Advertentieindex
Image default
Eten en drinken

De 5 meest populaire ijssmaken

IJs, wij Nederlanders zijn er verzot op. Zodra de zon weer begint te schijnen staan er direct weer lange rijen bij de ijswinkels. Om ervoor te zorgen dat jij straks de juiste smaken met jouw horeca ijsmachine maakt, hebben we een lijstje van de 5 meest populaire ijssmaken opgesteld.

  1. Vanille

Sommigen vinden het saai, maar zoals ook wel uit de cijfers blijkt, zijn de meesten er gek op. Vanilleijs staat in heel veel landen op nummer één van de lijst best verkochte ijssmaken. Niet zo gek ook, want het is klassiek, gaat overal bij en we worden het nooit echt beu.

  1. Chocolade

Zo af en toe kom je iemand tegen die niet van chocolade houd, maar de meeste mensen zijn echt verzot op het snoepgoed. Dan is er toch ook niets lekkerder dan een flinke bol chocoladeijs? De kwaliteit van chocoladeijs verschilt behoorlijk, maar over het algemeen kun je erg lekkere chocoladeijsjes kopen.

  1. Stracciatella

Tja, als vanille en chocolade op nummer één en twee staan, moet een combinatie van die twee haast wel op nummer drie staan. Stracciatella is vanilleijs met daardoor stukjes chocolade gemengd en heeft vaak het verfrissende dat chocoladeijs en vanilleijs nog een beetje missen.

  1. Yoghurt-kers

Over frisse ijssmaken gesproken. De smaak yoghurt-kers is daar wel het hoogtepunt van. Kersenijs op zichzelf is natuurlijk al heerlijk verfrissend, maar wanneer je dit combineert met het romige (en toch frisse) smaak van de yoghurt is dat een gouden combinatie. 

  1. Aardbeien

Naast ijs, zijn Nederlanders ook nog eens gek op aardbeien. Natuurlijk kun je dan voor een heerlijke coupe met vanilleijs en verse aardbeien gaan, maar je kunt ook nog een stapje verder gaan en een bol aardbeienijs bestellen. Aardbeienijs staat bekend om zijn zoetheid, waar je natuurlijk geen genoeg van kunt krijgen.