Advertentieindex
Image default
Woning en Tuin

Een mooi dak van riet

Ook zo’n prachtig rieten dak? Wat kost dat eigenlijk? Op de vraag wat kost een rieten dak, moet je vooral kijken naar wat je wensen zijn. Een goede rietdekker zal u dan zeker kunnen vertellen wat uw opties zijn.

Een rieten dak gaat best wel lang mee. Je kunt zeker zo’n 35 jaar plezier hebben van een rieten dak. Dat is ongeveer even lang als andere daken, dus dat maakt geen verschil met een dak van bijvoorbeeld beton of dakpannen. Een rieten dak heeft niet het eeuwige leven, maar dat heeft een ander dak van ander materiaal natuurlijk ook niet.

Om de constructie van het dak te verstevigen, is het verstandig om te kiezen voor een constructie van dakpannen en riet. Uiteraard zie je die dakpannen niet zitten, maar deze dingen ter ondersteuning van de constructie en maken het dak een stuk steviger en duurzamer. U heeft ook nog de keuze tussen natuurlijk riet en kunststof riet. Riet van kunststof heeft een aantal voordelen ten opzichte van riet uit de natuur. Het is veel minder gevoelig op zaken zoals mos en schimmelvorming. Dat vergroot natuurlijk de levensduur van uw dak aanzienlijk.

Ook de mogelijkheden wat brandveiligheid zijn tegenwoordig erg goed. Waar een rieten dak vroeger het meest brandgevaarlijk was van alle opties van dakbedekking, is dat nu eigenlijk te verwaarlozen. Er zijn allerlei mogelijkheden om je dak te impregneren zodat die goed beschermd is. Ook zaken zoals bliksemafleiders zijn belangrijk en mogelijk zeker niet vergeten worden. Wederom geldt dit natuurlijk ook voor gewone daken van andere materialen, maar bij een rieten dak is het natuurlijk wel belangrijk om hier goed om te denken wanneer je de veiligheidsmaatregelen langsgaat.

De kosten kunnen verschillen, dus het verstandigst is om bij serieuze plannen altijd gewoon even te informeren bij de rietdekker. Zij kunnen u van een concreet antwoord voorzien.

http://www.rietwerk.nl