Advertentieindex
Image default
Bedrijven

Wat is LED verlichting?

LED verlichting is de meest recente ontwikkeling in de verlichtingssector. De energie-efficiëntie en lange levensduur van LED-technologie zijn indrukwekkend. Ze hebben het potentieel om de manier waarop bedrijven hun faciliteiten verlichten te veranderen door de energiekosten te verlagen. En ook het totale energieverbruik. Weet dat de term LED verwijst naar een lichtgevende diode. Een LED is een halfgeleider apparaat dat licht produceert met behulp van het elektroluminescentie proces. Zichtbaar licht wordt geproduceerd wanneer een elektrische stroom door een halfgeleidermateriaal wordt gestuurd. Hierdoor staat de LED lijnrecht tegenover een fotovoltaïsche cel. Het zet het zichtbare licht vervolgens om in stroom en wordt gebruikt in zonnepanelen.

Is LED milieuvriendelijk?

Milieu gevoeligheid wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Klanten zijn steeds meer op zoek naar milieuvriendelijke oplossingen. En het kiezen van een milieuvriendelijke lichtbron kan bedrijven helpen geld te besparen. Het zal ook een sociaal bewust publiek aanspreken. De voordelen van LED-verlichting strekken zich ook uit tot het productieproces. Mercury wordt intern gebruikt bij het creëren van verschillende klassieke lichtbronnen. Zoals TL-verlichting en kwikdamplampen. Bijzondere zorg is vereist wanneer zij daardoor het einde van hun leven naderen. Met led-verlichting hoeft u zich daar geen zorgen over te maken.

UV- of warmte-emissies

Gloeilampen worden heet als je er ooit een hebt geprobeerd te vervangen direct nadat deze uitging. Veel traditionele lichtbronnen zoals gloeilampen gebruiken meer dan 90% van hun energie. De energie wordt meestal gericht op verwarming, waardoor er slechts 10% overblijft voor echte licht opwekking. LED’s produceren bijna geen warmte, maar het grootste deel van het licht dat ze produceren is zichtbaar. Die functie is een van de redenen waarom medische professionals leds overwegen als een mogelijke behandeling voor Seasonal Affective Disorder (SAD). De aandoening treft veel mensen gedurende de wintermaanden. LED’s zijn ook geweldig voor het verlichten van kunstwerken die na verloop van tijd vervagen of kapot gaan als gevolg van blootstelling aan UV-straling.