Advertentieindex
Image default
Woning en Tuin

Golfplaten als dakbedekking

Vaak worden golfplaten gebruikt voor dakbedekking. Met name voor stallen, schuren en opslagplaatsen. Je zou golfplaten ook voor het dak van je woning kunnen gebruiken. Daar zijn inmiddels varianten golfplaten voor die stevig genoeg zijn. Dit wordt toch minder vaak gedaan. Voor opslagruimtes, tuinhuizen en stallen worden wel vaak golfplaten gebruikt op het dak. Het is dan ook een vrij goedkope oplossing waar je veel verschillende keuzes in kan maken. En het heeft nog meer voordelen.

Waterdicht en goedkoop

Golfplaten zijn natuurlijk waterdicht. Als je ze iets schuin plaatst, glijdt regenwater er ook eenvoudig vanaf. Ze hebben een golfpatroon waardoor je nooit last zult hebben van grote plassen water die weer het risico dragen om door te zetten tot lekkages of eerdere slijtage. Daarnaast zijn golfplaten vrij goedkoop. Natuurlijk is de precieze prijs afhankelijk van welk materiaal golfplaat je gebruikt, maar doorgaans zijn alle golfplaten vrij goedkoop. Er zijn ook golfplaten op een rol verkrijgbaar voor weinig.

Kleuren en materialen

Golfplaten zijn er in talloze materialen en kleuren. Zo zijn er metalen golfplaten, die weer veel geluid weerkaatsen zoals regen. Nogal vervelend als je dieren of mensen een metalen golfplaten dak boven hun hoofd geeft. Vezelcement golfplaten dempen juist die geluiden weer heel erg. Meestal zijn golfplaten neutraal van kleur in grijs, wit, zwart of groen. Er zijn ook transparante golfplaten. Zowel transparante als bepaalde materialen in kleur golfplaten kunnen licht doorlaten. Ook dat is weer prettig om meerdere redenen voor mensen en dieren.

https://www.dakplatenshop.be/

Gerelateerde artikelen

Portes de securité

Lente

3x redenen om een ondervloer voor parket aan te schaffen