Advertentieindex
Image default
Woning en Tuin

Raambekleding voor kunststof kozijnen

Het vinden van de perfecte raam bekleding kan een hele zoektocht zijn. Vooral als je op zoek bent naar raambekleding voor kunststof kozijnen sta je voor een aantal uitdagingen.

Voor houten kozijnen zijn vele oplossingen in raambekleding land. Als je kunt schroeven en boren in je kozijnen, dan kun je bijna alle soorten raamdecoratie kiezen voor je ramen. Als je echter kunststof of aluminium kozijnen hebt, dan kan het zijn dat je er niet in kunt boren en schroeven. Toch zijn er vele mooie oplossingen op maat te maken voor deze ramen.

Smartfit: dé raamdecoratie oplossing zonder boren

Speciaal voor kunststof en aluminium kozijnen heeft VeranoⓇ een smartfit oplossing bedacht. Bij smartfit raamdecoratie worden aluminium jaloezieën, plisségordijnen of rolgordijnen in een aluminium frame geplaatst. Dit frame wordt bevestigd aan het kozijn met sterke magneten of clips die je tussen het glas en het rubber van de kozijnen klemt. 

Het vernieuwde smartfit pro frame heeft een hele luxe uitstraling. Als je het frame in dezelfde kleur als je kozijnen bestelt, dan lijkt het bijna alsof ze onderdeel van de kozijnen zijn.

Plisségordijnen voor kunststof kozijnen

Plisségordijnen zijn erg veelzijdig. Er is keuze tussen vele soorten doeken. Om te beginnen is er een splitsing te maken tussen enkele stof plissés en dubbele stof plissés. Bij de enkele stoffen zie je de koorden van de plisségordijnen door de stof heen lopen. Bij de dubbele stof plissés lopen deze koorden tussen de twee stoffen, waardoor deze niet zichtbaar zijn. Als je je raam wil verduisteren, is daarom het advies te kiezen voor de dubbele stof plissés. Deze verduisterende honingraat plisségordijnen bestaan uit twee lagen stof, met daartussen een blackout laag. Deze laag zorgt ervoor dat licht geen kans krijgt.

Plissés zijn ook in smartfit frame te bestellen. Je kunt kiezen voor het standaard model, maar ook voor top-down bottom-up plisségordijnen. Hierbij kun je de bovenkant van het plissé laten zakken, waardoor je zelf over het plissé naar buiten kunt kijken en makkelijk met lichtinval en privacy kunt spelen.

Naast de smartfit oplossing, is het ook mogelijk om plisségordijnen met klemmen te bevestigen aan kozijnen die open en dicht kunnen. Dit gaat dan met klemsteunen die je om het kozijn klemt.

Aluminium jaloezieën voor kunststof kozijnen

Zoals eerder gezegd is het ook mogelijk om aluminium jaloezieën in een smartfit frame te plaatsen. Dit kan met de lamelbreedtes 16 en 25 millimeter. De collectie 25 mm jaloezieën is enorm breed. Voor iedere smaak en interieur is er een lamelkleur. De smartfit jaloezieën kunnen worden gemaakt met tuimelstang en koord, maar ook met handgreep bediening. Het kantelen van de lamellen gaat dan wel nog met de tuimelstang.

Ook jaloezieën kunnen met klemsteunen worden bevestigd aan draaiende kozijnen. Deze worden net als bij de plisségordijnen om het draaiende deel van het kozijn bevestigd.

Raambekleding online bestellen

Het bestellen van raambekleding op maat kun je heel eenvoudig online doen op de website van Marasol. Als je nog twijfelt over de mogelijkheden voor jouw raampartij, dan kun je foto’s mailen of uploaden via de website. Anna van Marasol kijkt dan graag met je mee naar de mogelijkheden en beste manier van monteren. Ze zal ook eerlijk aangeven als iets niet gaat.

Naast gratis en vrijblijvend online advies kun je bij Marasol ook gratis een aantal stalen bestellen van de verschillende soorten raamdecoratie. Je kunt dan thuis kijken welke kleuren en structuren het beste bij de rest van je interieur en raampartijen past.

https://marasol.nl/raambekleding/