Advertentieindex
Image default
Bedrijven

Zo kun je duurzaam printen

Printen is iets dat veel mensen, met name op kantoor, relatief vaak moeten doen. Er zijn talloze soorten formulieren en documenten die geprint kunnen worden. Wanneer je vaak moet printen, is het natuurlijk handig en soms zelfs noodzakelijk om ervoor te zorgen dat je een goede printer hebt. Dit wil je het liefst natuurlijk ook zo goedkoop mogelijk en zo duurzaam mogelijk. Veel mensen vragen zich dan ook af hoe ze zo duurzaam mogelijk kunnen printen. Een refurbished printer kan hierbij een erg goede optie zijn! Vaak wordt refurbished als een beetje negatief gezien, maar dit hoeft absoluut niet het geval te zijn. Refurbished apparatuur functioneert in de meeste gevallen helemaal goed en het heeft zelfs nog bepaalde voordelen. Daarover lees je hieronder meer.

Fabrieksgarantie

Een refurbished printer is in verband met problemen teruggestuurd geweest naar de fabriek. Waarschijnlijk is het product ooit te koop aangeboden en vervolgens gekocht door een klant die tot de conclusie kwam dat iets er niet helemaal goed aan werkte. Het apparaat, in dit geval dus de printer, is daarop teruggestuurd naar de fabriek. Daar is gekeken naar de oorzaak van de storing. Alles wat het niet deed is zorgvuldig gerepareerd en de printer is volledig gecontroleerd. Omdat de fabriek alles dus opnieuw heeft nagelopen, wordt er op een refurbished apparaat fabrieksgarantie gegeven. Dit is voor veel mensen een groot voordeel en een geruststelling.

Lagere kosten

Uiteindelijk betaal je voor een printer die refurbished is een stuk minder. Je komt dus goedkoper uit, maar je geniet wel van de voordelen die je erbij krijgt. De reden dat de printer een stuk goedkoper is, is onder andere omdat het voorheen al eens is gekocht door iemand en een heel proces heeft meegemaakt. De persoon die het apparaat voor jou kocht heeft er waarschijnlijk echter bijna geen gebruik van kunnen maken.

Een goede werking

Tot slot werkt een duurzame printer zoals een refurbished variant natuurlijk ook gewoon prima. Er wordt wel eens gedacht dat bepaalde functies het bijvoorbeeld niet zullen doen, maar niets is minder waar. Deze apparaten zijn zeer recent door professionals gecontroleerd en ze werken dan ook volledig naar behoren. Een goede duurzame printer hoeft dus zeker niets te mankeren.