Advertentieindex
Image default
Electronica en Computers

Alle onderhoudskosten van een printer

Wil je dat jouw printer goed blijft werken? Dan moet je regelmatig onderhoud laten doen, want wees eerlijk, je zit niet te wachten op een printer die problemen geeft. Door goed onderhoud wordt de levensduur van jouw printer verlengt. Wanneer je veel afdrukken, kopieën en scans maakt, heb je minimaal één keer per jaar een onderhoudsbeurt voor je printer nodig. Bij weinig gebruik is dit één keer per twee jaar. Het is dus afhankelijk van hoe intensief je je printer gebruikt. Om van deze zorg en kosten af te zijn kun je ook denken aan een printer huren. Vaak is dit een prima oplossing, helemaal wanneer je jouw printer vaak gebruikt. Maar wat zijn eigenlijk precies de onderhoudskosten van een printer? Hieronder leggen we het je uit.

Printeronderhoud

Wanneer er onderdelen versleten zijn, moeten deze snel worden vervangen omdat dit funest is voor de printer en er problemen kunnen ontstaan met afdrukken. De afdrukkwaliteit zal veel slechter zijn dan je gewend bent. Natuurlijk kun je, wanneer je handig bent, een hoop dingen zelf doen, en een onderhoudskit aanschaffen. De praktijk leert echter dat het beter is om een professioneel bedrijf  in te schakelen zodat jij je kunt bezighouden met de dingen die voor jou belangrijk zijn.

Printer schoonmaken

Je printer laten schoonmaken is één van de belangrijkste dingen, want niemand zit te wachten op prints die onduidelijk zijn, waarvan de kleur niet goed is etc.. Wanneer de printer niet op tijd schoongemaakt wordt dan verliest hij zijn printkwaliteit en kunnen er tonervlekken ontstaan, een print kan eruit zien alsof er een waas overheen hangt en meer. Ook kan de inkt verstopt raken. In veel printers is een reinigingsmodule ingebouwd, maar wanneer de inkt verstopt is geraakt helpt dit niet altijd. Het wordt dan ook aangeraden deze handeling een paar keer te herhalen. Als dit niet helpt en je ziet dat jouw print kwaliteit niet verbetert, dan weet je dat het tijd is voor een grondige schoonmaak van jouw printer. Een professioneel bedrijf komt bij jou op locatie, zal jouw printer grondig reinigen, en weten waar en wat ze moeten doen om jouw printer weer optimaal te laten functioneren.

Professional inschakelen

Als je een professioneel bedrijf in wilt schakelen voor onderhoud aan jouw printers is dat een goed idee. Ze weten als geen ander hoe ze jouw printer optimaal moeten houden en weten alles af van het grondig reinigen en repareren van printers.