Advertentieindex
Image default
Tuin en buitenleven

Zelf een tuinhuis bouwen – basistips

Tuinen zijn niet alleen voor gazons en speelvelden, maar kunnen ook perfecte locaties zijn voor opslagloodsen waarin men in principe gewoon ongebruikte huishoudelijke spullen in de schuur kan opslaan. Als onderdeel van het hele huis exterieur, is het alleen maar goed dat tuinhuisjes er ook presentabel uitzien en in relatie tot het ontwerp van het huis.

Om geen complete doorn in het oog te zijn, moeten de ontwerpen van de tuinhuisjes goed gepland zijn. Schuurplannen moeten in harmonie zijn met de beschikbare ruimte in de tuin en met het ontwerp dat past bij de stijl van het huis. Bovendien moet het ontwerp van een tuinhuisje de eigenaren in het algemeen ten goede komen.

Hieronder vindt u enkele basistips voor de bouw van uw tuinhuisje:

* Ruimte. Voordat men zijn/haar eigen opbergingsplannen maakt, heeft men al een schatting van de ruimte waar het tuinhuisje komt te staan. Beslis naast de beschikbare ruimte ook welk deel van de tuin er komt te staan. Zorg ervoor dat het niet ergens in de buurt van de hoofdweg komt te liggen om verstopping van het pad in de toekomst te voorkomen.

* Lay-out. Laat op een stuk papier een indeling maken van uw tuinhuisje. Men hoeft hiervoor geen architect of ingenieur te zijn; een basisontwerp van het tuinhuisje – zoals hoe het er uit ziet – is voldoende, omdat dit alleen dient als leidraad voor de timmerman of ontwerper bij de bouw van het tuinhuisje. Als men er echt heel ingewikkeld over is, kan hij/zij een ontwerper of architect inhuren om het ontwerp van de berging te maken.

* Materialen. Neem in de bouwtekeningen ook het soort materiaal op dat u voor uw tuinberging wilt gebruiken. De meeste daarvan zijn gemaakt van hout als hout en worden beschouwd als perfecte materialen voor een tuinberging. Afgezien van het feit dat bossen zijn goedkoper, kan het ook goed mengen in de omgeving van een tuin waarin tinten van groen en aarde kleuren het gebied te vullen. Het is echter raadzaam om houtbehandelingen in bepaalde delen van de tuinberging te plaatsen. Dit is om te voorkomen dat er ongedierte of huisvredebreukjes in het bos terechtkomen.

Als u het niet in uw eentje kunt doen, zoek dan iemand die geleerd en bekwaam is in het timmeren en het ontwerpen van opslagloodsen. Zoek naar hooggekwalificeerde personen die uw tuinberging kunnen bouwen. Dit betekent niet alleen een stevige tuinberging, maar ook een besparing van tijd en materialen.

https://www.herentalsdakwerker.be

https://dakbedekkingtuinhuis.jouwweb.be/