Advertentieindex
Image default
Bedrijven

Verantwoordelijk omgaan met je koeien

Wanneer je als ondernemer te maken hebt met levende dieren, is het altijd van het grootste belang om te zorgen dat je goed voor je dieren zorgt en het de dieren zo comfortabel als mogelijk maakt. In de vrije natuur heeft een koe minimaal 3 meter nodig om een normale manier te gaan liggen en daarna weer op te staan. Dit wordt de comfort zone van de koe genoemd en het is altijd zeer belangrijk om deze in acht te nemen als de koe op stal staat. Een goede cowhouse zal dus ook minstens aan die voorwaarde van ruimte moeten voldoen om een goed onderkomen te zijn voor een koe.

De slaapplek van de koe moet in ieder geval in orde zijn. Dat betekent onder andere dat er niet teveel obstakels mogen zijn waaraan de dieren zich kunnen bezeren. Bovendien zal een koe in een goede cowhouse ook weer sneller overeind kunnen komen vanuit een liggende positie. Als een koe niet te lang blijft liggen, heeft dat weer als voordeel dat ze dan ook minder risico heeft op vervelende doorligplekken die erg pijnlijk kunnen zijn voor haar.

Ook de hygiëne van je dieren is erg belangrijk. Door het installeren van een goede koeborstel, waar de koeien zich snel en zelfstandig mee kunnen verzorgen, is altijd een goede investering. Kies hiervoor een goede borstel die automatisch werk en je zult zien dat de koeien zelfstandig gebruik zullen maken van de koeborstel. Dat bespaart jou als boer werk maar zorgt er ook voor dat je koeien gelukkiger zijn en goed zijn onderhouden en dat jij dus ook tijd overhoudt voor andere dingen.

Zo zie je maar dat er nog heel wat komt kijken bij het houden van koeien. Omdat het natuurlijk levende wezens zijn, is het altijd heel belangrijk om het welzijn van je dieren goed in de gaten te houden.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/