Advertentieindex
Image default
Aanbiedingen

Beste zijslaapkussen wat je kunt kopen

Wist je dat iedereen een andere favoriete slaaphouding heeft? Mogelijk realiseer je dit niet, maar jij hebt dus ook een houding waarin je het liefst slaapt. Zo zou het bijvoorbeeld kunnen dat je een fanatieke buikslaper bent, maar het kan ook maar zo dat je juist liever op je rug slaapt. Toch is de kans groot dat je een zijslaper bent. De meeste mensen behoren namelijk tot deze groep en dat is maar goed ook aangezien deze slaaphouding goed tegen stress, slaapapneu en pijn in de onderrug is. Ben je een zijslaper? Je kunt dan het beste op je linkerkant slapen. Hierdoor maak je het je lichaam namelijk een stuk gemakkelijker, wat ook geldt voor van je organen. Door op je linkerzij te slapen kun je bovendien je spijsvertering en bloedcirculatie bevorderen. Natuurlijk is het hierbij wel van belang dat je comfortabel kunt slapen. Als zijslaper is het daarom een goed idee om gebruik te maken van een zijslaapkussen. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een kussen dat speciaal ontworpen is voor zijslapers en zwangere vrouwen. In dit blogartikel kun je meer te weten komen over het zijslaapkussen. Op Slaapwijsheid vind je trouwens nog meer testen.

De verschillende soorten zijslaapkussens

Als je een zijslaper bent en op zoek bent naar een nieuw kussen dan is het dus verstandig om te kiezen voor een zijslaapkussen. Dat is alleen gemakkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn namelijk erg veel opties op dit gebied. Met name qua vullingen variëren het zijslaapkussens veel. Ga je een zijslaapkussen kopen? Het is dan dus een goed idee om te letten op de vulling. Hieronder vind je een paar materialen die veel gebruikt worden voor de vulling van de zijslaapkussens.

Traagschuim

Traagschuim, wat ook wel visco-elastisch polyurethaanschuim genoemd wordt, is ontworpen om zachter aan te voelen wanneer het in contact komt met de warmte van je lichaam. Hierdoor zal het zich aanpassen aan je hoofd en nek wanneer je op een traagschuimzijslaapkussen ligt. Dit is handig aangezien dit helpt om je wervelkolom uit te lijnen, terwijl het ook de druk in diverse gebieden van je lichaam kan verminderen.

Veren

Veren zijn het buitenste verenkleed van eenden en ganzen en kunnen gebruikt worden in een zijslaapkussen. Ze zijn licht en luchtig, maar voelen toch grover en dichter aan dan dons. Zijslapers zakken hierdoor minder diep in het kussen. Bovendien slapen veren kussens zeer koel en bieden ze een goede duurzaamheid ten opzichte van andere kussentypes.

Boekweit

Een boekweitzijslaapkussen is gevuld met de schillen van boekweitpitten. Dit zijn harde omhulsels die ervoor zorgen dat de kussens van boekweit een erg stevig en ondersteunend gevoel hebben. Hierdoor worden ze vaak vergeleken met harde zitzakken. Je kunt de meeste boekweitkussens trouwens aanpassen door korrels toe te voegen of juist te verwijderen, waardoor je het optimaal voor jezelf maken. Dit bevordert bovendien een goede luchtstroom.

Dons

Dons werd eerder al genoemd en kan ook gebruikt worden in een zijslaapkussen. Dit is het zachte binnenkleed van eenden en ganzen, wat een zeer licht en luchtig materiaal is. Het kan bovendien ingezet worden voor het bevorderen van de isolatie. Om zijslapers voldoende steun te geven zijn de meeste donskussens verstevigd met veren in de buitenste kamers. Hierdoor zakken mensen die op de zij slapen niet te veel weg.

Latex

Latex is een stof die afgeleid is van het sappige extract van rubberbomen. Latex kan tot schuim worden gevormd, waarna het zich zal vormen naar het lichaam. Het voelt daarnaast wel een stuk responsiever aan dan schuim. Hierdoor kan het maar zo dat een zijslaper een latex kussen meer ondersteunend vindt, wat ook komt doordat het materiaal niet zo diep wegzakt.

Polyfoam

Ook polyfoam vormt zich naar het lichaam, terwijl het opnieuw erg responsief aanvoelt. Je zult desondanks niet dezelfde diepe contour voelen als bij traagschuim, maar ten opzichte van latex is polyfoam juist weer adaptiever. Helaas heeft polyfoam wel de neiging om warm aan te voelen, wat je natuurlijk liever niet hebt bij het slapen. Gelukkig beluchten of ventileren veel fabrikanten hun schuin om zo de opname van lichaamswarmte te minimaliseren.

Waar moet je op letten met het kopen van een zijslaapkussen?

Ben je van plan om een zijslaapkussen aan te schaffen? Je moet er dan voor zorgen dat je een exemplaar kiest die voldoende demping biedt om op deze manier je hoofd en nek goed te ondersteunen. Kussens die te diep wegzakken of te dik aanvoelen kunnen namelijk de uitlijning van je wervelkolom verstoren. Hierdoor treedt nek- en schouderpijn vaak op, wat je natuurlijk liever niet wilt. Hier moet je dus goed op letten als je op zoek bent naar een zijslaapkussen. Daarnaast zijn er nog meer factoren waar je rekening mee moet houden. Hieronder kun je meer over deze eigenschappen lezen.

Ondersteuning

Ondersteuning verwijst naar hoe goed het zijslaapkussen een gelijkmatig oppervlak voor je hoofd en nek behoudt. Dit is belangrijk omdat de uitlijning van de wervelkolom echt noodzakelijk is voor zijslapers. Je wilt daarom dus een kussen kopen dat niet te veel wegzakt, terwijl het ook je hoofd niet te hoog moet optillen. Over het algemeen bieden zijslaapkussens met een kern van latex of massief schuim de beste ondersteuning.

Dikte

Dikte, wat ook wel loft genoemd wordt, is mogelijk de allerbelangrijkste overweging voor zijslapers bij het kopen van een kussen. Dit komt doordat de meeste mensen die op hun zij slapen een middelhoge tot de hoge loftkussens nodig hebben. Deze exemplaren bieden namelijk voldoende demping voor je hoofd en nek zonder ze te laten wegzakken. Variëren je diktevoorkeuren ’s nachts? De kans is groot dat het een goed idee is om een zijslaapkussen met verstelbare hoogtes te kopen.

Drukontlasting

Veel zijslapers voelen druk in de schouders en heupen omdat hun matras niet voldoende ondersteunend is. Er kunnen bovendien drukpunten ontstaan rond de nek en schouders als het zijslaapkussen deze gebieden niet op één lijn houdt met de wervelkolom. Hierom hebben de zijslapers over het algemeen een ondersteunend kussen nodig dat zich ook naar het lichaam vormt.

Stevigheidsniveau

Een kussen dat te zacht aanvoelt zal naar alle waarschijnlijkheid te veel onder je hoofd wegzakken. Dit leidt vervolgens tot problemen met de uitlijning van je wervelkolom, terwijl het ook voor extra druk kan zorgen. Is je kussen te stevig? Je kunt dan juist ongemak ervaren rond je nek en schouders. Normaal gesproken zijn zijslaapkussens met een gemiddelde stevigheid de beste keuze. Deze modellen bieden namelijk een goede balans tussen ondersteuning en contouren.

Materialen

Eerder in dit blog zijn alle materialen die gebruikt worden om de vulling van een zijslaapkussen te produceren al genoemd. Dit is dan ook een belangrijke factor waar je op moet letten bij het kopen van zo’n kussen. Hierbij moet je niet alleen naar de vulling kijken, maar ook naar de hoes. De materialen die hiervoor ingezet zijn, beïnvloeden namelijk een breed scala aan kwaliteiten. Denk hierbij onder meer aan vormbehoud, temperatuurregeling en duurzaamheid.

Prijs

Natuurlijk is de prijs ook van belang in je zoektocht naar het ideale zijslaapkussen. Dit hangt voor een groot deel af van de materialen die gebruikt zijn. Zo hangen aan zijslaapkussens van dons, veren en polyfoam vaak de laagste prijs, terwijl de duurdere modellen juist gemaakt zijn met latex, traagschuim en boekweit.

Vorm

Sommige materialen die gebruikt worden voor de vulling van een zijslaapkussen worden na verloop van tijd samengedrukt. Hierdoor wordt je kussen platter en voelt het minder comfortabel aan. Deze zijslaapkussens moet je regelmatig pluizen om ervoor te zorgen dat ze hun volledige vorm weer krijgen. Bij andere materialen, waaronder latex en massief schuim, is dit normaliter niet nodig, deze materialen behouden hun vorm namelijk gewoon.

De beste zijslaapkussens onderzocht

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een zijslaapkussen en je ook weet welke materialen over het algemeen het beste zijn, kun je in principe zelf beginnen aan je zoektocht. Toch is dat eigenlijk helemaal niet nodig. Wij van Slaapwijsheid hebben namelijk al zijslaapkussens onderzocht zodat jij dit niet eens meer hoeft te doen! Hieronder vind je zeven van de beste zijslaapkussens die op het moment verkrijgbaar zijn op de markt.

Meest luxe zijslaapkussen

Zo is het onder meer een goed idee om een hoofdkussen te kopen van Tempur. Dit merk is natuurlijk mateloos populair en hartstikke bekend op dit gebied, wat zonder twijfel terecht is. Dat kun je al wel zien aan dit kussen, wat overigens niet alleen als zijslaapkussen gebruikt kan worden. Lig je ook wel eens op je rug te slapen? Dan is dit model van Tempur al helemaal geschikt, aangezien het tevens gebruikt kan worden door rugslapers. Dit kussen heeft een vulling van speciaal Tempur materiaal, wat niet gewassen of gestoomd kan worden. Wel kan het materiaal gelucht worden, maar dan moet je eerst de hoes verwijderen. Het is overigens hoe dan ook van belang om dit kussen regelmatig te ventileren om zo vochtvorming te voorkomen. Dit Tempur Original hoofdkussen vormt zich daarnaast perfect naar de contouren van je hoofd en nek. Hierdoor krijg je een goede ondersteuning en verlichting aan je nek- en schouderspieren.

 

Voordelen

 • Geschikt voor zijslapers
 • Vulling mag niet gewassen of gestoomd worden
 • Geschikt voor rugslapers
 • Niet geschikt voor buikslapers
 • Hypoallergeen en behandeld tegen huisstofmijt
 • Hoes mag niet in de droger
 • Hoes kan gewassen worden tot 60 graden Celsius
 • Kussen dient regelmatig te worden geventileerd
 • Relatief duur

Beste traagschuim zijslaapkussen

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een traagschuim hoofdkussen van het merk Bedsure te kopen. Dit model is zowel orthopedisch als ergonomisch echt ideaal. Tijdens het slapen zal dit kussen genoeg stevigheid bieden aan je hoofd en nek, waardoor de pijn in je nek en schouders verminderd wordt. Een ander pluspunt van dit exemplaar van Bedsure is dat het niet alleen door zijslapers gebruikt kan worden. Aangezien dit kussen veelzijdig is kunnen ook rug- en buikslapers het gebruiken tijdens het slapen. Dit maakt niet uit aangezien de vulling van het kussen Memory Foam is. Dit zorgt ervoor dat je altijd goed slaapt. Je lichaamsgewicht wordt hierdoor bovendien ideaal verdeeld, waardoor het kussen van Bedsure bijdraagt aan een gezonde bloedsomloop. Ook worden je spieren en gewrichten hierdoor soepeler. Dit zijslaapkussen heeft bovendien een extra verkoelend effect, wat komt door ventilatieopeningen. Hierdoor lig je niet te zweten in de zomer.

 

Voordelen

 • Geschikt voor zijslapers
 • Vulling mag niet gewassen of gestoomd worden
 • Geschikt voor rugslapers
 • Kussen is niet antiallergisch
 • Geschikt voor buikslapers
 • Relatief duur (70 euro)
 • Hypoallergene buitenhoes
 • Hoes kan gewassen worden tot 30 graden Celsius
 • Hoes kan in de droger

Beste latex zijslaapkussen

Naast traagschuim kun je natuurlijk ook kiezen voor een zijslaapkussen wat gevuld is met een materiaal genaamd latex. Dit materiaal is erg goed, zoals je eerder al kon lezen in dit blogartikel. Dit kussen speciaal voor zijslapers is gemaakt door Mahoton en wordt ook wel een Butterfly hoofdkussen genoemd. Dit komt door de vorm van het zijslaapkussen. Het heeft namelijk een holte waar je in kunt liggen, terwijl het kussen zich ook nog eens aanpast aan je lichaamshouding. Dit zorgt ervoor dat je hals- en borstwervels hun natuurlijke vorm behouden tijdens je slaap. Mahoton heeft de kern van het Butterfly kussen bovendien speciaal gepatenteerd. Dit is zo gemaakt dat het deel waar je hoofd op komt onafhankelijk functioneert van het gedeelte waar je nek op komt. Dit zorgt ervoor dat je hoofd niet uit balans raakt. Helaas is dit model van Mahoton niet geschikt voor buikslapers, maar het is wel echt ideaal voor mensen die graag op de rug of zij slapen.

 

Voordelen

 • Geschikt voor zijslapers
 • Vulling mag niet gewassen of gestoomd worden
 • Geschikt voor rugslapers
 • Niet geschikt voor buikslapers
 • Handige schouderuitsparing
 • Hoes mag niet in de droger
 • Kan jarenlang gebruikt worden
 • Hoes kan niet gewassen worden
 • Nogal duur

Beste antiallergische zijslaapkussen

Als je last hebt van allergieën dan is het normaal gesproken een goed idee om een zijslaapkussen aan te schaffen met een antiallergische werking. Dit model van Cinderella is hier een goed voorbeeld van. Dit kussen is namelijk antiallergisch, terwijl het ook nog eens wasbaar is. In de droogtrommel kun je het bovendien na het wassen drogen. Daar komt nog eens bovenop dat het kussen van dit merk een uitstekende vochtregulatie heeft. Desondanks is het alsnog verstandig om het hoofdkussen voor zijslapers met enige regelmaat te luchten. Door dit te doen zul je voorkomen dat vocht gevormd wordt in het kussen. Daarnaast adviseert Cinderella ook om een hoofdkussenbeschermer te gebruiken onder je kussensloop. Dit exemplaar kan trouwens niet alleen door zijslapers gebruikt worden. Ook mensen die slapen op hun rug kunnen namelijk gebruik maken van dit kussen. Het tijk is gemaakt van 100 procent witte percaline katoen, terwijl de vulling van dit zijslaapkussen juist bestaat uit 100 procent synthetische bolletjes.

Voordelen

 • Geschikt voor zijslapers
 • Niet al te stevig
 • Geschikt voor rugslapers
 • Niet geschikt voor buikslapers
 • Kussen is antiallergisch
 • Kussen dient regelmatig te worden gelucht
 • Nogal goedkoop
 • Kussen kan gewassen worden
 • Kussen kan in de droger

Meest veelzijdige zijslaapkussen

Zoals je inmiddels wel weet kan de vulling van een zijslaapkussen gemaakt worden van verschillende materialen. Over het algemeen is latex hier één van de beste opties van. Het is dan ook altijd een slim plan om zo’n kussen waarbij de vulling van latex is aan te schaffen. Hierbij kun je onder andere kiezen voor een model dat gemaakt is door Better Nights. Dit exemplaar is perfect voor mensen die een hoofdkussen willen dat niet te zacht maar ook niet te dik is. Een latex zijslaapkussen heeft bovendien een vaste vorm, waardoor het altijd en constant zorgt voor de ideale ondersteuning. Daar komt nog eens bovenop dat het zich aanpast aan de contouren van je hoofd en nek. Dit model van Better Nights is daarnaast ook antiallergisch, net zoals dat het antibacterieel, antischimmel en antihuisstofmijt is. Veelzijdig is dit kussen ook nog eens, want het kan gebruikt worden door zowel zijslapers als rug- en buikslapers.

 

Voordelen

 • Geschikt voor zijslapers
 • Vulling mag niet gewassen of gestoomd worden
 • Geschikt voor rugslapers
 • Geen fabrieksgarantie
 • Geschikt voor buikslapers
 • Relatief duur (65 euro)
 • Kussen is antiallergisch, antibacterieel, antischimmel en antihuisstofmijt
 • Tijk kan gewassen worden
 • Tijk is geschikt voor de droger

Beste verkoelende zijslaapkussen

De meeste mensen houden er niet bepaald van dat ze in de zomer met hun hoofd op een kussen liggen. Gelukkig kan dit probleem verholpen worden, bijvoorbeeld door dit hoofdkussen te kopen. Dit exemplaar is voorzien van een vulling van hoog kwaliteit NASA traagschuim, terwijl het ook nog eens een laag coolgel heeft. Deze koelgel zorgt ervoor dat je ’s nachts echt heerlijk tot rust kunt komen en je zelfs in de zomer op een verkoelend zijslaapkussen ligt. Overigens kan dit model ook gebruikt worden door zowel rugslapers als buikslapers. Het zorgt dan ook echt voor optimaal comfort, terwijl de ondersteuning van dit kussen ook nog eens hartstikke goed is. Dit komt doordat het een goede densiteit heeft. Hierdoor zul je als het goed is geen last van je rug, nek of schouders hebben als je wakker wordt. Dat is natuurlijk het doel van een zijslaapkussen en dit model zal dat zonder twijfel behalen.

 

Voordelen

 • Geschikt voor zijslapers
 • Vulling mag niet gewassen of gestoomd worden
 • Geschikt voor rugslapers
 • Tijk is niet geschikt voor de droger
 • Geschikt voor buikslapers
 • Niet antiallergisch
 • Relatief goedkoop
 • Niet ergonomisch
 • Tijk kan gewassen worden

Laagje koelgel voor verkoelende werking

Beste dons zijslaapkussen

De vulling van een kussen kan gemaakt worden van veel verschillende materialen. Zo is dons bijvoorbeeld een goed voorbeeld hiervan, wat geproduceerd wordt van het zachte binnenkleed van eenden en ganzen. Als je graag een zijslaapkussen met een vulling van dons wilt kopen dan is dit model van Slaapcity zonder twijfel een goede keuze. Het kussen biedt namelijk een goede ondersteuning voor je nek, ook als je juist op je rug of buik slaapt. Het kussen is op een handige manier ontworpen, wat ervoor zorgt dat het stevig is maar toch ook lekker zacht. Hierdoor geeft het veel comfort en direct ook een goede nachtrust. Daarnaast verlicht het dus ook nog pijn, want door te slapen op dit kussen zul je normaliter geen last meer hebben van je nek, schouders of rug. Dit zijslaapkussen van Slaapcity ziet er bovendien goed uit, wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is. Het kan zelfs helpen tegen het snurken aangezien het kussen zorgt voor een betere ademhaling.

 

Voordelen

 • Geschikt voor zijslapers
 • Vulling mag niet gewassen of gestoomd worden
 • Geschikt voor rugslapers
 • Tijk is niet geschikt voor de droger
 • Geschikt voor buikslapers
 • Relatief goedkoop
 • Tijk kan gewassen worden
 • Kussen is antiallergisch
 • Kussen is ergonomisch

Naar alle waarschijnlijkheid is je oog inmiddels op één van deze zeven zijslaapkussens gevallen en ben je van plan om dit exemplaar aan te schaffen. Hopelijk is dit het geval en zul je door het kussen te gebruiken geen last meer hebben van rug-, nek- of schouderpijn! Zit er helaas geen model tussen dat echt geschikt is voor jou? Geen paniek! Op de markt zijn namelijk nog veel meer kussens voor zijslapers. Daarom vind je als je zelf op zoek gaat naar een zijslaapkussen hoe dan ook een exemplaar dat wel perfect is voor jou.

Andere tips voor zijslapers

Als zijslaper is het dus verstandig om gebruik te maken van een zijslaapkussen. Toch zijn er nog een paar tips die je in kunt zetten als je het liefst op je zij slaapt. Op onze website kun je daar nog veel meer over lezen, maar hieronder noemen we alvast drie tips die je als zijslaper zeker moet weten.

Gebruik een kussen tussen je knieën

Zo is het onder meer verstandig om een kussen tussen je knieën te plaatsen voordat je gaat slapen, wat ook wel een kniekussen genoemd wordt. Dit kan net zoals een zijslaapkussen de uitlijning van je wervelkolom verbeteren. Bovendien kan zo’n kussen tussen je knieën ervoor zorgen dat de druk in zowel je heupen als je onderrug vermindert. Bij de kniekussens kun je over het algemeen het beste kiezen voor dons, veren, versnipperd schuim of andere vormbare materialen. Dit zijn namelijk de meest comfortabele materialen in de meeste gevallen. Door het kussen onder je benen te leggen kun je trouwens ook voor meer comfort en drukverlichting zorgen.

Kies de juiste matras

Als jij het liefst op je zij slaapt dan zul je dus eigenlijk een zijslaapkussen moeten kopen, terwijl het aanschaffen van een kniekussen ook een goed idee is. Daarnaast heeft je matras natuurlijk ook invloed op je slaaphouding. Het kan daarom soms slim zijn om een nieuw matras aan te schaffen. Als zijslaper heb je namelijk een matras nodig dat voldoende demping aan je schouders en heupen biedt. Dit zorgt ervoor dat je wervelkolom op één lijn gebracht wordt, terwijl het ook de druk op diverse gebieden van je lichaam verlicht. Over het algemeen geven de meeste zijslapers de voorkeur aan matrassen met een zachter gevoel. Het moet bovendien nauw aansluiten op je lichaam zonder te veel weg te zakken.

Koop een matrastopper

Heb je ondertussen een zijslaapkussen, een kniekussen en een matras speciaal voor zijslapers gekocht? Je bent dan al een heel eind op weg om het perfecte bed te creëren! Toch heb je de eindstreep nog niet helemaal bereikt. Het is namelijk nog verstandig om een matrastopper te kopen. Dit wordt ook wel een topdekmatras genoemd en bestaat uit een enkele laag dempingsmateriaal. Je moet zo’n topper bovenop je matras plaatsen waarna het voor nog meer comfort zorgt. Ook zorgt zo’n topdekmatras ervoor dat je ’s nachts nog beter kunt slapen en uit kunt rusten. Een matrastopper laat je matras daarnaast aanzienlijk steviger of juist zachter aanvoelen. Voor zijslapers kan de juiste topper voor een matras een betere aanpassing, een betere uitlijning van de wervelkolom en minder druk betekenen.

Veelgestelde vragen

Wat voor soort kussen zou een zijslaper moeten gebruiken?

Iemand die graag op de zij slaapt kan het beste een zogeheten zijslaapkussen gebruiken. Dit is dus een hoofdkussen dat speciaal bedoeld is voor zijslapers. Toch betekent dit niet dat zo’n kussen niet door mensen gebruikt kan worden die liever op hun rug of buik slapen, bij sommige zijslaapkussens is dit namelijk alsnog gewoon mogelijk.

Zijn kussens goed voor zijslapers?

Dat hangt echt van het kussen af. Slaap je op je zij en heb je een zijslaapkussen? Ja, dan is een hoofdkussen natuurlijk goed voor je lichaam. Als je juist een kussen gebruikt dat niet speciaal bedoeld is voor zijslapers dan is het kussen weer niet goed voor je.

Wat is het beste kussen voor zijslapers?

Over het algemeen kun je het beste kiezen voor een zijslaapkussen dat gevuld is met latex of traagschuim. Onder meer Better Nights en Mahoton hebben zulke kussens gemaakt en gevuld met latex, terwijl je bij een traagschuim zijslaapkussen onder andere kunt kiezen voor een model van Bedsure.

Hoe dik moet een kussen voor zijslapers zijn?

Een zijslaapkussen moet over het algemeen minimaal 10 centimeter dik zijn. Door een kussen met deze dikte te gebruiken zorg je ervoor dat je hoofd, nek en wervelkolom goed uitgelijnd blijven tijdens de nacht.

Waar laat ik mijn armen als zijslaper?

Als je een zijslaper bent dan is het slim om een zijslaapkussen te gebruiken, maar het is ook belangrijk dat je armen altijd bij je zij liggen. Je moet dus niet met je armen onder het kussen slapen bijvoorbeeld, dat kan negatieve gevolgen hebben voor je schouder namelijk.

In welke houding zou een zijslaper het beste slapen?

Slaap jij op je zij? Top! Dit is namelijk een erg goede slaaphouding voor je, vooral als je op je linkerzij slaapt. Zo maak je het je lichamen en organen namelijk vele malen eenvoudiger. Let wel op dat je een goede houding aanneemt, waar een zijslaapkussen bij kan helpen.

Waarom moet je niet op je rechterzij slapen?

Als je op je rechterkant slaapt dan kan er meer zuur door je slokdarm lekken. Dit wordt ook wel de gastro-oesofageale refluxziekte of GORD genoemd. Ook als je op je rug of buik slaapt kunnen deze symptomen erger worden. Het is daarom dus het beste om op je linkerzij te slapen.

Hoe kies je een zijslaapkussen?

Zijslapers hebben over het algemeen een kussen nodig dat wat dikker en steviger is. Hierbij kun je kiezen voor een bepaald zijslaapkussen, waar veel verschillende varianten van geproduceerd zijn. Let dan ook op onder meer het materiaal, de dikte en de ondersteuning bij het zoeken naar een geschikt kussen voor zijslapers.

Als zijslaper is het dus een goed idee om een zijslaapkussen aan te schaffen, zoals uitgelegd is in dit blogartikel. Slaap je niet op je zij maar juist op je rug of buik? Het is dan over het algemeen beter om een ander kussen aan te schaffen. Wil je weten wat het beste kussen voor rug- of buikslapers is? Kijk dan tussen onze andere artikelen om hier antwoorden op te vinden! Overigens heb je voor een goede nachtrust niet alleen een goed kussen nodig, het beste matras helpt hierbij immers ook veel.

 

https://slaapwijsheid.nl/