Advertentieindex
Image default
Hobby en vrije tijd

Wandelen in Oostenrijk

De Oostenrijkse Alpen strekken zich uit over het hele land. Niet veel mensen weten het, maar Oostenrijk heeft het grootste gebied van de Alpen van alle acht Alpenlanden – maar liefst 28,7% van het totale gebergte. Het zit vol met spectaculaire bergtoppen, uitgestrekte groene weiden en schitterende valleien die tijdens de laatste ijstijd zijn gevormd. Geen wonder dus dat zoveel mensen gaan wandelen in Oostenrijk

De Oostenrijkse Alpen zijn een populaire bestemming voor natuurliefhebbers. In het laagland van de Alpen leven herten, herten, vossen, dassen en marters. De hooglanden vormen een perfecte habitat voor gemzen, grondeekhoorns, adelaars en bergkauwen. Onlangs is er in de Oostenrijkse bergen zelfs weer een kleine berenpopulatie ontstaan.

Tijdens de zomer wordt het een van de populairste wandelbestemmingen in Europa. Met meer dan 26000 km aan wandelpaden, is het een geweldige plek om de bergen te verkennen en biedt het veel mogelijkheden voor wandelaars van elk ervaringsniveau. In de winter zijn de Oostenrijkse bergen perfect voor skiën, snowboarden, sneeuwschoenwandelen en andere geweldige winteractiviteiten.

Wandelen in Oostenrijk is een geweldige manier om de natuur en prachtige landschappen te ervaren, een feit dat mensen al duizenden jaren kennen. Een van de beroemdste en oudste bewoners van de Alpen is Ötzi de Iceman. Hoewel Ötzi niet per se een recreatieve wandelaar is, leefde hij zo’n 5.300 jaar geleden in de Alpen. De moderne cultuur van georganiseerd wandelen in de Alpen gaat terug tot de oprichting van de Oostenrijkse Alpenclub. 

Innsbruck is de hoofdstad van de westelijke deelstaat Tirol van Oostenrijk. Deze grotere stad heeft meer te bieden dan de kleinere dorpen, maar er zijn ook meer mensen. Er zijn kabelbanen naar de bergtoppen en een overvloed aan fantastische wandelroutes. Een van de dingen die deze stad echt onderscheidt is het gratis wandelprogramma. Je kunt een gids krijgen en gratis laarzen en tassen huren (met beperkte beschikbaarheid). Alpbach is een geweldig dorp. Het is zelfs zo’n geweldig dorp dat het “het mooiste dorp van Oostenrijk” en “het mooiste bloemendorp van Europa” heeft gewonnen. De inwoners hebben zich sinds de jaren 1950 aan een strikte bouwcode gehouden, zodat het dorp een homogene, charmante uitstraling heeft. Bovendien zijn er rondom Alpbach prachtige bergen met veel wandelmogelijkheden. Er is een gondelbaan met zes zitplaatsen die mensen naar de Wiedersbergerhorn brengt. Van daaruit zijn er een speeltuin, een alpenachtbaan en vele wandelroutes. De volgende keer gaan we kijken naar Wandelen in Zuid Engeland. Blijf ons volgen!