijk de mate waarin de stoel verstelbaar is zodat je deze perfect kunt aanpassen aan jouw zithouding en lichaam. Zorg er altijd voor dat je een stoel hebt die perfect past, je wilt niet zitten in een stoel die te breed of te smal is. Het advies is dan ook om een stoel eerst uit te proberen in een winkel indien mogelijk. Een gamestoel is immers niet gewoon een stoel, het is een stoel die jou ondersteunt tijdens het gamen maar ook tijdens het uitvoeren van kantoorwerkzaamheden aan huis.