5 tips voor het kopen van de beste bureaustoel

Meubels

Advertentieindex

Het aanbod bureaustoelen is ontzettend breed. Zo zijn er tegenwoordig veel verschillende soorten in diverse prijsklassen. Doordat er zoveel keuze uit merken, soorten, prijzen en kleuren is, kan het lastig zijn om de beste bureaustoel te vinden. Daarom geven wij in onderstaand artikel 5 tips voor het kopen van dé beste bureaustoel!

1. Gezonde houding

Bij het zoeken van een bureaustoel is het vaak belangrijk dat je in een gezonde houding kunt werken. Zeker als je veel uren per dag zittend aan het werk bent, dan is een ergonomische bureaustoel een absolute must. Ergonomische bureaustoelen zijn helemaal af te stellen op je lichaam, waardoor je in een betere houding kunt werken. Dit is ontzettend belangrijk voor je gezondheid en dit voorkomt lichamelijke klachten. Veel mensen met een beroep waarbij ze veel uren per dag zittend werken krijgen last van nek-, rug- of schouderklachten. Om dit te voorkomen is een ergonomische bureaustoel de oplossing. Bovendien zorgt een goede bureaustoel waarmee je ergonomisch kunt werken ook nog voor een hogere productiviteit!

2. Design

Een ander punt op op te letten bij aanschaf van een bureaustoel is natuurlijk het design. Vergeet daarbij niet dat de functionaliteit altijd belangrijker is dan een passend design. We snappen echter heel goed dat je toch graag bureaustoelen koopt die passen bij je kantoorinrichting. Gelukkig zijn er veel merken die een breed aanbod design bureaustoelen hebben. Deze zien er niet alleen mooi uit, maar zijn ook nog eens ergonomisch.

3. Verstelbare leuningen

Ergonomische bureaustoelen zijn vaak voorzien van verstelbare leuningen. Dit maakt het mogelijk om de bureaustoel aan te passen op je lichaam door bijvoorbeeld de arm- en rugleuningen te verstellen. Dit is een ontzettend belangrijk punt om bij aanschaf op te letten. De armleuningen zorgen er namelijk voor dat je armen ondersteuning krijgen, waardoor je armen en schouders kunnen ontspannen. Een rugleuning zorgt weer voor voldoende ondersteuning voor je rug om rugklachten te voorkomen.

4. Let op je lengte

Om de beste bureaustoel te vinden is het van belang om rekening te houden met jouw lengte en gewicht. Het is van belang dat je tijdens het werken beide voeten plat op de grond kunt zetten wanneer je op de bureaustoel zit. Je onderbenen en bovenbenen moeten een hoek van 90 graden vormen. Is dit het geval? Dan heb je de bureaustoel op de juiste hoogte afgesteld.

 

5. Koop een verstelbaar bureau

De bureaustoel is natuurlijk een van de belangrijkste onderdelen van een fijne werkplek. Maar met de beste bureaustoel alleen ben je er nog niet, want ook een bureau op de juiste hoogte is essentieel voor een gezonde werkhouding. Heb je een goede bureaustoel aangeschaft? Dan is het belangrijk om je werkplek compleet te maken met een verstelbaar bureau, zodat je de gehele werkplek op je lichaam kunt afstellen. Door zowel de bureaustoel als het bureau af te stellen op de juiste hoogte zorgt je voor een betere werkhouding en voorkom je lichamelijke klachten. Nooit meer rug-, nek- of schouderklachten met een ergonomische werkplek.

 

Handige tips voor het selecteren van mooie keukenkasten

Meubels

Het uitkiezen van een keukenkast is geen eenvoudige klus, het is best wel precisiewerk. Want als je hier niet zorgvuldig in bent, zul je in de praktijk de keukenkast niet mooi vinden of teleurgesteld over de aangekochte kast raken. Er zijn manieren om dit te voorkomen. Wij geven je handige tips voor het selecteren van een keukenkast.

Waar komt de keukenkast te staan?

Voordat je op zoek gaat naar een keukenkast, is het handig om te weten waar deze precies gaat staan binnen de keuken. Afhankelijk hiervan kun je namelijk andere keuzes maken. Zoals de afmetingen bijvoorbeeld. Eerst een locatie uitzoeken en dan pas op zoek gaan is het eerste advies. 

Hoeveel inhoud heb ik nodig?

Een vervolgvraag is om te achterhalen hoeveel spullen je eigenlijk hebt en kwijt wil in de nieuwe keukenkast. Een ondiepe, kleine kast bied je onvoldoende ruimte wanneer je een groot gezin hebt. Of simpelweg veel spullen om op te bergen, zoals een redelijke voedselvoorraad. Houd rekening met de diepte van de keukenkasten. Wanneer je pannen in een onderkast wil opbergen, maar deze niet diep genoeg zijn, kun je hier je pannen niet in kwijt. Bedenk dus goed hoeveel spullen je wil opbergen en hoe groot de ruimte is waar de keukenkast idealiter komt te staan. Baseer op basis hiervan de afmetingen en type keukenkast waar je naar op zoek bent. Er bestaan hele complete keukens, gootsteenkasten, onderkasten, bovenkasten en keukenkastblokken. Allemaal verkrijgbaar in uiteenlopende afmetingen en verschillende dessins. 

Hoe lang moet de keukenkast meegaan?

Er zijn grote kwaliteitsverschillen tussen de keukenkasten die je kunt kopen. De allergoedkoopste kasten zullen niet erg lang meegaan. Waar de duurdere keukenkasten met gemak 20 jaar meegaan. De verschillen in duurzaamheid zitten in het gebruikte materiaal, de dikte van dit materiaal en de kwaliteit van het scharniersysteem. Laat u door meerdere keukenadviseurs adviseren om te komen tot een keukenkast waar u tevreden mee zal zijn. Uiteraard kun je ook op internet zelf op onderzoek uitgaan, of bij goedkope keukenkasten die niet lang mee hoeven te gaan, de keuze te maken.

Heeft de kast voldoende lades en deuren?

Bij keukenkasten met lades is het een vraag om te beantwoorden hoeveel lades u nodig zal hebben. Denk hierbij niet alleen aan de besteklades, maar ook de compartimenten voor keukenapparaten en pannen. Wanneer je hier goed over nadenkt en een goede inrichting kiest, zul je goed zorg kunnen dragen voor een fijne, opgeruimde keuken. 

Wat is het budget?

Als al deze voorgaande punten zijn uitgezocht, kun je op zoek gaan naar de geschikte keukenkast. Selecteer hierbij meteen in op keukenkasten die passen bij het budget dat je wilt uitgeven. Het is niet adviseerbaar om iets te kopen wat niet past binnen het budget. een uitzondering hierop is wanneer de kwaliteit niet voldoende is bij een laag budget. Dan kun je beter toch iets meer uitgeven dan het budget, om er zo lang van te genieten. Op de lange termijn bespaar je hiermee veel geld.

Wat vind ik mooi?

Tenslotte wil je natuurlijk een keukenkast kopen dat erg mooi binnen het interieur staat en wanneer je je ontbijt gaat eten, met plezier de lade opentrekt. Denk na over wat je mooi vindt en wat mooi zou staan binnen de huidige keuken. 

https://www.emob.nl