Advertentieindex
Image default
Zakelijk

Geld lenen zonder bank met direct op je rekening gestort

Banken zijn traditioneel gezien de instanties waarbij je als eerst denkt als je het hebt over geld lenen.
Zij zijn namelijk de instanties met het meeste geld. Dit verkregen door de spaar- en betaalrekeningen die mensen en bedrijven bij de banken hebben geopend en daar dan hun geld erop hebben gezet.

Behalve dat het veilig en overzichtelijk is om geld op een bank te zetten wordt het ook nog eens beloond door de spaarrente die men krijgt. Een bank bedrijven kost echter geld. Denk aan al de mensen, gebouwen en systemen die er voor nodig zijn om al het geld te beheren en te reguleren. Daarbovenop moeten ze nog rente betalen aan de mensen met een spaarrekeningen.

Een bank moet dus ook inkomstenstromen hebben en een grote daarvan is geld uitlenen tegen een rente vergoeding. Banken zijn zo ingespeeld in het aantrekken en uitlenen van geld dat je bij geld lenen al snel bij een bank uitkomt.

Maar wat als je niet bij een bank wilt lenen om welke redenen dan ook? Welke andere alternatieven zijn er dan om geld te lenen zonder bank? Die zijn er zeker. Ieder met zijn kenmerken en voor- en nadelen.

Alternatieven zijn geld lenen bij/via:

  • Familie/vrienden.
  • Werkgever.
  • De leverancier van het goed wat je wilt kopen.
  • Pandhuis/belenen.
  • Crowdfunding.

Er zijn dus mogelijkheden om geld te lenen zonder bank.

Echter zijn deze mogelijkheden niet voor iedereen geschikt en is het daarom verstandig al de mogelijkheden goed te bekijken voor een beslissing te nemen.

Het geld lenen bij familie/vrienden.

Dit is een voor de hand liggende mogelijkheid. Maar vanwege het bezwaarlijk voelen om familie/vrienden te belasten met jouw behoefte aan geld wordt deze optie logische wijs niet altijd benut. Het is ook niet voor iedereen weggelegd om geldzaken van privé en zakelijk goed te scheiden.

Bij het niet (op tijd) terug betalen van je schuld bij je familie/vrienden kan de relatie onder druk komen te staan.
Voordeel bij het lenen bij familie/vrienden is wel dat er geen rente betaald hoeft te worden. Indien de mogelijkheid is om geld te lenen bij familie/vrienden moet je dat zeker overwegen.

Het is verstandig om de lening op papier te zetten en door beide partijen te laten ondertekenen.
In de loop van tijd kunnen mondelinge afspraken namelijk een eigen leven gaan leiden en door het op papier te zetten worden misverstanden voorkomen.

Het lenen bij je werkgever

Dit is ook een mogelijkheid als de werkgever bereid is dat te doen. Het is eigenlijk meer een voorschot op je loon.
Voordeel is dat je terugbetaling ingehouden kan worden over je toekomstige loon zodat je geen omkijken heb naar de aflossing.

Verder zal er geen of weinig rente betaald hoeven te worden. Nadeel kan zijn dat het bedrag wat je kan lenen niet zo hoog kan zijn. Dit afhankelijk van de hoeveelheid kasgeld wat het bedrijf heeft.

Bij de leverancier lenen is eigenlijk kopen op afbetaling of huurkoop.

Je krijgt het goed alvast in handen, eventueel met een aanbetaling. De rest van het bedrag betaal je in termijnen als de aflossing. Bij kopen op afbetaling wordt je al vanaf het begin je eigenaar van het goed. Dit in tegenstelling tot de huurkoop. Daar word je pas eigenaar van het goed als je alles hebt betaald. Deze vorm van geld lenen zonder bank is dus gekoppeld aan het goed wat je wilt kopen.

Het Pandhuis.

Bij deze vorm van lenen moet u wel iets bezitten van waarde om deze als onderpand te laten dienen voor een lening. Het waardevolle goed gaat u dan afgeven aan het pandhuis en u krijgt dan een bedrag, wat altijd lager is dan het afgegeven goed, als lening mee.

Indien u het geleende bedrag niet terug kan betalen, dan gaat het eigendom van het goed over naar het pandhuis. Deze zal het goed dan gaan veilen of verkopen.

U kunt niet alle goederen als onderpand geven aan het pandhuis. Welke wel of niet kunnen kan verschillen per pandhuis. Ook zal bij waardevolle goederen bewijs gevraagd worden dat het goed van u is. Verder zult u zich wel moeten legitimeren. Er is echter geen inkomensgegevens nodig omdat bij deze vorm van lening het goed als onderpand dient en daarom ze geen tot weinig risico lopen.

Crowdfunding

Deze vorm van geld lenen is een relatief nieuwe vorm van geld bij elkaar sprokkelen door middel van hoofdzakelijk de social media of internet platform. Via de social media/internet platform laat je weten dat je een lening wilt. Door de social media/internet platform bereik je veel mensen die je op een andere manier niet kan bereiken.

Hopelijk zit er tussen al die mensen geïnteresseerden erbij zodat je de lening voor elkaar kan krijgen.
Crowdfunding is echter minder geschikt voor consumptief krediet, dit omdat je duidelijk moet maken waarvoor je het geld gaat gebruiken en hoe je ze terug gaat betalen. Het is meer geschikt als een lening om in iets te investeren zoals een eigen bedrijf of een concept/plan.

Een van zo een crowdfunding platform is bijvoorbeeld www.geldvoorelkaar.nl Hier worden mensen die geld willen lenen en mensen die geld willen uitlenen bij elkaar gebracht en gematched. Crowdfunding is nu nog relatief nieuw maar zeker veelbelovend voor een vorm van geld lenen zonder bank.

 

https://geldleneninbelgie.com/wie-kan-mij-geld-lenen-zonder-bank/