Advertentieindex
Image default
Dienstverlening

Hoe verdient Google aan Android?

Google staat bekend om het gratis weggeven van zijn diensten aan consumenten, toch is het een van ’s werelds meest winstgevende bedrijven. Zo wordt er bijvoorbeeld aan het telefoonbesturingssysteem Android bakken met geld verdiend terwijl de basis gratis te verkrijgen is voor iedereen. Veel grote fabrikanten zoals Lenovo, Sony, HTC en Samsung werken met Android.

Laatst was er op het nieuws te horen dat Google al ruim 22 miljard euro heeft verdient aan dit mobiele platform. Het grootste deel van dit enorme bedrag is afkomstig van advertentie inkomsten, zij beheren namelijk een gigantisch netwerk van advertenties voor op de 1,4 miljard telefoons die voorzien zijn van dit besturingssysteem. Naast advertenties staan er ook ontzettend veel applicaties die ontwikkeld zijn door Google op elke telefoon. Deze diensten zijn ook vaak weer gratis te gebruiken, maar leveren ook weer ontzettend veel geld in advertenties voor de internetgigant op. Applicaties waar je aan kan denken zijn bijvoorbeeld: Youtube, Gmail of de zoekmachine. Ook verdient het bedrijf aan verkoop van applicaties van derden. Namelijk ongeveer 30% van de verkregen inkomsten vanuit deze applicaties gaat naar Google. Voor een gratis product wordt er dus flink veel geld verdient.

De komst van de smartphone heeft er voor gezorgd dat we veel vaker bereikbaar zijn. Er wordt dan ook verwacht dat je veel bereikbaar bent. Dit heeft echter ook zo zijn keerzijde. Bijvoorbeeld bij zakelijk gebruik is het belangrijk om klanten zo veel mogelijk te woord te staan. Ze kunnen bellen met een belangrijke vraag of met de intentie voor een nieuwe sale. Het is echter niet altijd mogelijk om direct op te nemen, je kan bijvoorbeeld aan het rijden zijn, in een vergadering zitten of in gesprek zijn met een andere klant of prospect. Gelukkig is er een telefoondienst die de telefoon voor je opneemt als jij het even niet kan. Bizziphone staat uw klanten vriendelijk te woord en traint haar personeel om perfect te voorzien in uw wensen en behoeften

https://www.bizziphone.com/