Advertentieindex
Image default
Meubels

5 tips voor het kopen van de beste bureaustoel

Het aanbod bureaustoelen is ontzettend breed. Zo zijn er tegenwoordig veel verschillende soorten in diverse prijsklassen. Doordat er zoveel keuze uit merken, soorten, prijzen en kleuren is, kan het lastig zijn om de beste bureaustoel te vinden. Daarom geven wij in onderstaand artikel 5 tips voor het kopen van dé beste bureaustoel!

1. Gezonde houding

Bij het zoeken van een bureaustoel is het vaak belangrijk dat je in een gezonde houding kunt werken. Zeker als je veel uren per dag zittend aan het werk bent, dan is een ergonomische bureaustoel een absolute must. Ergonomische bureaustoelen zijn helemaal af te stellen op je lichaam, waardoor je in een betere houding kunt werken. Dit is ontzettend belangrijk voor je gezondheid en dit voorkomt lichamelijke klachten. Veel mensen met een beroep waarbij ze veel uren per dag zittend werken krijgen last van nek-, rug- of schouderklachten. Om dit te voorkomen is een ergonomische bureaustoel de oplossing. Bovendien zorgt een goede bureaustoel waarmee je ergonomisch kunt werken ook nog voor een hogere productiviteit!

2. Design

Een ander punt op op te letten bij aanschaf van een bureaustoel is natuurlijk het design. Vergeet daarbij niet dat de functionaliteit altijd belangrijker is dan een passend design. We snappen echter heel goed dat je toch graag bureaustoelen koopt die passen bij je kantoorinrichting. Gelukkig zijn er veel merken die een breed aanbod design bureaustoelen hebben. Deze zien er niet alleen mooi uit, maar zijn ook nog eens ergonomisch.

3. Verstelbare leuningen

Ergonomische bureaustoelen zijn vaak voorzien van verstelbare leuningen. Dit maakt het mogelijk om de bureaustoel aan te passen op je lichaam door bijvoorbeeld de arm- en rugleuningen te verstellen. Dit is een ontzettend belangrijk punt om bij aanschaf op te letten. De armleuningen zorgen er namelijk voor dat je armen ondersteuning krijgen, waardoor je armen en schouders kunnen ontspannen. Een rugleuning zorgt weer voor voldoende ondersteuning voor je rug om rugklachten te voorkomen.

4. Let op je lengte

Om de beste bureaustoel te vinden is het van belang om rekening te houden met jouw lengte en gewicht. Het is van belang dat je tijdens het werken beide voeten plat op de grond kunt zetten wanneer je op de bureaustoel zit. Je onderbenen en bovenbenen moeten een hoek van 90 graden vormen. Is dit het geval? Dan heb je de bureaustoel op de juiste hoogte afgesteld.

 

5. Koop een verstelbaar bureau

De bureaustoel is natuurlijk een van de belangrijkste onderdelen van een fijne werkplek. Maar met de beste bureaustoel alleen ben je er nog niet, want ook een bureau op de juiste hoogte is essentieel voor een gezonde werkhouding. Heb je een goede bureaustoel aangeschaft? Dan is het belangrijk om je werkplek compleet te maken met een verstelbaar bureau, zodat je de gehele werkplek op je lichaam kunt afstellen. Door zowel de bureaustoel als het bureau af te stellen op de juiste hoogte zorgt je voor een betere werkhouding en voorkom je lichamelijke klachten. Nooit meer rug-, nek- of schouderklachten met een ergonomische werkplek.