Advertentieindex
Image default
Tuin en buitenleven

Wat is het verschil tussen een tuinkamer en serre?

Bij het kopen van een huis komt meer kijken dan alleen de woning zelf. Huiseigenaren checken of ze eens een aanbouw mogen toevoegen. Het maken van extra leefruimte kan natuurlijk nooit kwaad. De woonkamer staat bekend als het middelpunt van het huishouden. Een uitbreiding maakt het huis meer naar de wens van de bewoners. Zelfs na jaren beslis je nog dat de tijd voor een aanpassing nu aanbreekt. De Aanbouw Expert staat klaar voor het uitvoeren van de belangrijke taak in huis. Een serre en een tuinkamer lijken op het eerste gezicht veel op elkaar. Een vergelijking leert je dat er grote verschillen bestaan tussen de twee.

Aansluiting bij huis

Het lijkt logisch om de verschillende bouwwerken voor hetzelfde aan te zien. Ze maken ten slotte allebei de woonkamer een stuk groter dan vroeger. Een serre wordt in het dagelijks leven ook wel een wintertuin genoemd. De creatie bestaat voor een het merendeel uit glaswerk. Het bouwwerk staat bekend als een verlenging van de woonkamer. Een tuinkamer vormt een deel dat niet bij de rest van het huis hoort. Je voegt dan geen nieuwe woonruimte aan het complex toe.

Regelen van temperatuur

De beide creaties grenzen aan het huis of staan los in de tuin. Bij De Aanbouw Expert denken we graag met je mee over de beste beslissing. Bewoners hakken simpeler de knoop door als ze meer weten. De aanleg van een serre neemt langer in beslag dan een tuinkamer neerzetten. De laatste laat zich in minder tijd opbouwen dan de tegenhanger. Aan de andere kant valt de serre op door de isolatie in de ruimte. Deze eigenschap maakt het bouwwerk een goede verlening van de woonruimte. De constructies wisselen van elkaar doordat de serre een isolatie heeft. Het verschil maakt de tuinkamer ideaal om het hele jaar buiten te zitten. Bij warm weer zet je gewoon de schuifdeuren even open.

Andere kosten verbonden

Het spreekt voor zich dat een serre aanbrengen hogere kosten met zich meebrengt. De tuinkamer is een meer flexibele oplossing met een open uitstraling. Ze zorgen in ieder geval dat het woongemak zich verder uitbreidt. De huiseigenaar houdt nog vele jaren voordeel over van de toevoeging. Een tuinkamer en een serre hebben ieder hun eigen unieke kenmerken. Kijk bij De Aanbouw Expert welke optie je het liefste aangrijpt.