Advertentieindex
Image default
Dienstverlening

Wat je moet weten van persoonsalarmering

Persoonsalarmering is niet alleen voor de patiënten die alleen wonen, maar ook voor de zorgprofessionals die voor hen zorgen! Niet veel mensen denken dat er gevaarlijke situaties ontstaan voor zorgprofessionals wanneer zij bijvoorbeeld op huisbezoek komen, maar het tegendeel is zeker waar. Met een persoonsalarmering op zak zijn zorgprofessionals nooit echt alleen. Je kan namelijk gemakkelijk de knop van je persoonsalarmering indrukken om hulp in te schakelen. Hierdoor voelen zorgprofessionals zich veiliger tijdens hun werk. Ga voor meer informatie over de soorten personenalarm naar Secure2go!

Personenalarmering via mobiel of product draadloos bij je dragen

Naast een draagbaar en draadloos personenalarmering voor zorgprofessionals is het ook mogelijk op een speciale app te downloaden die dezelfde functies hebben als het personenalarm. De specifieke app is ontwikkeld voor professionals in de zorg en is zo gemaakt dat deze discreet gebruikt kan worden door de zorgprofessional. Er wordt dan voor assistentie gevraagd als de app gebruikt wordt.

Naast zo een app is er natuurlijk ook het draagbare en draadloze personenalarm. Een personenalarm is uitgerust met GPS positiebepaling. Dit GPS systeem vind je in alle noodknoppen, omdat het een belangrijke functie is voor een noodknop. Verder is het gebruik van een draagbare alarmknop enorm eenvoudig, omdat je met een druk op de knop ervoor zorgt dat een ervaren centralist meeluistert naar de situatie waar de zorgprofessional zich in bevindt voor dertig seconde. Ook wordt tegelijk de locatie van de noodknop bepaalt en verzonden naar de centralist. De centralist bepaald uit de dertig seconde dat deze meeluistert of er daadwerkelijk een gevaarlijke situatie is ontstaan en er professionele hulp nodig is. Deze professionele hulp kan in de vorm van andere zorgprofessionals komen of in de vorm van politie. Wanneer professionele hulp wordt ingeschakeld wordt er ook direct de locatie meegestuurd. Hierdoor kan er direct gereageerd worden op de situatie.

Als het blijkt dat er politie kracht nodig is voor de situatie zal niet alleen de politie naar het plaats delict gaan, ook zal een centralist van de politie blijven beluisteren vanuit de noodknop functie. Hierdoor kunnen de agenten up to date blijven en weten of de situatie gevorderd is.

Wanneer er Alarm geslagen wordt tijdens werk 

Niet alleen wanneer zorgprofessionals op huisbezoek gaan is er sprake van een gevaarlijke situatie. Deze kan ook voorkomen wanneer een zorgprofessional bezig is op de locatie van zijn of haar werk. Gevaarlijke situaties op werk zijn echter anders van nature dan die van huisbezoeken, maar hoe dan ook het risico blijft bestaan. 

Het voordeel van op locatie werken is dat de reactie op een alarm veel sneller is dan een die vanuit een huisbezoek komt. Meestal zijn er aangewezen werknemers die reageren op het alarm in plaats van dat er direct politie kan komen.

Het alarm op de werkvloer heeft ook een locatie functie, deze is echter vaak veel specifieker, omdat het hetzelfde adres is. Ook is de meeluister functie vervangen door een spreek functie. Hierdoor kan de zorgprofessional precies uitleggen wat er aan de hand is en kunnen de juiste mensen te hulp schieten.