Advertentieindex
Image default
Dienstverlening

Hoe werkt een waterontharder?

Steeds meer mensen kiezen ervoor een waterontharder aan te schaffen in huis. Logisch vinden wij, want niemand houdt van kalkaanslag! Kalkaanslag zorgt ervoor dat huishoudelijke apparaten minder lang meegaan, je schoonmaakmiddel minder goed werkt en er kalkvlekken ontstaan op je gloednieuwe glazen douchewand. Genoeg redenen dus om een waterontharder aan te schaffen.

Maar hoe werkt een waterontharder? Een vraag die veel mensen hebben. De twee meest bekende soorten zijn de magneet-ontharder en de hars-ontharder. De magneet-ontharder wordt verkocht maar werkt eigenlijk niet zo goed. Een magneet zou de kalk uit het water halen maar in de praktijk werkt dit bij een groot deel van de mensen niet. De keuze voor een hars-ontharder wordt daarom steeds populairder.

De hars waterontharder

Wanneer je kiest voor een hars ontharder dan krijg je een mooi compact model in huis die je bijvoorbeeld in de meterkast neer kan zetten. Echter zit er een heel mooi proces verstopt in de relatief kleine waterontharders. De ontharder zit aangesloten op de waterleiding en het leidingwater wordt door een cilinder gestroomd met daarin kunsthars bolletjes. Dit wordt ook wel de ionenwisselaar genoemd. De kalk uit het water blijft aan deze bolletjes kleven en zo wordt het kalk uit het leidingwater gehaald.

Na een aantal dagen zijn de harsbolletjes verzadigd waardoor ze geen nieuwe kalkdeeltjes op kunnen nemen. Op dat moment spoelt en reinigt de waterontharder zichzelf waardoor de harsbolletjes weer als nieuw zijn. Dit proces wordt ook wel regenereren genoemd. Dit gebeurt helemaal automatisch en hoef je zelf niets voor te doen.

Het enige wat je zelf nog moet doen is de waterontharder af en toe vullen met speciaal zout. Dit zout wordt gebruikt tijdens het regenereren.

Hydrotense waterontharders

Wanneer je op zoek gaat naar een waterontharder heb je verschillende partijen waar je uit kunt kiezen. Als we kijken naar service en klantbeoordelingen kunnen wij de partij Hydrotense Europe aanbevelen. Dit is een partij die al de nodige jaren gespecialiseerd is in waterontharding en waterreiniging. Via hun waterontharder webshop heb je de mogelijkheid om verschillende modellen te bestellen, afhankelijk van de grootte van je huishouden.