Advertentieindex
Image default
Telefonie

Is het slim om een Android telefoon te rooten? En moet je rekening houden met Sim Only Telefoons?

Door uw Android-smartphone of -tablet te starten krijgt u de administratieve rechten van het besturingssysteem, zodat u de systeembestanden kunt wijzigen of verwijderen, uw telefoonboek kunt aanpassen, de firmware kunt vervangen en nog veel meer kunt doen. Heb je een sim only abonnement afgesloten? Dan kun je nog veel veiliger gebruik maken van een geroote telefoon.

Is het slim om je telefoon te rooten met Android?

Er zijn echter ook nadelen aan verbonden. Het belangrijkste is dat de garantie van uw toestel vervalt. Ook blijft uw toestel niet langer immuun voor de veiligheidsrisico’s na het wortel schieten. Als je een rooted Android toestel hebt en je wilt de garantie terugkrijgen of beschermd houden tegen bedreigingen, dan kun je het gewoon ontrooten. Er zijn verschillende methoden om een rooted Android-toestel te ontrooten. Hier zijn er enkele van.

Methode 1: SuperSU Unrooting

SuperSU is de snelste en eenvoudigste manier om een Android toestel te ontgrendelen. Als deze app nog niet op je toestel is geïnstalleerd, kun je hem downloaden in de Google Play Store.

  • Start nu de app, tik op het tabblad Instellingen en scroll naar beneden tot u een “Full Unroot” optie ziet in de “Cleanup” sectie. Tik erop, en een nieuwe dialoge box zal openen om u te informeren over de gevolgen van het proces en u te vragen of u wilt doorgaan.
  • Als u op ‘Doorgaan’ tikt, wordt uw toestel binnen enkele ogenblikken ontrold. Start nu uw toestel opnieuw op om het proces te voltooien.

Methode 2: ES File Explorer gebruiken voor je telefoon

ES File Explorer is een app voor bestandsbeheer die u in staat stelt om systeemapps te verwijderen met behulp van de root-functionaliteiten.

Hieronder volgen de stappen om Android te ontrootten via ES File Explorer:

  • Download en installeer de app uit de Google Play Store.
  • Start nu de app en klik op de knop Menu.
  • Ga nu naar Tools, selecteer Root Explorer en zet deze aan.
  • U ziet nu een bericht van de Superuser met het verzoek om toestemming te geven voor de root-privileges van de app. Tik op ‘Toekennen’ om verder te gaan.
  • Ga nu terug naar het hoofdmenu en tik op ‘/’ bovenaan.
  • Ga naar het hoofdmenu en vervolgens naar ‘bin’. Zoek de mappen ‘su’ en ‘busybox’ in de prullenbak en verwijder ze.
  • Ga nu terug naar de hoofdmap met ‘/’, open de ‘app’ map en verwijder daar het ‘superuser.apk’ bestand.
  • Start nu uw toestel opnieuw op, waarna het onbewogen zou moeten zijn.
https://gsm-stuntprijzen.nl