Advertentieindex
Image default
Woning en Tuin

Lente

Het is weer zo ver! De ijskappen beginnenweer rustig aan te smelten en de sneeuwgrens trekt weer tot boven de 2000 meter. Bloemetjes bloeien en bijtjes zoemen lekker door de weides heen. De wereld is weer groen en kleurrijk in plaats van grauw en grijs. De lieveheersbeestjes vliegen weer door de kantoren heen en parkieten zitten vrolijk te tjilpen in bomen. Dit kan maar een ding betekenen: het wordt weer voorjaar! Het klinkt misschien leuk, maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer. We moeten er geen gras over laten groeien en dus flink aan de slag gaan in de tuin. Omdat ik net als vele anderen heb besloten om eens flink de bloemetjes buiten te zetten wat klussen in de tuin betreft heb ik me eens verdiept in gereedschap.

Omdat ik nog zo groen als gras ben op dit gebied besloot ik mij eerst eens te verdiepen in een van de meest bekende gereedschappen voor in uw tuin: de grasmaaier. Sinds de 18e eeuw begon het gebruikelijk te worden om grasvelden in parken kort te houden. Deze trend begon in Londen en gebeurde eerst vooral met de hand. In een redelijk park waren ongeveer 50 man werkzaam die elke dag met de zeis er op uit trokken. Dit was erg intensief werk en men was dan ook heel gelukkig toen de handmaaier werd uitgevonden. Tegenwoordig zijn er veel verschillende typen grasmaaiers. Men heeft zowel keuze bij de aandrijving (handmatig benzine of elektrisch) of de verwerking van het gras (opvangen, dumpen of mulchen).

Naast het gras verdient ook de heg aandacht. Deze vorm van erfafscheiding kan gemakkelijk worden bijgehouden door gebruik te maken van een goede heggenschaar. Een paar dingen waar je op moet letten als je de heg knipt: knip schuin (onder breed, boven smaller) zo van de struik optimaal zonlicht en wordt de begroeiing dichter. Voor een rechte haag kan het helpen om een touwtje te spannen waar je langs kan knippen.  

http://www.fuxtec.nl