Advertentieindex
Image default
Woning en Tuin

Dakvensters voor jouw dak

Heb je een dicht dak maar wil je meer licht je huis in halen? Kijk dan eens naar dakvensters. Dakvensters zijn er voor alle soorten daken. Je kunt kiezen voor één of meerdere ramen in je dak. En zo krijg je meer licht je huis in via dakvensters.

Vrijwel ieder dak heeft mogelijkheden om te kiezen voor dakvensters. Het maakt dus niet uit of je een plat dak of een schuin dak hebt. Tegenwoordig zijn dakvensters goed genoeg geïsoleerd om bijna geen warmte meer verloren te laten gaan via dakramen.

Plat dak

Een plat dak geeft je de mogelijkheid voor dakvensters. Het kan bijvoorbeeld al een heleboel schelen als je kiest voor een lichtkoepel. Dit is een raam dat op je platte dak geplaatst wordt. Het heeft een bolling in het midden om te voorkomen dat alles op het raam blijft liggen en je het dak iedere keer op moet om het daglicht binnen te krijgen. Heb je een grote ruimte met een plat dak? Dan kun je met een lichtstraat nog meer daglicht in huis halen.

Schuin dak

Met een schuin dak kun je ook voor dakvensters kiezen. Ook hier kun je voor een raam gaan. Dan kies je een dakraam. Deze kun je openkiepen. Je kunt ook meerdere dakramen naast of onder elkaar plaatsen. Of zowel naast als onder elkaar. Dan heb je het over een daglichtsysteem. Het is bij een schuin dak natuurlijk ook een mogelijkheid om een dakkapel te nemen.