Advertentieindex
Image default
Bedrijven

Waarom een nachtrust je gezondheid beïnvloedt

Wist je dat je 35 procent van de tijd in je leven in bed doorbrengt? Om overdag goed te kunnen functioneren, is een goede nachtrust heel belangrijk. Er zijn heel wat zaken die je nachtrust kunnen beïnvloeden. Eentje ervan is een goede matras zoals de Una matras 160 cm. Beweging, goede gezondheid en een uitstekende nachtrust zijn de 3 basispijlers om een ideale balans te vinden voor je algemeen welzijn.

Een Una matras 160 cm aanschaffen: waar moet je opletten?

Welk soort matras je kiest gaat bepalen of je een goede nachtrust hebt of niet. Een harde matras knelt een goede doorbloeding af waardoor je lichaam minder zuurstof opneemt. Een zachte matras waar je de hele tijd doorzakt, biedt nauwelijks een goede steun. Bovendien kan de ruggengraat na verloop van tijd voor problemen zorgen. Het is heel belangrijk dat je bij de aankoop van een matras ook naar de kwaliteit kijkt zoals dat bij de Una matras 160 cm het geval is.

Waarom is een goede nachtrust belangrijk?

5 redenen waarom een acuut slaaptekort de gezondheid beïnvloedt:

  • 1. Weinig slaap leidt tot toename van het gewicht

Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat personen die heel weinig slaaprust hebben onderhevig zijn aan gewichtstoename door gebrek aan beweging.

  • 2. Slechte slapers eten meer calorieën

Een constant slaaptekort zorgt ervoor dat je onregelmatig eet. Hierdoor ga je automatisch meer calorierijke voeding innemen.

  • 3. Slechte slapers hebben meer kans op hart- en vaatziekten

Korte slaapsessies brengen gezondheidsrisico’s met zich mee. Het is een van de hoofdredenen waarom chronische hart- en vaatziekten ontstaan. Ook het aantal beroertes stijgen wanneer je een slaaptekort blijft ontwikkelen.

  • 4. Het risico op diabetes type 2

Slechte slaapgewoonten wordt in heel veel gevallen gelinkt met een negatief gevolg van de bloedsuikerspiegel. Zo werd bij personen die vanaf 5 opeenvolgende dagen minder dan een nachtrust van 6 uren achter de rug hadden ontdekt dat ze een groot risico opliepen om diabetes type 2 te ontwikkelen.

  • 5. Depressies worden gerelateerd aan een acuut slaaptekort

Slaapstoornissen worden de laatste tijd meer en meer in verband gebracht met neerslachtigheid en depressies. Ook wordt slaaptekort vaak geassocieerd met zelfdodingen.