Advertentieindex
Image default
Woning en Tuin

Wat te doen bij een lekkage?

Tijdens een regenachtige periode kan het water met bakken uit de hemel vallen. U zit lekker te relaxen in huis en u hoort  het water druppelen. U gaat op zoek naar de oorzaak van het probleem en u komt er achter dat het geluid uit de kelder komt. U probeert het water op te vangen door er een glas of emmer onder te zetten, waar u wil het graag zo snel mogelijk oplossen. Maar waar moet u nu beginnen? In deze blog gaan we u een aantal tips geven voor problemen bij lekkage.

Oorzaak

Eerst moet u gaan zoeken waar nu daadwerkelijk het probleem van de lekkage zich bevindt in huis. Het kan namelijk het geval zijn dat de waterleidingen verouderd zijn of dat ze van binnen kapot zijn gegaan door het overmatig gebruik van ontstoppingsmiddelen. Het is helaas vaak lastig om de exacte plaats van het probleem te achterhalen. Wij adviseren om het probleem eerst goed uit te zoeken waar het probleem zich bevindt voor u maatregelen treft.

Maatregelen

Wanneer er een gat of scheur in uw leiding zit adviseren we dan ook direct het water binnen uw huis af te sluiten om meer waterschade te voorkomen. Door de waterkraan af te sluiten kunt u er achter komen of het lek komt door de waterleidingen of dat het een andere oorzaak heeft.

Professionele hulp

Als u de lekkage niet zelf kan vinden in uw huis of geen tijd heeft om het zelf te achterhalen kunt u ervoor kiezen een professional in te schakelen. Het ontstoppingsbedrijf beschikt namelijk over verschillende gereedschappen en indien mogelijk vervangende onderdelen om uw probleem zo snel en goed mogelijk op te kunnen lossen. Voor deskundige hulp neemt op het gebied van lekkage of andere rioolproblemen neemt  u contact op met een van de locaties van Rioolprobleem Kwijt bij u in de buurt.