Advertentieindex
Image default
Internet

Een rollator nodig? Maar welke?

Stel je hebt de knoop doorgehakt ik heb een loophulpmiddel nodig. Je gaat je verdiepen in welke rollators er op de markt zijn. Dan kom je er achter dat er veel verschillende rollators zijn. Maar welke rollator moet je nu kiezen?

Een voor binnenshuis

 

Er zijn speciale modellen voor binnenshuis. Deze zijn vaak compacter en lichter in gebruik. Ook is de draaicirkel korter. Meestal zit er een dienblad op om makkelijk spullen in huis te kunnen verplaatsen.

Een voor buitenshuis

Modellen voor buitenshuis zijn vaak wat zwaarder, zodat ze meer stabiliteit bieden voor buitenshuis. Zowel rollators voor binnenshuis als buitenshuis kunnen ingeklapt worden. Zo kunnen ze makkelijk in de auto vervoerd worden. Ook bestaan er speciale rolstoel accessoires om hem achterop een scootmobiel te bevestigen.

Lopen met rollators

 

Allereerst is het belangrijk dat iemand de goede hoogte samen met jou bepaalt. Ga hiervoor tussen de wielen staan en stel de handvatten in op hoogte van je polsen. Probeer er dan een stukje mee te lopen, mocht het niet prettig voelen in schouders of nek is het wellicht handiger een standje lager te proberen. Om van buiten naar binnen of andersom te gaan bestaat er een handige rolstoel accessoire, de oprijplank. Door deze bij uw voordeur te bevestigen hoeft u hem niet op te tillen.

Om veilig mobiel te blijven

 

Of je er een kiest om mobiel te blijven zonder scootmobiel. Of dat je hem gebruikt om achterop een scootmobiel te plaatsen en zo meer vrijheden buiten de scootmobiel te ervaren. Het is een goede aanschaf om mobiel te blijven. Welke rollator kiezen is uiteindelijk afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Sommige mensen vinden het zelfs handig een aparte voor binnen en buiten te hebben om zo geen viezigheid van straat mee naar binnen te nemen.

https://123zorghulp.nl