Advertentieindex
Image default
Winkelen

Wat zijn de modetrends van 2022?

Elk mens is uniek. Dat weten we. Dit is zichtbaar in zowel de binnen- als buitenkant van de mens. Tegenwoordig is kleding ook een heel erg belangrijke manier geworden om een indruk van onszelf te wekken. Hoe laten we ons zien aan de buitenwereld en hoe wordt dit geïnterpreteerd? Soms zitten er boodschappen aan de kleding die we dragen. Kleding maakt ons ook uniek. Juist omdat er zoveel verschillende kledingstijlen zijn. Iedereen heeft andere voorkeuren en dat maak het spelen met en combineren van kleding zo geweldig. De juiste kleding laat jou zelfverzekerd voelen, waardoor je helemaal gaat shinen. En laten we eerlijk zijn: het mooiste dat jij kunt dragen is je glimlach. En die glimlach komt voort uit zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid. Je bent je ervan bewust dat je er mag zijn.

 

De trends

Een hele speech dat wij als mens zo uniek zijn, maar nu iets over de trends. Want aan de ene kant is de mens uniek, maar aan de andere kant passen we ons graag aan. We willen mee met de meerderheid en doen en dragen wat we andere doet. Niet gek, want de meeste mensen behoren tot ‘volgers’, ‘de kudde’. Dat is niet altijd even fijn om te bekennen, maar veel mensen gedragen zich zoals de meerderheid. En dat is zeker niet altijd even slecht. Door onszelf aan te passen, beschermen we onszelf. Maar het stukje psychologie laten we even achter ons.

 

Om terug te komen op het volgzame gedrag van velen; zij maken het ook mogelijk voor influencers en sterren om die positie te hebben. Wat influencers hebben, willen de anderen ook. Dit zie je ook terug op het gebied van kleding. Als iemand die jij enorm adoreert bepaalde kleding draagt, is de kans groot dat jij die kleding ook wilt hebben. Het geeft het gevoel om erbij te horen. En juist kleding biedt die mooie gelegenheid. Daarom vertel ik je nu meer over de modetrends van 2022. Zo kun jij je alvast goed voorbereiden op wat komen gaat en wellicht vind je het fijn om alvast de nodige aankopen te doen. Jij bent in ieder geval vroeg bij de trends van dit jaar.

 

Trend 1: Jurk meets broek

Tijden zijn veranderd. Tegenwoordig is alles mogelijk met kleding. Het is hartstikke veelzijdig en niks is te gek. Een van de nostalgische kledingcombinatie  is ‘jurk meets broek’. Dit houdt in dat er een jurk wordt gedragen in combinatie met een broek. Verschillende sterren zijn al fan van deze trend die dit jaar zeker gaat plaatsvinden. Hierbij valt te denken aan Rodarte, Proenza Schouler en Altuzarra. Deze trend klinkt simpel, maar is alsnog veelzijdig. Je kunt ervoor kiezen om een wijde broek te combineren met een strakke bodycon dress of andersom. Natuurlijk kun je ook kiezen voor alles wat er tussenin valt.

 

Trend 2: Preppy looks

Misschien ken je de preppy looks nog wel van vorig jaar. Deze look deed het namelijk ook heel erg goed in 2021. Ook dit jaar is de verwachting dat de preppy looks dé trend blijft. Hiermee wordt het schooluniform bedoeld. Er waren vorig jaar al complete school uniform outfits te vinden in de kledingwinkels en dit jaar is het niet anders.

 

Trends 3: Torso

Ook zag je in 2021 dat de torso meer centraal begon te staan, maar in 2022 is de torso al helemaal niet meer weg te denken. Steeds meer modellen lopen de catwalk op met een blote buik. Of dit de juiste trend is? Daar zijn de meningen over verdeeld. Volgens critici is dit niet de juiste manier. Als argument gaven zij dat de slanke modellen de trend dunheid op een ongezonde manier zouden benadrukken.

 

Trend 4: De schaakmat

De schaakmat, oftewel: de ruiten, zijn ook weer helemaal terug van af. In 2022 zullen kledingstukken met ruiten niet meer weg te denken zijn uit onze kledingkast. De kledingwinkels hangen er alvast vol mee: van truien met ruiten tot broeken en schoenen. Soms zijn het kleine, subtiele ruitjespatronen, maar vaak op juist groot en wat grover. De ruitjes zijn in ieder geval goed te combineren met een wat rustiger ander kledingstuk. Heb je bijvoorbeeld een ruitjesbroek, dan staat het tof als je hier een basic shirtje op draagt. Denk aan een zwarte trui of iets dergelijks.

 

Trend 5: De Spaghettibandjes

De spaghettibandjes, ofwel: de hele dunne bandjes zijn niet alleen meer voor beha’s of hemdjes. Nee, de bandjes zijn ook in te zetten voor andere kledingstukken, zoals jurken. Maar, de subtiele bandjes zijn ook steeds vaker terug te vinden rondom de heup, schouders of rug. Ook de spaghettibandjes zijn in te zetten voor veel verschillende kledingstukken.

Al met al, één ding is zeker: dit jaar is het jaar van veelzijdigheid.

https://www.bestofamsterdam.com/nl/category/shoppen/