Advertentieindex
Image default
Tuin en buitenleven

3 tips om je tuin op te leuken

Veel mensen willen wel een leuke tuin, maar hebben er eigenlijk de tijd of de animo niet voor. Er zijn echter heel veel dingen die je aan je tuin kunt doen en die helemaal niet zoveel tijd kosten. In dit artikel geven we je drie tips.

  1. Koop bloembakken

Wist je dat een groot deel van de Nederlandse tuinen uit stoeptegels bestaat en niet uit planten? Zonde! Er zijn zoveel mooie bloemen en planten, dan is het zonde om die uit je tuin te weren. Een makkelijke manier om bloemen en planten te planten, is in bloembakken. Het kost je dan namelijk een stuk minder onderhoud. Zaai een mooie wilde bloemenmix, of ga zelfs voor een klein boompje. Je kunt er ook wieltjes onder zetten, zo kun je de bak gemakkelijk verplaatsen als dat nodig is. Je kunt diverse soorten PU wielen bij WielenOutlet kopen, deze zijn perfect voor onder bloembakken!

  1. Koop een tuinset

Als je nog geen tuinset hebt, is dat echt een must. Ga naar het tuincentrum en zoek een mooie loungeset voor in de tuin uit. Hier kun je op zonnige dagen heerlijk in ontspannen en van genieten. Koop hier ook gelijk wat leuke kussentjes bij en eventueel wat dekentjes. Heb je veel ruimte? Dan kun je ook een vuurkorf, een kleine buitenkeuken of een haard plaatsen. Zo kun je op avonden waarop het langzaam wat frisser wordt langer genieten van je tuinset en heerlijk buiten blijven zitten. 

  1. Ga voor diervriendelijk

Een tuin is pas echt gezellig als er een hoop insecten en andere dieren wonen. Ga dus voor een natuurlijke tuin waar vogeltjes in kunnen nestelen. Een heg kan dan erg nuttig zijn en ook wat vogelhuisjes kunnen niet missen in je tuin. Denk ook aan een insectenhotel en een hoop planten waar insecten vaak op af komen. Zo krijg je een gezellige, levendige tuin.