Advertentieindex
Image default
Woning en Tuin

Vintage tafellampen

Als we vintage spullen gaan bekijken, moeten we toegeven dat de jaren ’60 en ’70 heel wat meer kleur in zich hadden dan wat we nu vinden in de huidige binnenhuisinrichting. De stoffen zaten vol bloemmotieven en de meubelen hadden felle kleuren. De lampen waren opzichtig met veel plastiek en chroom. Ben je op zoek naar een vintage tafellamp, dan heb je enorm veel keuze. Ga goed na welke interieurstijl je al hebt, welke kleuren en vormen er al in voorkomen en ga dan je vintage tafellamp hierop afstemmen. Het fijne aan de vintage stijl is dat niet alles in dezelfde kleuren hoeft te zijn. Zolang het geheel leuk oogt, kan het wel mee.

Vintage tafellampen zijn een dankbaar gegeven. Ze zijn niet je enige lichtbron en zijn dus als het ware een accessoire. Passen ze toch niet op die plaats waar jij dacht, dan kan je ze nog altijd ergens anders tot hun recht laten komen. Tafellampen heb je in alle vormen en kleuren. Ze passen in elk interieur. Heb je inderdaad een felgekleurd interieur, dan kan je kiezen voor de rode, oranje, felgroene kleuren van deze oude lampen. Heb je een eerder landelijk interieur, ook dan vind je vintage lampen in een wat minder felle uitvoering. Die vind je onder andere bij de oude fabriekslampen. Uitproberen, combineren en af en toe eens veranderen is hier de boodschap.

Voor vintage tafellampen hoef je zeker niet naar een gewone verlichtingswinkel te gaan. Je zoekt ze veel beter op tweedehandsmarkten, via internet of gewoon door na te vragen bij familie, vrienden of buren. Het heeft niet veel zin om geld te geven aan een nieuwe kopie van een vintage lamp. Die zal toch nooit dezelfde sfeer uitdragen als een echte vintage lamp. Het voordeel van vintage tafellampen is dus dat ze nooit een grote hap uit je budget zullen nemen. Dit geldt eigenlijk ook voor andere vintage zaken: meubelen en andere gebruiksvoorwerpen in vintage stijl kan je makkelijk op de kop tikken voor een prikje. Het blijft echter wel zoeken tot je het geschikte item vindt. Maar is dat net niet het spannende aan vintage?

http://www.lampen-vintage.nl/