Advertentieindex
Image default
Woning en Tuin

TV Kijken via internet

Voor Nederland en België is TV kijken via internet razend populair. Want zeg nou zelf, het is super tof om thuis op een ander scherm dan je televisie, toch tv te kunnen kijken. Er zijn verschillende mogelijkheden, van betaalde diensten de streaming methode tot aan gratis te downloaden software. Daarmee kan je dus echt gratis online tv kijken.

Wifi verbinding nodig

Wil je ergens binnen in huis, buiten in de tuin, op vakantie zoals de camping, of ‘gewoon’ onderweg gebruik maken van de Nederlandse of Vlaamse televisiedienst, dan is een goede wifi verbinding cruciaal. Je moet direct verbonden zijn met het internet, tenzij je op andere manieren zelf eerst een film, serie of tv uitzending hebt gedownload.

Optie 1: Kodi

De software van Kodi gaat al heel wat jaren mee, en blijft nog steeds ontwikkeld worden. De mogelijkheden zijn hiermee eindeloos, even wat belangrijke punten van deze software op een rijtje

  1. Het is een compleet mediacenter met eindeloze mogelijkheden in en rondom het huis. Je kan media opslaan zoals foto’s, muziek en video en overal bekijken.
  2. Met een start tv kan je Kodi zelfs direct op de TV installeren.
  3. Software is er voor Windows, Mac, iPhone en iPad, Android, Linux en Raspberry Pi.
  4. De standaard software is perfect als entertainment software, maar maak het nog veel leuker met plugins. De plugins kan je downloaden vanuit Kodi en geven je toegang tot grote hoeveelheden content. Je kan het koppelen met Hollywood films, Netflix, Youtube, Live TV (Nederland, Vlaanderen en wereldwijd), Nieuwskanalen en veel meer.

Optie 2: Stremio

Net als Kodi is Stremio ook een modern media center, de volledige oplossing om al je video’s te beheren en af te spelen.

Toegang tot TV Gemist, Live Televisie, films en online streaming kanalen was nog nooit zo makkelijk

Je kan Stremio downloaden voor Windows, Mac en Linux. Is dat alles? Nee natuurlijk niet, ook zijn er Apps voor iOS en Android. Dus ook voor op je smartphone en tablet is Stremio te gebruiken.