Advertentieindex
Image default
Internet

Hoe gebruik je kikkerperspectief?

Wanneer je foto wil maken waar het voorwerp grote lijkt dan dat het is en de aandacht compleet op het voorwerp wil laten vallen, dan gebruik je kikkerperspectief. Je fotografeert hetgeen wat je op de foto wil dan van onderen. Dit is het tegenovergestelde van het vogelperspectief wat juist van boven wordt gemaakt. Hierdoor lijkt het voorwerp kleiner.

Extra effect

 

Met het kikkerperspectief geef je een extra effect aan je foto. Het mooiste van fotograferen is soms het laten zien van de wereld hoe je het vaak niet ziet. Door een heel klein voorwerp, bijvoorbeeld een klein insect, vanuit kikkerperspectief te fotograferen lijkt het ineens heel groot. Dit bereik je alleen maar door de camera lager te houden dan het voorwerp. Hiervoor is geen flitser nodig wanneer hetgeen wat je wil fotograferen goed belicht is. Het is natuurlijk wel nodig wanneer er te weinig licht is. Een schemering kan ook heel goed samen met dit perspectief. Hierdoor kan er een extra dimensie komen rondom het onderwerp.

Benodigdheden

 

Voor het maken van de perfecte foto vanuit kikkerperspectief heb je natuurlijk een camera nodig. Dit kan een mobieltje zijn, maar ook een vlogcamera of professionele spiegelreflexcamera. Een flitser kan ook handig zijn met het maken van de foto. Ben je van plan in een donkere ruimte te schieten, dan is deze echt nodig. Verder heb je een goed voorwerp nodig. Wees creatief en denk out of the box met fotograferen vanuit dit perspectief. Kleine voorwerpen die normaal niet zo interessant lijken, zijn nu juist prachtig om te fotograferen. Voorbeelden zijn kleine insecten, planten of een interessante bezigheid. De vlogcamera kan goed gebruikt worden als camera, omdat deze over het algemeen wat gemakkelijker te bedienen is en mee te nemen dan de grotere en zwaardere spiegelreflexcamera.

https://camerareus.nl/