Advertentieindex
Image default
Woning en Tuin

Interieurtips voor meer lichtinval

Wij als mensen hebben altijd de behoefte om voldoende daglicht te zien. Wanneer we langere tijd weinig tot geen daglicht binnen krijgen, kan dat gevolgen hebben voor je gemoedstoestand. Je voelt je moe, lusteloos en je hebt weinig energie. Ook kan je er somber door worden. In zonlicht zit vitamine D wat maakt dat we juist energie krijgen. Naast dat daglicht ervoor zorgt wat we ons energieker voelen, zorgt daglicht er ook voor dat je woning groter en ruimtelijker lijkt. Hoe zorg je er voor dat je in huis voldoende lichtinval hebt?

Openslaande tuindeuren

Een goede manier om veel lichtinval te krijgen in je woning, is door openslaande tuindeuren te laten plaatsen. De tuindeuren zorgen ervoor dat de tuin altijd betrokken wordt bij de woonkamer. Daarnaast komt er veel licht naar binnen doordat de deuren ver open kunnen. Heb je geen tuin? Dan kan je er met andere deuren alsnog voor zorgen dat er voldoende licht binnenkomt in je woning. Laat bijvoorbeeld zwarte stalen deuren plaatsen als tussendeuren in de woning. Normaal hebben we alleen maar dichte deuren, waardoor het licht geblokkeerd wordt. Door stalen deuren met glas te plaatsen, wordt het licht niet geblokkeerd en valt het juist de kamer binnen. 

Gebruik spiegels

Een goede en makkelijke manier om te zorgen voor meer lichtinval in je woning, is door te werken met spiegels. Spiegels reflecteren alles, dus ook licht. Wel moeten spiegels op een tactische plek opgehangen worden, om zo optimaal gebruik te kunnen maken van de reflectie. Naast dat spiegels nuttig zijn, staat het ook nog eens erg leuk in je woning. Maak er echt een stijlvolle accessoire van en zoek een spiegel uit die bij de rest van het interieur past. Het beste is om een spiegel tegenover een raam op te hangen. Op die manier zorgt hij ervoor dat het meeste licht weerkaatst wordt.