Advertentieindex
Image default
Bedrijven

Nadelen van een printer kopen

Er zijn verschillende manieren waarop je een printer aan kunt schaffen. Het is mogelijk om een printer te kopen en jezelf en/of je personeel van een goed werkend apparaat te voorzien. Een andere optie die je hebt is een printer huren. Beide opties hebben voor- en nadelen, maar vaker is een printer huren een betere optie. Je wordt dan volledig ontzorgd en het onderhoud, aanvullen, installeren en vervangen en repareren wordt dan automatisch uitgevoerd of na slechts één kort telefoontje. Denk je er toch aan om een printer te kopen in plaats van te huren? Lees dan deze nadelen eerst even goed door voordat je op de bestelknop drukt.

 

1.     Een hoge aanschafprijs

Als bedrijf heb je een goede printer nodig. Je wilt niet te maken krijgen met een slechte kwaliteit als je algemene voorwaarden of facturen uitprint en je wilt er ook meerdere taken mee kunnen verrichten. De printer moet misschien kunnen scannen, e-mailen, faxen, brochures kunnen printen, nieten of andere functionaliteiten bezitten. Heb je dan ook een kleurenprinter nodig, dan gaat de prijs nog verder omhoog. Door een printer te huren voorkom je deze grote uitgave in het begin en worden de kosten beter verspreid over maandelijkse termijnen.

 

2.     Extra kosten zijn ook voor jou

Het hangt een beetje van het contract dat je afsluit met je printerleverancier, maar als je meer wilt dan een printer alleen, moet je daar vaak ook voor betalen. Zo kun je ze inschakelen voor periodiek onderhoud, het vervangen van de toner en voor een reparatieservice, maar daar betaal je dan voor in de vorm van een onderhoudscontract. Doe je dat niet, dan betaal je voor elke keer dat ze je moeten komen bezoeken als je ze belt. Huur je een printer, dan zit dat allemaal bij de prijs inbegrepen.

 

3.     Vervanging doe je zelf

Een laatste nadeel van een printer kopen is dat deze niet periodiek vervangen wordt voor een nieuw model. Zou je een printer huren of leasen, dan krijg je na een x aantal jaren een nieuwe en ook dat zit bij de prijs inbegrepen. Koop je zelf een printer, dan is de vervanging ook aan jou. Dat betekent dus dat je wanneer deze defect raakt of te ouderwets is geworden wederom voor die grote uitgave komt te staan. Deze nadelen voorkom je als je een printer huurt, dus laat je ook in de watten leggen en kies voor een huurcontract.