Advertentieindex
Image default
Woning en Tuin

Tweedehands binnendeuren – Waarom je ze beter niet koopt!

Deuren gaan over het algemeen lang mee. Hoelang jij plezier zal beleven van een deur, is afhankelijk van hoelang de deur al in gebruik is. Soms is het nodig om een deur op te knappen of te vervangen. Als je geen budget hebt om nieuwe deuren aan te schaffen, kun je kiezen voor de aanschaf van tweedehands deuren.

Toch is het beter om nog even te wachten en uiteindelijk te kiezen voor nieuwe binnendeuren. Van een nieuwe deur zal je namelijk veel langer plezier beleven dan van een tweedehands deur.

Waarom je beter nieuwe deuren aan kunt schaffen? Wij leggen je onderaan uit waarom…

Redenen kopen van een tweedehands deur

Veel mensen kopen een 2dehands deur omdat het goedkoper in aanschaf is dan een nieuwe deur. Daarnaast kan uiterlijk ook een beweegreden zijn. Sommige oude, tweedehands deuren hebben een authentiek uiterlijk, die bij sommige interieurs heel passend is. Het gevaar hierbij kan zijn dat de deur echt vervallen is en niet meer mooi hersteld kan worden.

Nadelen van tweedehands deuren

Als je een tweedehands binnendeur koopt, heb je in principe geen weet van hoelang de deur al meegaat. Zeker bij een houten deur heb je kans dat er op den duur houtrot gaat ontstaan. Dit ontstaat omdat er te veel vocht in de deur zit.

In dit geval is het verstandig om het de aangetaste deuren gelijk te repareren of zelfs te vervangen. In dit geval is het dan ook goed om houtrot te herkennen en houten deuren te controleren. Anders zal de kwaliteit steeds verder achteruitgaan.

Opknappen van een tweedehands deur

Het zal misschien lijken dat het opknappen van een tweedehands deur een goedkope oplossing is. Echter is dit niet het geval. Om een deur echt mooi te maken, moet je wel twee a drie dagen de tijd nemen.

Dit kost je tijd, zeker wanneer je meerdere deuren wilt opknappen.

De deur moet geschuurd, geplamuurd en meerdere keer geschilderd worden. De verf en/of beschermende olie die je hiervoor moet aanschaffen, is tevens een investering. Bedenk hierbij dat je nog allerlei materialen nodig hebt, zoals schildermaterialen en schuurpapier. Het advies is daarom om nog even door te sparen tot je nieuwe deuren kunt aanschaffen.

Voordelen van een nieuwe deur

Het grootste en meest voor de hand liggende is dat je jarenlang plezier hebt van een nieuwe deur. De meeste deuren zijn van hout. Hout is een materiaal die veel bijzondere eigenschappen heeft en goed bewerkbaar is.

Daarnaast biedt een nieuwe kunststof deur je veel voordelen.

Dit materiaal is veel beter bestand tegen weersinvloeden en – in vergelijking – voordelig in aanschaf. Het is kleurvast, wat betekent dat je deze deuren niet hoeven te schuren of te schilderen en hierdoor bespaart in onderhoudskosten. Door het aanbrengen van een houtnerf, kan een kunststof deur heel erg lijken op een houten deur.

 

http://www.deurenshop.com