Advertentieindex
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van een nieuwbouwwoning

Tijdens jouw zoektocht naar het zoeken van een huis is het verstandig om te bedenken wat voor soort huis je wilt gaan kopen. Je kan kiezen uit bijvoorbeeld een vrijstaand huis, nieuwbouw huis, rijtjeshuis en een huis dat al gebouw is. Nieuwbouwwoningen zijn tegenwoordig zeer geliefd. Alleen is het bouwen van een nieuwbouwwoning duurder geworden. Houd dus goed rekening met je besteedbare geld. Een huis kopen met hulp van Ludo van der Eijken, zorgt ervoor dat jij risico’s, teleurstelling en onzekerheden bespaart. 

Alle keuzes liggen bij jou zelf

Het bouwen van een nieuwbouwwoning zorgt ervoor dat alles nieuwe in de woning wordt gebouw en dat jij zelf de keuze hebt hoe jij jouw nieuwe huis eruit gaat zien. Zo kan je de woning helemaal maken naar jouw wensen en smaak. Ook heb je dan zelf de mogelijkheid om de indelingen te maken en hoe groot de kamers moeten worden. Je kan een nieuwbouwwoning dus helemaal naar jouw smaak en comfort laten inrichten. Wanneer je een nieuwbouwwoning koopt hoef je ook geen kosten te betalen zoals, de overdrachtsbelasting, bouwkundige keuring, een taxatie en een makelaar. De tuin kan je dan ook helemaal zelf gaan inrichten en ontwerpen naar jouw wensen. Je hebt dan zelf ook nog de keuze of je een schutting of haag wilt hebben tussen jou en je buren. Een nieuwbouwwoning betekent een nieuwe wijk, dus ook nieuwe buren. Hierdoor heb je een frisse start met je buren en wijkgenoten. 

Een nieuwbouwwoning is energiezuiniger 

Vrijwel alle nieuwbouwwoning die worden gebouwd hebben een goede warmte- geluidsisolatie met een goede ventilatiesysteem. Ook worden er geen nieuwbouwwoning meer gebouwd die op gas werken. Dat maakt de woning milieuvriendelijker. Door de goede isolatie bespaar je ook op jouw energierekening. De warmte blijft dan beter in de woning hangen. 

Minder onderhoudswerk en kosten 

In een nieuwbouwwoning is alles gloednieuw. Je hoeft je dus de komende eerste jaren geen zorgen te maken over de onderhoud van de materialen in het huis en rondom het huis. Hierdoor bespaar je kosten en tijd. Bij het kopen van een nieuwbouwwoning is de aanschaf goedkoper dan bij een bestaand huis. De extra kosten komen vaak erbij wanneer je de woning gaat inrichten. De kans dat je ook in aanmerking komt met een nieuwbouwwoning is door de huizenmarkt zeer klein. De vraag is groter dan het aanbod van nieuwbouwwoning. Het is dus niet makkelijk om naar een nieuwbouwwoning te zoeken.