Advertentieindex
Image default
Bedrijven

6 slimme tips voor een opgeruimd kantoor

Een opgeruimde werkplek maakt het vaak een stuk gemakkelijker om geconcentreerd aan het werk te blijven. Een drukke werkomgeving is niet ideaal en zorgt er vaak voor dat je minder productief aan de slag bent. Dit zijn al goede redenen om je kantoor schoon en opgeruimd te houden. Een ander voordeel van een georganiseerd kantoor is dat je gemakkelijk een belangrijk document kunt terugvinden als je deze nodig hebt.

 

Is je werkplek na een opruimbeurt binnen de kortste keren weer een zooitje? Dan is dit artikel waarin we zes slimme tips voor een opgeruimd kantoor geven een echte aanrader.

Tip 1. Vast opruimmoment

Om je werkplek opgeruimd en netjes te houden is het van belang om een vast opruimmoment aan te houden. Zet bijvoorbeeld 1x per week een opruimmoment in je planning om je kantoor opgeruimd te houden. Tijdens dit moment kun je belangrijke documenten archiveren in de archiefkast, belangrijke notities opbergen, facturen op je bureau verwerken en vuilnisbakken legen. Zo’n opruimmoment kost vaak slechts tien minuten. Wekelijks je werkplek opruimen zorgt voor een fijne, opgeruimde werkomgeving waarin je productiever kunt werken. 

Tip 2. Creëer opbergruimte

Om alle spullen en documenten die doorgaans op je bureau liggen op te bergen is natuurlijk wel de nodige opbergruimte nodig. Om alles georganiseerd te hebben is voldoende opbergruimte een must. Zo zijn archiefkasten en/of lockerkasten erg handig voor op kantoor. Heb je nog geen archiefkast om documenten veilig en netjes op te bergen? Op Archiefkasten-shop.be heb je ruime keuze uit verschillende kasten. Neem bijvoorbeeld een schuifdeurkast, waarin je ontzettend veel spullen netjes kunt opbergen. 

Tip 3. Georganiseerd opbergen

Het opbergen van spullen gaat verder als alle spullen in de dichtstbijzijnde bureaulade stoppen. Het is prioriteit om op een georganiseerd manier belangrijke notities, documenten en spullen op te bergen. Zo weet je op een later moment, wanneer je iets nodig hebt, precies waar je dit kunt terugvinden. Zoals eerder genoemd zijn archiefkasten daarbij ontzettend handig.

Tip 4. Maak een to-do-lijstje

Een to-do-lijstje gebruiken zorgt ervoor dat je alle werkzaamheden kunt afstrepen, nadat deze zijn uitgevoerd. Niets is zo heerlijk als weer een taak doorstrepen op je to-do-lijstje. Het voordeel van zo’n lijstje of een planner is dat je beter het overzicht hebt in alle werkzaamhedenen afspraken.

Tip 5. Spullen weggooien

De kans is groot dat er dagelijks verpakkingen of onbelangrijke notities op je bureau komen te liggen. Met de meeste weet je niet wat je ermee moet doen, maar vaak worden ze dagenlang bewaard voor het geval dat ze misschien toch van toepassing zijn. Bij twijfel is ons advies om de notities gewoon weg te gooien, zodat je werkplek opgeruimd blijft.

Tip 6. Reinig je toetsenbord en beeldscherm

Naast een opgeruimde werkplek is het ook van belang dat de plek waar je werk schoon en hygiënisch is. Het schoonmaken van je toetsenbord en beeldscherm is slechts twee minuten werk, maar zorgt er voor dat je werkplek er weer schoon uitziet. Gebruik hiervoor speciale reinigingsdoekjes.