Advertentieindex
Image default
Bedrijven

Auto wassen en poetsen in Antwerpen

Voor veel mensen gaat het schoonmaken van de auto niet verder dan even door de wasstraat rijden. Uw auto poetsen gaat verder dat dit. Sommigen noemen het car detailing Antwerpen. Denk aan krassen wegpoetsen, interieur reinigen, de motorruimte op orde brengen en de kunststof weer tot leven brengen. Het voordeel is niet alleen dat uw auto weer schoon is, hij wordt ook nog eens meer waard!

Begin met de buitenkant

Wanneer u zelf aan de slag gaat met het wassen van uw auto, moet u aan de volgende zaken denken:

Een spons is niet goed voor uw auto. In de spons kan vuil en zand zich ophopen, waardoor er krassen op uw auto kunnen komen. Gebruik in de plaats van een spons een microfiber washandschoen. U kan ervoor kiezen om uw auto eerst in een foamlaag te zetten. Pak vervolgens twee emmers, een emmer met schoon water en een emmer met water en autoshampoo. Doop de microvezel handschoen in de emmer met sop. Was uw auto van boven naar beneden en spoel de washandschoen af in de emmer met schoon water. Was de auto zoveel mogelijk in rechte lijnen. Was de auto altijd in de lenterichting. Wanneer u dit niet doet kunnen er cirkelvormige krassen veroorzaakt worden. Deze krassen zijn vooral goed te zien in zonlicht.

Bij de buitenkant van de auto horen natuurlijk ook de velgen. Maak deze schoon met een speciale velgenreiniger. Een schilderskwast is een handig hulpmiddel om de velgenreiniger goed te verdelen. Vergeet niet om de achterkant van uw autobanden schoon te maken. Als dit niet gedaan wordt kan de auto uit balans raken.

Wanneer u een hogedrukreiniger gebruikt moet u minimaal 20 centimeter afstand houden tussen de mond van de spuit en de lak van je auto. Heeft u zelf geen hogedrukspuit? Dan kunt u bij car detailing Antwerpen terecht.

Maak de auto droog met een droogdoek, oftewel een watermagneet. Deze speciale doek brengt geen beschadigen aan de lak van uw auto.

Het werk uitbesteden

Klinkt het nu al als teveel werk? We hebben de helft nog niet eens opgenoemd. Misschien kunt u beter het wassen en poetsen van uw auto overlaten aan car detailing Antwerpen.

https://www.advertentieindex.be/