Advertentieindex
Image default
Internet

Dit zijn de tuintrends van 2021!

In 2021 staat alles in de tuintrends in het teken van ontspanning. De wellness-factor wordt aangevuld met duurzame en natuurlijke materialen. Duurzaamheid speelt ook een steeds belangrijkere rol bij het tuinontwerp. Wat de tuintrends 2021 zijn dat lees je hier.

 

Natuurlijke materialen

 

De tuintrends voor 2021 focussen op natuurlijke materialen. Een tuinset van teakhout is voor 2021 een absolute topper. Om duurzaamheid te bewijzen, hebben veel tuinsets en de bestverkochte tuinbank van teakhout ook een certificaat welke bewijst dat het hout afkomstig is van verantwoorde teelt. Teak geeft de buitenwoonkamer in de tuin een gezellige en warme uitstraling en scoort ook op het gebied van duurzaamheid punten.

 

Natuurlijk komt het teak ook terug in accessoires rondom je tuinset zoals bij de parasol.

 

Kleur in je tuin een belangrijke tuintrend

 

Niet alleen de bloemen schitteren dit jaar met hun kleuren, ook de kleurstelling van de tuinmeubelen concurreert met de pracht van de bloemen. De tuintrend 2021 staat het ook kleurrijk op het terras of balkon.

Terwijl je tuinset of tuinbank in klassieke kleuren zoals bruin, antraciet of grijs wordt gehouden, zijn de stoffering, kussens en accessoires zoals je parasol opzichtig. Hier is geen terughoudendheid nodig – hoe meer kleur, hoe beter. Er zijn ook speelse ontwerpen in fantasierijke dessins. Lantaarns, schalen en decoratie in goud of zilver vullen het meubilair aan en geven het tuinontwerp de finishing touch.

De buitenkeuken

 

Ook in de tuintrends voor 2021 gebleven is de buiten keuken, aangezien ook in 2021 grotendeels vakantie dichtbij huis of gewoon in de eigen tuin gevierd wordt is er veel aandacht voor de buitenkeuken. Mooie design barbecues en lekker met de hele familie koken in buitenlucht.

 

De tuintrend voor 2021 samengevat

 

  • Natuurlijke en duurzame materialen
  • Hout en aluminium in een harmonieuze combinatie
  • teak tuinsets en tuinbank
  • Accessoires zoals een parasol in vrolijke kleuren en decoraties in goud en zilver
  • Retro klassiekers in een modern design
https://tuinbasis.nl