Advertentieindex
Image default
Woning en Tuin

Gamestoelen: niet alleen perfect om in te gamen!

 

Het afgelopen jaar hebben we met z’n allen veel thuis moeten werken. Om dit goed te kunnen doen en rekening te houden met onze lichamelijke gezondheid is het van groot belang dat we onze werkplek op de juiste manier inrichten. Dit begint bij een goed bureau en de juiste bureaustoel. Om een goede werkhouding aan te kunnen nemen is een bureaustoel die op verschillende manieren te verstellen is belangrijk. Stoelen waar je voor het werk misschien niet direct aan denk maar hier zeer goed geschikt voor zijn, zijn gamestoelen. Gamestoelen zijn gemaakt om lange tijd achter elkaar in de juiste houding op te kunnen zitten, vooral fanatieke gamers doen dit graag en die willen dus alleen het beste uit hun stoel kunnen halen en zijn bij uitstek de perfecte stoel voor jouw werkzaamheden aan het bureau.

Voor meer dan alleen gamen.

Gamestoelen zijn geschikt voor meer dan alleen gamen. Ook voor kantoor werkzaamheden zijn gamestoelen zeer geschikt. Gamestoelen komen in verschillende schillende uitvoeringen en prijsklassen maar de gemiddelde gamestoel is snel al geschikter voor lang zit werk dan een betaalbare bureaustoel en dat komt omdat de stoelen specifiek ontworpen worden voor langere sessies achter het bureau. Maar wat is een gamestoel nu precies? De meningen onder games verschillen daarin. Zo kun je gamestoelen om te beginnen onderverdelen in drie categorieën; voor PC gamers die lange stukken achtereen aan het bureau zitten. Voor console gamers die vaak achter de TV gamen, dit zijn ook wel de multimedia stoelen waarin je lekker kan loungen. En de derde is voor race gamers, dit zijn speciaal ontworpen stoelen die de gamer de ervaring geven in een racewagen te zitten. De gamestoel die geschikt is als bureau stoel is uiteraard die voor PC gamers.

De ideale oplossing

Het gebruiken van een game stoel als bureau stoel voor werk is bij uitstek een ideale oplossing. Omdat gebruikelijke bureaustoelen prima werken maar doorgaans niet bedoeld zijn om langere tijd op te zitten wil je een stoel die een goede steun in de rug geeft, een zachte en soepele zitting heeft, verstelbaar is in hoogte en kan kantelen. Een goede gamestoel beschikt over een aantal eigenschappen die het onderscheidt van de rest. Dit begint bij de stevigheid van de stoel, je wilt een stoel die robuust aanvoelt en stevig in elkaar zit zodat deze lang meegaat. De kwaliteit van de gebruikte materialen dragen bij aan de gebruikservaring en het comfort van de stoel. De functionaliteit van de stoel bepaalt uiteindelijk de mate waarin de stoel verstelbaar is zodat je deze perfect kunt aanpassen aan jouw zithouding en lichaam. Zorg er altijd voor dat je een stoel hebt die perfect past, je wilt niet zitten in een stoel die te breed of te smal is. Het advies is dan ook om een stoel eerst uit te proberen in een winkel indien mogelijk. Een gamestoel is immers niet gewoon een stoel, het is een stoel die jou ondersteunt tijdens het gamen maar ook tijdens het uitvoeren van kantoorwerkzaamheden aan huis.