Advertentieindex
Image default
Dienstverlening

Het belang van het upgraden van zekeringen met stroomonderbreker

Wisselt u vaak uw zekeringen? Dan kan uw huis nog steeds een keramische zekering gebruiken. Zekering is de verouderde elektrische beveiliging. Het wordt vaak gevonden in een oud huis. Wanneer de zekeringen overbelast zijn, is de zekering-draad doorgebrand en zal het circuit stoppen met werken. Als uw huis nog steeds een zekering gebruikt, moet u overwegen deze te vervangen door een stroomonderbreker. U kunt een elektricien Vlaanderen inhuren om nieuwe stroomonderbrekers in uw huis te installeren. U mag de zekering niet zelf vervangen. Dit komt omdat er een risico bestaat op een bedradingsfout. Aardlekschakelaars zijn veel veiliger dan zekeringen. Het kan uw huis beschermen tegen kortsluiting en elektrische brand. Hier zijn verschillende redenen waarom u de zekering moet vervangen door een aardlekschakelaar.

Zekeringen zijn niet op te slaan

Wanneer een zekering gebarsten of gebroken is, is het schakelbord onveilig. U moet ze zo snel mogelijk vervangen om de elektrische veiligheid in uw huis te garanderen. Zoals eerder vermeld, is een stroomonderbreker veiliger dan een zekering. De zekering springt door wanneer de maximale capaciteit is bereikt. De stroomonderbreker is echter gevoeliger dan zekeringen. Het zal trippen wanneer het een elektrische storing detecteert. De stroomonderbrekers kunnen dus snel reageren op eventuele elektrische problemen die zich in uw huis voordoen. De stroomonderbreker kan zelfs reageren op elk probleem dat de zekering niet kan. Het kan bijvoorbeeld reageren op een gerafelde draad. Daarom kunnen stroomonderbrekers uw huis beter beschermen. Het is beter als u ook een overspanningsbeveiliging installeert om alle huishoudelijke apparaten te beschermen tegen stroompieken.

Het huidige elektrische paneel kan de elektrische vraag niet ondersteunen

Wanneer je nog verouderde zekeringen gebruikt, zal het moeilijk zijn om vast te stellen of de centrale niet aan de huidige vraag kan voldoen. U weet misschien alleen dat het elektrische systeem overcapaciteit heeft als de zekeringen doorslaan. Wanneer uw circuits oud zijn, zal het niet in staat zijn om aan de moderne elektrische vraag te voldoen. Misschien wilt u nieuwe apparaten en verlichtingsarmaturen aan uw huis toevoegen. In dit geval moet u uw zekeringkast upgraden. Het gebruik van stroomonderbrekers zal ervoor kunnen zorgen dat het elektrische systeem veilig is om aan alle eisen te voldoen. Apparaten met een hoog wattage, zoals keukenfornuizen, drogers en airconditioners, hebben sterke circuits nodig. U moet dus overwegen een nieuw circuit toe te voegen om ervoor te zorgen dat alle apparaten goed kunnen werken.