Advertentieindex
Image default
Woning en Tuin

Houtlijmen – de verschillen

Houtlijm wordt gebruikt om houten materialen en houtachtige materialen te kunnen lijmen. Er zijn houtlijmen met verschillende kleuren. Zo is er wit of houtkleurige houtlijm, maar ook zwart of transparant. Afhankelijk van waar je de lijm precies aanbrengt en of de lijm zichtbaar zal zijn, kun je de kleur van de houtlijmen meenemen in je overweging voor welke houtlijm je kiest. Bij Rectavit heb je een ruime keuze uit verschillende soorten houtlijm. De meeste varianten zijn wit van kleur of transparant.

Structan houtlijmen

Structan Black is een zwarte soort houtlijm van Rectavit. Structan houtlijm kun je ook in wit of houtkleur verkrijgen. Daarnaast zijn er een Structan Power en een Structan Express houtlijm. Ook is er een gewone Structan houtlijm. Structan is stevig en kan verschillende oppervlakken lijmen. De Structan White, Wood en Black zijn vooral krachtig op houten materialen. Structan Express hardt sneller uit dan andere houtlijmen. Structan Power is ook geschikt om vochtig hout te lijmen, waar andere houtlijmen dit niet zijn.

Watervastheid en kleuren houtlijmen

Houtlijmen met het kenmerk D4 zijn watervast. Er zijn ook houtlijmen met D2 of D3. Hoe lager het getal, hoe slechter de lijm tegen vocht of water kan. Een D3 is bestand tegen water, maar niet watervast. Een D2 is enkel bestand tegen vocht, dus niet tegen water. De varianten houtlijm waarvan de lijm wit van kleur is zijn de 210 Classic, 225 Express, 230 Super, 233 Ultra en de Structan White. Houtskleurige of bruine houtlijm vind je in Structan Wood of Rectan. Voor transparante houtlijm kies je Rectan Express Transparant, Structan of Structan Express.