Advertentieindex
Image default
Woning en Tuin

Dakisolatie, isoleer je dak optimaal!

Kies je er op een zeker moment voor om een bestaand pand over te kopen van de huidige eigenaars? Dan spreekt het voor zich dat je altijd een grondige controle van de aanwezige isolatie dient uit te voeren. Dit geldt niet in het minst voor wat de aanwezige dakisolatie betreft. In eerste instantie moet je dus controleren of het dak van de woning daadwerkelijk werd geïsoleerd of niet. Is dat het geval? Dan dien je bijgevolg ook te controleren of de isolatie nog voldoende actueel en dus kwalitatief is of niet. Een goed geïsoleerd dak is niet alleen van cruciaal belang voor het inperken van het warmteverlies, daarnaast brengt dit ook heel wat extra kosten met zich mee wanneer het nog niet is gebeurd. In ieder geval, alles wat je over dakisolatie moet weten ontdek je hier op deze pagina.

Wat is dakisolatie precies?

Laat ons om te beginnen eerst even kijken wat dakisolatie nu eigenlijk is. Het gaat hierbij uiteraard om isolatie welke in het dak van de woning wordt geplaatst. We zeggen dan wel ‘in’ het dak van de woning, maar dit hoeft niet per se het geval te zijn. Het isoleren van het dak kan immers gebeuren op verschillende manieren. Zo is het bijvoorbeeld niet alleen mogelijk om het isolatiemateriaal van binnen in het dak te plaatsen, maar kan je er tevens voor kiezen om aan de buitenkant isolatiemateriaal aan te brengen. Hoe dan ook, bij dakisolatie is er dus altijd sprake van isolatiemateriaal welke in of op het dak wordt geplaatst. 

Hoe kan je het dak van je woning isoleren?

Bovenstaande heeft het eigenlijk al aangegeven, bij het plaatsen van dakisolatie is het mogelijk om op verschillende manieren te werk te gaan. We maken op dit vlak bijvoorbeeld een onderscheid tussen het isoleren van een plat en een hellend dak. Bovendien is het eveneens zo dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen het langs binnen en het langs buiten isoleren van het dak. Wist je verder dat je ook gewoon de zoldervloer kan isoleren? Let wel, wanneer je dit doet spreekt het voor zich dat de zolderkamer niet echt bewoonbaar zal zijn. Dat spreekt echter voor zich. Wees er bovendien zeker van om bij het isoleren van het dak van je woning ook de nodige aandacht te besteden aan bijvoorbeeld het type isolatiemateriaal waar gebruik van zal worden gemaakt. 

Spouw isolatie van Isolatiespecialist.nl

Welke voordelen zijn er verbonden aan dakisolatie?

Er zijn aan het plaatsen van dakisolatie heel wat interessante voordelen verbonden. Om te beginnen is het zo dat je voorkomt dat warme lucht uit je woning ontsnapt. Dit betekent niet alleen dat de vorming van zogenaamde koudebruggen tegen kan worden gegaan, bovendien is het ook nog eens zo dat je op deze manier de hoogte van je energiefactuur danig weet te drukken. Onderschat de impact van een geïsoleerd dak op dit vlak absoluut niet. De financiële meerwaarde die je op deze manier voor je huis weet te creëren is dan ook absoluut als meer dan aanzienlijk te bestempelen. 

Bovenstaande brengt ons eigenlijk rechtstreeks bij nog een zeer belangrijk voordeel waar op kan worden gerekend. Het is immers zo dat de aanwezigheid van dakisolatie ook de waarde van je woning sterk kan verbeteren. Het hoeft niet gezegd dat ook dit een zeer belangrijk voordeel is.