Advertentieindex
Image default
Meubels

Handige tips voor het selecteren van mooie keukenkasten

Het uitkiezen van een keukenkast is geen eenvoudige klus, het is best wel precisiewerk. Want als je hier niet zorgvuldig in bent, zul je in de praktijk de keukenkast niet mooi vinden of teleurgesteld over de aangekochte kast raken. Er zijn manieren om dit te voorkomen. Wij geven je handige tips voor het selecteren van een keukenkast.

Waar komt de keukenkast te staan?

Voordat je op zoek gaat naar een keukenkast, is het handig om te weten waar deze precies gaat staan binnen de keuken. Afhankelijk hiervan kun je namelijk andere keuzes maken. Zoals de afmetingen bijvoorbeeld. Eerst een locatie uitzoeken en dan pas op zoek gaan is het eerste advies. 

Hoeveel inhoud heb ik nodig?

Een vervolgvraag is om te achterhalen hoeveel spullen je eigenlijk hebt en kwijt wil in de nieuwe keukenkast. Een ondiepe, kleine kast bied je onvoldoende ruimte wanneer je een groot gezin hebt. Of simpelweg veel spullen om op te bergen, zoals een redelijke voedselvoorraad. Houd rekening met de diepte van de keukenkasten. Wanneer je pannen in een onderkast wil opbergen, maar deze niet diep genoeg zijn, kun je hier je pannen niet in kwijt. Bedenk dus goed hoeveel spullen je wil opbergen en hoe groot de ruimte is waar de keukenkast idealiter komt te staan. Baseer op basis hiervan de afmetingen en type keukenkast waar je naar op zoek bent. Er bestaan hele complete keukens, gootsteenkasten, onderkasten, bovenkasten en keukenkastblokken. Allemaal verkrijgbaar in uiteenlopende afmetingen en verschillende dessins. 

Hoe lang moet de keukenkast meegaan?

Er zijn grote kwaliteitsverschillen tussen de keukenkasten die je kunt kopen. De allergoedkoopste kasten zullen niet erg lang meegaan. Waar de duurdere keukenkasten met gemak 20 jaar meegaan. De verschillen in duurzaamheid zitten in het gebruikte materiaal, de dikte van dit materiaal en de kwaliteit van het scharniersysteem. Laat u door meerdere keukenadviseurs adviseren om te komen tot een keukenkast waar u tevreden mee zal zijn. Uiteraard kun je ook op internet zelf op onderzoek uitgaan, of bij goedkope keukenkasten die niet lang mee hoeven te gaan, de keuze te maken.

Heeft de kast voldoende lades en deuren?

Bij keukenkasten met lades is het een vraag om te beantwoorden hoeveel lades u nodig zal hebben. Denk hierbij niet alleen aan de besteklades, maar ook de compartimenten voor keukenapparaten en pannen. Wanneer je hier goed over nadenkt en een goede inrichting kiest, zul je goed zorg kunnen dragen voor een fijne, opgeruimde keuken. 

Wat is het budget?

Als al deze voorgaande punten zijn uitgezocht, kun je op zoek gaan naar de geschikte keukenkast. Selecteer hierbij meteen in op keukenkasten die passen bij het budget dat je wilt uitgeven. Het is niet adviseerbaar om iets te kopen wat niet past binnen het budget. een uitzondering hierop is wanneer de kwaliteit niet voldoende is bij een laag budget. Dan kun je beter toch iets meer uitgeven dan het budget, om er zo lang van te genieten. Op de lange termijn bespaar je hiermee veel geld.

Wat vind ik mooi?

Tenslotte wil je natuurlijk een keukenkast kopen dat erg mooi binnen het interieur staat en wanneer je je ontbijt gaat eten, met plezier de lade opentrekt. Denk na over wat je mooi vindt en wat mooi zou staan binnen de huidige keuken. 

https://www.emob.nl