Advertentieindex
Image default
Tuin en buitenleven

9 redenen waarom u een kunstmatige kerstboom moet kopen

Het valt niet te ontkennen dat een kunstkerstboom veel gemakkelijker te onderhouden is dan een echte. Er zijn echter zoveel verschillende soorten en prijzen bomen dat het moeilijk kan zijn om te weten welke het beste bij u past. Als u nog twijfelt of een kunstkerstboom dit jaar wel of niet geschikt is voor u, raden wij u van harte aan er een te kopen. Hier zijn 9 redenen waarom:

 

 

Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken.

Kunstkerstbomen zijn gemakkelijk schoon te maken. De beste manier om ze schoon te maken is met een kleine zachte borstel of een stofzuiger stof en spinnenwebben te verwijderen. U kunt ze ook afnemen met een vochtige doek, maar laat ze niet weken, want water kan de buitenste takken beschadigen. Laat ze goed drogen voordat u ze opbergt. Behalve regelmatig schoonmaken moet u ook gebroken of losse takken van uw boom opnieuw vastbinden of vervangen. Dit is een eenvoudige en goedkope taak die ervoor zorgt dat uw boom er netjes blijft uitzien.

 

Kunstbomen zijn milieuvriendelijker

Kunstbomen zijn vaak milieuvriendelijker dan echte bomen. Echte bomen moeten geplant, gekweekt en geoogst worden, wat betekent dat ze veel energie en water nodig hebben. Hoewel echte bomen mooi zijn en heerlijk ruiken, zijn ze niet erg milieuvriendelijk en komen ze zelfs op stortplaatsen terecht. Kunstbomen daarentegen zijn gemaakt van gerecycleerde materialen en vergen zeer weinig energie om te produceren. Dit maakt ze veel milieuvriendelijker en duurzamer dan echte bomen.

 

Ze kunnen jaar na jaar worden gebruikt

Dit is misschien wel een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een kerstboom. Met een kunstboom hoef je hem aan het einde van de feestdagen niet weg te doen. Je kunt hem nog jaren gebruiken, iets wat je met een echte boom zeker niet kunt doen. Echte bomen zijn mooi en ruiken heerlijk, maar elk jaar moet je een nieuwe kopen. Dat brengt een paar problemen met zich mee: je moet je oude boom opbergen (wat lastig kan zijn) en je moet ergens een nieuwe boom kopen. Een kunstkerstboom kun je zoveel jaren gebruiken als je wilt. U kunt hem opbergen in een doos of zak, of zelfs in de standaard bewaren. Als u het uiterlijk van uw boom wilt veranderen, kunt u er een kopen in een andere kleur of stijl.

 

Ze zijn er in verschillende kleuren en maten

Wat de kleur van uw boom betreft, zijn de mogelijkheden eindeloos. Echte bomen zijn er in verschillende soorten, maar ze hebben allemaal dezelfde groene kleur. Dit kan mooi zijn, maar het past misschien niet bij elk huis. Als u van het uiterlijk van echte bomen houdt, maar liever een andere kleur wilt, kunt u uw boom schilderen. Dit is een geweldige optie, maar het is tijdrovend en rommelig. Een kunstboom daarentegen komt in verschillende kleuren en kan snel worden veranderd. U kunt snel en eenvoudig een nieuwe boom kopen als de kleur of stijl van uw huidige boom u niet bevalt. U kunt ook de grootte van uw boom kiezen. Kleinere bomen zijn geweldig als je een klein huis hebt of ruimte wilt besparen. Grotere bomen kunnen een kamer gezelliger en huiselijker doen aanvoelen. Bomen zoals Fairybell vlaggenmast kerstbomen kunnen juist weer heel veel licht geven.

 

U hoeft ze geen water te geven

Echte kerstbomen hebben veel water nodig. Vanaf december (wanneer u uw boom opzet) tot januari moet u ervoor zorgen dat uw boom goed water krijgt. Dit is niet alleen vervelend, maar ook riskant. Een echte boom verkeerd water geven kan ziekten veroorzaken en zorgt ervoor dat uw boom minder lang meegaat tot Kerstmis. Als u vergeet uw boom water te geven en hij droogt uit, zult u hem moeten weggooien en een nieuwe moeten kopen. Echte bomen zijn ook zwaar; ze kunnen een risico vormen voor uw huis en zijn bovendien moeilijk op te bergen. Een kunstboom daarentegen hoeft niet bewaterd te worden. U kunt hem laten uitdrogen en hoeft niet bang te zijn dat hij vlam vat.

 

Ze zijn veiliger voor kinderen en huisdieren

Kunstkerstbomen zijn veel veiliger voor kinderen en huisdieren. Kinderen klimmen graag in bomen en spelen met de ornamenten. Hoewel dit erg leuk kan zijn, kan het ook gevaarlijk zijn. Echte bomen vormen een risico voor kinderen en huisdieren. De takken zijn breekbaar en kunnen bij breuk prikwonden of krassen veroorzaken. Kinderen en huisdieren kunnen echte bomen ook omstoten, waardoor ze omvallen en mogelijk breken. Een kunstkerstboom is veel veiliger voor kinderen en huisdieren. Ze zijn stevig en kunnen buiten het bereik van kleine handjes worden geplaatst.

 

U kunt er een vinden voor elk budget

Kunstkerstbomen zijn er in veel verschillende prijzen. Van minder dan $20 tot meer dan $1000, u kunt er een vinden die bij uw budget past. Of u nu een budget hebt of niet, echte bomen zijn een eenmalige aankoop die duur kan zijn. Echte bomen variëren in prijs, afhankelijk van het type. Voor een Fraser Fir betaalt u meer dan voor een gewone boom. Echte bomen moeten ook elk jaar worden vervangen, wat duur kan zijn als u in een grote stad woont.

 

Sommige ruiken lekker en andere lichten op

Echte bomen kunnen heerlijk ruiken, maar alleen als je de juiste soort hebt die lekker ruikt. Sommige echte bomen ruiken naar dennen, maar andere niet. Echte bomen variëren ook in geur, afhankelijk van waar je ze koopt. Een kunstboom daarentegen kan lekker ruiken en elke gewenste vorm of stijl hebben. Er zijn ook lampjes en versieringen voor kunstbomen. Je kunt zelfs een kunstboom kopen die oplicht. Deze zijn geweldig als je kleine kinderen of huisdieren hebt die bang zijn voor een donkere, onverlichte boom.

 

Conclusie

Kunstkerstbomen zijn een geweldig alternatief voor echte bomen. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden, milieuvriendelijk en kunnen jaar na jaar worden gebruikt. Ze zijn er in verschillende kleuren, maten en vormen en u kunt er een kiezen die bij u past. Echte bomen zijn mooi, ruiken heerlijk en hebben hun plaats, maar het valt niet te ontkennen dat een kunstboom veel gemakkelijker te onderhouden, goedkoper en veiliger is voor kinderen en huisdieren. Koop dit jaar een kunstkerstboom en geniet van alle voordelen van deze prachtige decoratie.

https://www.tuincollectie.nl/producten/103/kunstkerstbomen