Advertentieindex
Image default
Woning en Tuin

Een sedumdak blijft jaren mooi

Steeds meer eigenaren van onroerend goed besluiten hun pand te verduurzamen. De aandacht gaat in de meeste gevallen vooral uit naar het isoleren en energiezuinig maken van woningen. Om de klimaatverandering tegen te gaan is dat essentieel. Maar je kunt meer doen dan alleen het plaatsen van zonnepanelen, zonneboilers en een warmtepomp. Neem een groendak, dat draagt op veel meer manieren bij aan de bescherming van de planeet.

Wat is een groendak

Een groendak is een dak dat is bedekt met beplanting, bijvoorbeeld met sedum (vetplantjes). Een sedumdak is mooi en milieuvriendelijk. Een sedumdak vergt weinig onderhoud, dus je hebt er jaren plezier van.

Een sedumdak is klimaatvriendelijk

Een sedumdak werkt isolerend. De plantjes houden in de zomer de ergste hitte buiten, waardoor je minder energie kwijt bent aan het koelen van je gebouw. De airco kan een paar standjes lager, wat een enorm verschil maakt in de CO2 uitstoot. Dat merk je trouwens ook in energierekening.

Een sedumdak bevordert biodiversiteit

Met de alarmerende berichten over het verlies aan biodiversiteit in Nederland is duidelijk geworden dat sedumdaken nog belangrijker zijn geworden. De sedum biedt een habitat voor allerlei kleine diertjes, die de basis vormen van de voedselketen. Met een sedumdak help je (bedreigde) diersoorten) overleven.

Een sedumdak houdt water vast

Het weer in Nederland is grilliger dan we gewend zijn. Regenbuien zijn heftiger dan ooit. Het rioolstelsel in Nederland is daar niet op berekend, waardoor we steeds vaker te maken krijgen met wateroverlast. Aan de andere kant zijn de droogtes langduriger, waarbij de bodem uitdroogt. Een sedumdak houdt water vast, waardoor minder water hoeft te worden afgevoerd en overstromingen minder hevig zijn. Daarna geeft het water geleidelijk af, waardoor ook de effecten van droogte een beetje gedempt worden.

Een sedumdak is mooi

Laten we ook niet vergeten dat een sedumdak mooi is om te zien. Het oog wil ook wat, tenslotte.

Laat de specialist je sedumdak aanleggen

Roofing Service Nederland is al meer dan 45 jaar dé expert van Nederland op het gebied van dakbedekking. Ook met sedumdaken heeft Roofing Service Nederland een ruime ervaring. Wil jij ook zo een prachtig sedumdak? Neem dan contact op voor een vrijblijvende inventarisatie van de mogelijkheden.

https://roofingservice.nl/