Advertentieindex
Image default
Tuin en buitenleven

Een gids voor het tuincentrum in Brussel

Een gids voor het tuincentrum in Brussel

 

De boom van de Garden Centers die Europa de laatste jaren heeft overspoeld, houdt onverminderd aan. De sector innoveert voortdurend en creëert nieuwe producten en ervaringen. Dit is duidelijk te zien in Brussel, waar al verschillende succesvolle spelers op de markt zijn. Hier is een gids met de beste van allemaal.

 

Welke merken geven momenteel vorm aan het Brusselse tuincentrumgebeuren?

De komst van nieuwe tuincentrummerken is een duidelijk teken van de vitaliteit van de sector en ook van zijn aantrekkelijkheid voor investeerders. We mogen dus verwachten dat er op korte of middellange termijn nog meer tuinconcepten naar Brussel zullen komen.

 

Bruxellensis: Het Belgische tuinmerk

Bruxellensis is een tuinmerk dat in 2017 werd gecreëerd door het investeringsfonds Aequa (de eigenaar van de merken Verano en Marjane). Het is een Belgisch tuinmerk, een label dat door de Belgische overheid in het leven is geroepen om het imago van de sector te verbeteren. Een tuinmerk is een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk dat certificeert dat een product voldoet aan bepaalde normen op het gebied van productie, gezondheid en milieu.

 

Marjane: de ervaring van een tuincentrum alleen voor vrouwen

Marjane is een tuincentrum dat speciaal voor vrouwen is ontworpen. Het werd opgericht in 2007, een paar jaar voor de komst van de eerste tuincentra voor alleen mannen. Het concept is eenvoudig: Marjane organiseert activiteiten voor vrouwen, zoals workshops, waar tuinexperts advies geven over bloemen, kruiden en fruit. Het merk heeft ook een assortiment exclusieve tuinproducten: grond, potten en gereedschap dat speciaal voor vrouwen is ontworpen. Tot slot organiseert Marjane ook wijnproefavonden in de tuin.

 

Plant’In – Een stukje Franse Rivièra in Brussel

Plant’In is een Jardinerie in Bruxelles die in 2014 werd opgericht door het investeringsfonds Delbard, dat ook eigenaar is van het merk Verano. Het is een echt uitzonderlijk tuincentrum: de zaak is gevestigd in het Brusselse stadscentrum, in het Herrmann museum, vlakbij de Botanische Tuin. Het concept en het ontwerp van de winkel weerspiegelen de beroemde tuinen van de Franse Rivièra. Plant’In is dan ook een tuincentrum als geen ander.

 

Verano: de tropen naar Brussel voor lente en zomer

Het tuinmerk Verano werd in 2010 gecreëerd door het investeringsfonds Delbard. Het is een tuinmerk dat in het teken staat van de tropen. De winkel heeft een Caribisch design dat de bezoeker meeneemt naar een zomervakantie in de tropen. Het concept is zowel origineel als aantrekkelijk en heeft zich een vaste plaats veroverd in de Brusselse tuinierswereld.

http://www.gardencenterwemmel.be