Advertentieindex
Image default
Woning en Tuin

Cilindersloten in het gebruik

Ook al staat veiligheid vaak voorop, het is ook handig als de cilindersloten praktisch zijn in het gebruik. Voor het comfortabel gebruiken van de veiligheidscilinders/sloten speelt het een rol of ze enkelsluitend of gelijksluitend zijn, ze een knop hebben en of je ze goed onderhoudt.

Enkelsluitend of gelijksluitend

De termen enkelsluitend of gelijksluitend zie je vaak terug als je op zoek gaat naar een veiligheidsslot. Bij een gelijksluitend slot kun je met een sleutel meerdere cilinders open maken. Bij een enkel sluitend systeem is dat niet het geval, daar heb je per cilinder een andere sleutel. Veel mensen vinden een gelijksluitend systeem handig, maar het is per persoon verschillend wat je voorkeur is. Enkelsluitend kan ook veiliger zijn.

Cilinderslot met knop

Als je niet vanuit allebei de kanten de deur open wilt kunnen maken met een sleutel, kun je aan de ene kant gaan voor een knop. Een knopcilinder kun je vaak van binnenuit dichtmaken met het draaien aan een knop.

Het cilinderslot onderhouden

Ook al lijkt het vanzelfsprekend dat een slot goed werkt, het kan zeker van toegevoegde waarde zijn om het af en toe een onderhoudsbeurt te geven. Zo zou je eens in de zoveel tijd het slot kunnen smeren door er wat olie op te doen. Spray dat in het slot zelf of op de sleutel. Ook als het slot niet meer zo goed werkt als het eerst deed is dit nuttig om te doen.

https://www.veiligheidsslotenshop.be