Advertentieindex
Image default
Tuin en buitenleven

Voorjaarstuinieren: Hoe uw huis tuin te laten groeien

Wist u dat er tegenwoordig meer dan 2.000 soorten voorjaarsbloeiende bollen verkrijgbaar zijn? Deze exotische bollen kunnen zowel in de herfst als in de lente worden geplant om schoonheid en geur aan uw tuin toe te voegen. Met een beetje planning en voorbereiding kunt u uw eigen lentetuin aanleggen – zelfs als het een binnentuin of een kleine buitenruimte is. Hieronder vindt u enkele ideeën en tips van het tuincentrum over hoe u uw eigen lentetuin binnen of buiten kunt aanleggen.

 

 

Kies uw ruimte

Buitentuin – Als je de ruimte hebt, wil je misschien een buitentuin aanleggen. Dit kan een geweldige manier zijn om te genieten van het mooie weer en de frisse lucht, en om een overvloed aan verse producten in uw eigen achtertuin te hebben. Een buitentuin kan ook een heerlijke ruimte zijn voor ontspanning en bezinning. Binnentuin – Als u geen buitenruimte hebt voor een tuin of als u weinig tijd hebt, kunt u een binnentuin aanleggen. Dit kan ideaal zijn voor mensen die in gebieden wonen met korte groeiseizoenen of die beperkte mobiliteit hebben. Een binnentuin kan worden aangelegd met behulp van potten, plantenbakken of zelfs koffiekopjes.

 

Versier zet containers

Containers – Container tuinieren is een geweldige optie voor mensen die niet veel ruimte hebben of die planten willen kweken die veel ruimte nodig hebben om te groeien, zoals tomaten. Containers zijn gemakkelijk te verplaatsen en kunnen op een terras of patio worden geplaatst. Sommige containers worden zelfs geleverd met speciale houders die aan de muur kunnen worden bevestigd om minder ruimte in beslag te nemen. Planten – Planten die je zou kunnen overwegen voor containers zijn onder andere: – Cactussen – Cactussen zijn geweldig voor mensen die niet vaak water willen geven. – Succulenten – Succulenten zijn een geweldige optie voor beginners omdat ze heel gemakkelijk te kweken zijn en niet veel water nodig hebben. – Eenjarigen – Eenjarigen zijn een goede keuze als je je niet wilt vastleggen op een langdurige plant. Je kunt eenjarigen gemakkelijk vervangen als je ze begint te ontgroeien. – Vaste planten – Vaste planten zijn een goede optie als u uw huis jarenlang mooi wilt houden.

 

Kies uw bloemen

Kleur van de tuin – Het eerste wat u moet beslissen bij het aanleggen van uw tuin is het kleurenschema. U kunt kiezen voor een primair kleurenschema of een secundair kleurenschema. Bij een primair kleurenschema worden twee kleuren gebruikt die tegenover elkaar liggen op de kleurencirkel. Bij een secundair kleurenschema worden twee kleuren gebruikt die naast elkaar liggen op de kleurencirkel. Seizoensbloemen – U moet ook beslissen welk soort bloemen u wilt planten. Het is belangrijk te weten dat bepaalde bloemen het best in bepaalde seizoenen kunnen worden geplant. Tulpen en narcissen kunnen bijvoorbeeld het best in de herfst worden geplant, terwijl hyacinten het best in de lente kunnen worden geplant.

 

Kweek je eigen voedsel

Neem eetbare planten op – Je kunt ook eetbare planten in je bloementuin opnemen. Eetbare planten zoals Oost-Indische kers voegen kleur en schoonheid toe aan je tuin en voorzien je tegelijkertijd van voedsel. Container tuinieren – Container tuinieren is een geweldige optie voor eetbare planten. Containers zijn gemakkelijk te verplaatsen en kunnen op een terras of patio worden geplaatst. Sommige containers worden zelfs geleverd met speciale houders die aan de muur kunnen worden bevestigd om minder ruimte in beslag te nemen.

 

Verlicht uw ruimte met bloembollen

Bollen planten – Sommige soorten voorjaarsbloeiende bollen kunnen in de herfst worden geplant en zullen in de lente bloeien. Voorbeelden van bollen die geschikt zijn om in de herfst te planten zijn narcissen en hyacinten. Andere soorten bollen, zoals tulpen, kunnen in het voorjaar worden geplant, maar zullen later in het jaar bloeien. Bollen selecteren – Bij het selecteren van bollen moet u letten op de plantinformatie. Daarin staat wanneer de bollen geplant moeten worden.

 

Conclusie

Als u wat kleur en schoonheid aan uw huis wilt toevoegen, kan een lentetuin precies dat doen. Het aanleggen van een buiten- of binnentuin kan u voorzien van verse producten en prachtige bloemen. Met een beetje planning en voorbereiding kunt u uw eigen lentetuin aanleggen – zelfs als het een binnentuin of een kleine buitenruimte is.

https://www.tuincentrumoverzicht.nl/groenrijk