Advertentieindex
Image default
Zakelijk

Uw eigen kantoor aan huis inrichten

Uw eigen kantoor aan huis inrichten is nooit eerder zo populair geweest. Sinds de nieuwe corona maatregelen van kracht zijn in heel België is het voor alle ondernemingen verplicht om thuis te werken “tenzij dit onmogelijk is omwille van de aard van de functie of de continuïteit van de bedrijfsvoering, de activiteiten of de dienstverlening” is. Bent u het ook zat om aan uw keukentafel met den laptop uw werkdag door te komen? Wij laten u zien hoe u een beste thuiswerkplek kan inrichten. 

Mentaal: Sluit u af van privé als u werkt en andersom

Dagelijks een begin van uw werkdag en een begin van uw avondleven. Dat is de basis voor een zo gezond mogelijke thuiswerk situatie. Door uw werk en privé ook thuis duidelijk te scheiden zal u productiever zijn gedurende de werkuren maar ook beter kunnen ontspannen als de werkdag weer over is. 

De beste manier om uw werk en privéleven te scheiden is door gebruik te maken van een aparte werkkamer. Nu snappen wij ook dat niet iedereen een kamer over heeft om die om te toveren tot een volwaardig kantoor. Ook als u geen aparte werkkamer tot uw beschikking heeft zijn er genoeg mogelijkheden om u dagelijks af te zonderen. 

Denk bijvoorbeeld aan een scheidingsscherm. Dit is een scherm dat u in elke gewenst ruimte kan plaatsen waardoor er een nieuwe separate ruimte ontstaat. We zullen eerlijk zijn, het is niet de meest elegante oplossing maar het werkt wel. Zo kan u in de pauze uit uw scherm stappen om te lunchen of even een blokje om te gaan.

Fysiek: Beweeg elke dag minstens een half uur

Door het thuis werken heeft u geen reistijd meer. Tijdens het reizen beweegt u over het algemeen in elk geval van en naar de auto. Hoewel dit op zichzelf al te weinig is tellen alle beetjes mee. Nu u thuis werkt heeft u als het goed is geen reistijd meer. Deze tijd kan u nuttig besteden door in plaats van te reizen een stukje te wandelen. Het hoeft niet lang te zijn, als u maar een frisse neus kan halen elke dag. 

Wandelen is niet alleen fysiek goed voor uw gestel maar ook mentaal krijgt u een oppepper. Doordat u even uit uw omgeving bent kan u er daarnaa weer tegenaan. Wat voor u de beste tijd is om te wandelen ligt geheel aan uw voorkeuren en de indeling van uw dag. 

Technisch: Gebruik de juiste materialen

Aan de keukentafel met de laptop is op zijn zachtst gezegd niet erg ergonomisch verantwoord. Voor een uurtje gaat het wel maar als week na week, maand na maand thuis werkt is het tijd om een ergonomische bureaustoel aan te schaffen. Ergonomische bureaustoelen zorgen ervoor dat uw doorbloeding beter is hetgeen op zijn beurt resulteert in verhoogde productiviteit en een vermindering van eventuele klachten. In combinatie met een ergonomische stoel kunnen we van harte aanbevelen een verstelbaar bureau te gebruiken om zo uw werkhouding te optimaliseren.