Advertentieindex
Image default
Particuliere dienstverlening

De voordelen van verzendzakken kleding gebruiken

Bij het verzenden van kleding kun je eigenlijk grofweg kiezen uit twee opties. Je kunt kiezen uit de standaard verzenddoos, of je gaat voor verzendzakken kleding. Maar wat is nu precies een verzendzak kleding? En wat zijn de voordelen van je kleding verzenden op deze manier? En waarom zou je ervoor kiezen om dit verpakkingsmateriaal te bedrukken? We leggen je dat graag uit in deze blog.

Wat is een verzendzak kleding? Dat is eigenlijk heel simpel: het is een verzendzak waarin je kleding op een handige en efficiënte manier kunt verzenden. Over het algemeen zijn deze handige zakken voorzien van een slimme plakstrip. Dit voorkomt dat je moet klieren met verpakkingstape om de zak te sluiten. In sommige gevallen zijn deze handige verzendzakken kleding ook nog eens voorzien van een scheurstrip. Hierdoor kan de klant de zak openen, zonder dat hij kans loopt het verpakte kledingstuk te beschadigen met een schaar. Met een handige retour-plakstrip, plakt de klant ook weer snel en simpel de zak dicht, wanneer hij het kledingstuk toch niet zo leuk vindt. Handig toch?

Verzendzakken kleding van papier of plastic

Als je de keuze hebt gemaakt voor verzendzakken kleding boven verzenddozen, wacht je nog een belangrijke keuze. Ga jij namelijk voor een verzendzak van papier of van plastic? Maar wat zijn de voordelen en overwegingen? Allereerst is een plastic verzendzak kleding bijzonder stevig. Je hebt ook speciale coex zakken, die al helemaal niet makkelijk scheuren. Daarnaast zijn de plastic zakken ook waterafstotend. Al met al is de plastic kleding verzendzak dus een goede keuze. Ben jij echter van het duurzaam ondernemen? Dan valt de keuze toch als snel op de papieren verzendzak. Ga jij voor extra duurzaam? Zorg er dan voor dat je kiest voor een FSC-gecertificeerde verzendzakken kleding.

Je verzendzak bedrukken

Verstuur jij regelmatig veel kledingstukken met de post? Dan kan het interessant zijn om te kiezen voor verzendzakken met logo. Hierbij kan je zelf de keuze maken tussen een papieren verzendzak, of een plastic zak. Maar waarom zou je kiezen voor verzendzakken met logo? Allereerst is het een uitstekende manier om te werken aan je naamsbekendheid. Overal waar de zak langskomt, zien mensen immers jouw logo. Raakt jouw zak daarbij kwijt in het sorteercentrum? Dan zijn verzendzakken met logo een stuk sneller terug te vinden. Een verzendzak met logo draagt ook bij aan de klantervaring. De klant ziet immers direct bij ontvangst dat het pakketje van jou afkomstig is.

Wat zijn de voordelen van verzendzakken kleding?

Je kleding versturen in verzendzakken kleding kent meerdere voordelen. Zo past een verzendzak kleding allereerst vaak door de brievenbus. Hierdoor hoeft jouw klant niet thuis te zijn voor de ontvangst van zijn of haar pakketje. Een verzendzak kleding is daarnaast ook een verpakking die erg nauw sluit om het product. Hierdoor heb je een stuk minder verpakkingsmateriaal nodig dan bij een verzenddoos. Doordat het verpakkingsmateriaal zo nauw sluit, neemt 1 pakketje ook een stuk minder ruimte in de vrachtwagen in. Hierdoor passen er meer pakketjes in 1 vrachtwagen, wat zorgt voor minder CO2-uitstoot. Wel zo duurzaam dus, die verzendzakken kleding.

https://www.profipack.be/verzendmaterialen/verzendzakken/verzendzakken-met-logo