Advertentieindex
Image default
Tuin en buitenleven

De beste materialen voor tuinschermen: Voors en tegens van elk

De beste materialen voor tuinschermen: Voors en tegens van elk

 

Als u een tuin heeft die omheind moet worden, heeft u veel mogelijkheden om uit te kiezen. De keuze zal waarschijnlijk gaan tussen houten en metalen windschermen, met misschien nog wat andere materialen als alternatief. Elk heeft zijn voor- en nadelen – wat betekent dat het aan u is om te beslissen wat het beste bij uw tuin en budget past. Dus hier is een blik op de voors en tegens voor de meest voorkomende materialen voor tuinafscheidingen:

 

Hout

Hout is veruit het populairste materiaal voor tuinafscheidingen. De keuze is groot en de vele verschillende soorten en stijlen maken het gemakkelijk om een geschikt ontwerp voor elke tuin te vinden. Hout is een hernieuwbare grondstof en is een zeer milieuvriendelijke optie, iets waar ze bij Tuincollectie rekening mee houden. U hoeft zich niet veel zorgen te maken over het onderhoud, maar vergeet niet om het hout om de paar jaar te behandelen met een beschermende coating om rotten te voorkomen.

 

Metaal

Metalen hekwerk is een stijlvolle optie voor tuinafscheiding, met een enorm aanbod aan ontwerpen en kleuren om uit te kiezen. Het is een goede keuze als u op zoek bent naar een moderne uitstraling, en het is ook een goede keuze als uw tuin een industriële uitstraling heeft. Metaal is een zeer duurzaam materiaal, dus het is zeer geschikt voor gebieden die zijn blootgesteld aan het weer, zoals tuinen aan zee. Het is ook heel gemakkelijk te onderhouden: even borstelen volstaat om het er goed uit te laten zien. Het enige nadeel is dat de kleur na verloop van tijd kan vervagen, vooral bij blootstelling aan zonlicht. Een ding om in gedachten te houden bij het installeren van metalen afrasteringen is dat u rekening moet houden met uitzetting en inkrimping wanneer u het installeert.

 

Steen en betonblokken

Als natuurlijke materialen meer uw ding zijn, dan kunt u kiezen voor een omheining van steen of betonblokken voor uw tuin. Deze zijn het meest geschikt voor een informele tuin of een tuin in landelijke stijl. Schuttingen van steen en betonblokken zijn zeer duurzaam en gaan lang mee, en kunnen een milieuvriendelijke optie zijn als u gerecycleerde materialen gebruikt. U kunt de blokken gebruiken voor zowel tuinafscheidingen als een keermuur, en u kunt ze ook gebruiken om een artistiek ontwerp te maken, zoals een mozaïek.

 

Gaas en kettingschakels

Als je een krap budget hebt, kun je een omheining van kettingschakels overwegen. Dit is een zeer betaalbaar materiaal en kan worden gebruikt voor zowel een houten of metalen hek. U kunt kopen ketting schakel hekwerk in rollen, dus het is gemakkelijk te installeren, en u kunt zowel gegalvaniseerd of roestvrij staal te gebruiken om een langdurige en stevige omheining te creëren. Metalen gaashekken zijn perfect voor tuinen waar kinderen spelen, omdat de gaten het onmogelijk maken dat kleine vingertjes klem komen te zitten. Een gaashekwerk van goede kwaliteit gaat vele jaren mee, maar het verweert niet zo goed als een kettinghekwerk, zodat u het misschien vaker moet vervangen.

 

Vinyl omheining

Als u op zoek bent naar een onderhoudsvrije omheining, kunt u niet om een vinyl omheining heen. Het is zeer onderhoudsarm en kan vele jaren meegaan. Vinyl is een synthetische stof die zeer weinig onderhoud nodig heeft en geschikt is voor zowel residentiële als commerciële tuinen. Dit materiaal is ook gemakkelijk te installeren, wat het een goede keuze maakt als u een doe-het-zelver bent. U zult het hekwerk echter om de 15 tot 20 jaar moeten vervangen, omdat het daarna begint te verzakken.

 

http://www.tuincollectie.nl